Fotografie blog

Fotografie blog

miercuri, 20 iunie 2012

Optiunea Mazare sau turismul de shaorma

Sunt la Constanta, ma plictisesc. 
Pe plaja Eforie erau 88 de oameni numarati, jumate din ei localnici din Tuzla si Eforie, doua sate cu pretentii de statiuni de interese national. Azi erau 44 de turisti. O caldura de cazi din picioare.
La Eforie Sud am investit cateva mii de euro pentru a amenaja plaja. In cinci ani am avut parte numai de bete in roate din partea autoritatilor locale si judetene, de fapt o gasca de mafioti, campioni la afaceri cu statul. Sistemul de organizare din judetul Constanta este copiat dupa modelul republicilor italiene: Venetia, Genova, etc. Asa sunt dogii rosii din Constanta, Navodari, Eforie, Tuzla,Techirghiol, Mangalia, Vama Veche care taie si spanzura atunci cand seful in vacanta in Madagascar.
Fiecare potentat a pus laba pe cate un "activ", dupa cum l-a dus capul si punga: o terasa, o cantina, un hotel. Acum toate sunt club, restaurant, pizzerie, spa, nume ciordite din revistele Neckerman si TUI. Ar mai ciordi si acum dar nu mai au ce. Doar nisipul de pe plaja. 
De hoteluri nu mai zic, au doar o stea jumate dar le zice 3-4 stele. Nici o alternativa de distractie: doar somn,plaja, sex si mancare neprotejata-cu risc maxim de salmonela.
In Constanta totul e varza. Turismul e made in Afganistan. Traiasca shaorma..
In Centru Istoric cea mai tare shaorma e Famous.
Centrul istoric e aproape isteric, multa tiganie, cladiri abandonate si distruse. Ma simt turist in tara mea. De fapt, sunt strain in Romania...
Distractie ? -ciorile care iti cer de la obraz 2 lei sau o gura de shaorma ori inghetata. Obiective de vizitat: sediile UNPR si PDL devenite muzeu dupa alegeri. Un "tigan" ex-candidat la Primaria Constanta si-a denumit sediul Primaria Constantenilor. Deci dupa alegeri, Constanta are doua Primarii..
Bonus? O gramada de fluturasi pentru masaj erotic.
Hai Mazare ! hai turismul romanesc, hai ca se poate...

Un comentariu:

admin spunea...

eu unul sunt curios daca va pierde vreodata radu mazare primaria la constanta