Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 29 iulie 2012

Greu de ucis- meciul suspendarii se joaca in deplasare: Harcov, Diaspora si Constanta lui Mazare

Ziua Z - 29 iulie 2012, USL s-a grabit cu debarcarea Presedintelui Marinar, pe care Uslasii s-au gandit ca il prind in izmene in mijlocul verii.

Basescu, matrozul greu incercat pe oceanele planetare si tabacit de luptele politice din ultimii 20 de ani are un as in maneca si mizeaza pe absent nemotivat.

Dincolo de speculatiile ca baronii locali rosii sau galbeni nu vor sa scape de Chioru ci mai degraba de Micul Titulescu, uite ca judetele latifundiarilor socialisti si liberali isi fac meseria cu brio.

In clasamentul pe ramura in jurul pranzului conduceau baronii locali:

Teleorman 20,22%
Braila 16,14%
Dimbovita 16,10%
Olt 16,08%
Botosani 15,55%
Giurgiu 15,49%
Constanta 15,40%
Dolj 15,34%
Valcea 15,28%
Arges 15,26%
Mehedinti 15,21%
Calarasi 15,13%

Judetele slabe sunt cele din coloana a V-a uselista si din zonele controlate de UDMR care joaca perinita si nu ceardasul, un pas cu Chioru, doi pasi cu Uslasii:

Maramures 8,06%
Cluj 8,02%
Bistrita-Nasaud 7,28%
Salaj 7,06%
Covasna 4,95%
Harghita 3,88%


In Bucuresti e liniste, pace si multa sauna si in ritmul asta de melc nebugetat referendumul tinde sa se sa opreasca inainte de linia de sosire - magica 50%+1.

La alegerile locale primarii in functie s-au intrecut in cursa aruncarii cu bani in populatie iar acum mergi sute de metri pina dai de un banner aruncat pe un stalp in graba prinderii cursei de Monaco.

Doar in sectorul 3 al prietenului Robert  si partial in sectorul 6 al trezorierului Rares este ceva agitatie electorala organizata, in rest toti liderii USL din Bucuresti asteapta ora inchiderii pentru ultima comanda.

Il Signiore Sorinaccio a pus deja pe biroul de la K10 clepsidra pentru Cotroceni si se gandeste sa deschida sampania mai devreme pentru ca va scapa si de Basescu si de Antonescu intr-o singura zi.
  
In opinia mea, daca Dragnea, Ponta, Antonescu & Co nu suna urgent mobilizarea, Matrozul are sanse mari sa scape de spanzuratoare.

E clar ca intors la Cotroceni, Basescu ii va beli pe toti indiferent de culoarea politica sau de suma prietenilor de la Washington sau din zona Euro.

Eu cred ca meciul suspendarii se joaca in Harcov, cu UDMR in rol de James Bond agent dublu, in Diaspora unde MAE a jucat gresit cartea printr-un numar insuficient de sectii de vot si la Marea Neagra prin supralicitarea capacitatiilor de "magnetizare" a cuplului Mazare-Constantinescu unde sectiile de votare au fost reduse si imprastiate in zone controlate de mafia rosie de pe litoral.

Potentialul electoral al judetului Constanta a fost dublat de numarul mare de turisti de litoral si miza referendumului a ajuns pe litoral la cel putin jumate de milion de voturi.

In aceste conditii circul impotent practicat de "brizatul"Mazare la Mamaia cu fetele in bikini adunate cu japca de plaja nu cred ca are un efect civic profund si nu creaza panica intr-un pahar cu whisky cu doua cuburi de gheata aflat in mijlocul torid al Bucurestiului.

In plus, dupa ce stai toata ziua la soare pe cearceaf sau sezlong (dupa buget) si bei bere rece nu cred mai ai chef sa dai buzna in sectia de votare si ai sentimentul maxim ca te doare fix in sula si de USL si de Basescu.

In Diapora, numarul sectiilor de votare a fost redus si sectiile imprastiate la sute de kilometri fata de comunitatile importante de romani din cauza temerii ca basistii vor da buzna sa voteze. Eu cred
numarul mare de fani Chioru din Diaspora ar fi ajutat in mod inconstient la validarea referendumului si ca  basistul sub acoperire Marga a aplicat o strategie gresita prin oprirea valului de portocalii exportati.

Daca la ora inchiderii vor fi doar 8,99 milioane voturi sau macar 8-8,5 milioane votanti atunci in mod clar pina la 1 august in Romania se va juca zilnic piesa "Capul lui Motoc vrem !"  

Niciun comentariu: