Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 23 decembrie 2011

Mare sondaj, mare ! - Ca sa fie treaba clara, Pieleanu ne-a luminat de Craciun...

In ajunul Craciunul, Mister Pieleanu - cel mai mare "sondor si analist politic in viata-"permanent al Antenelor", a slobozit presei libere si neatarnate un mare sondaj, maaareee.

Sub titlulara magnifica "Institutul „Avangarde GSSC a efectuat în perioada 5-15 decembrie un sondaj în Bucureşti privind intenţia de vot pentru alegerile locale şi parlamentare" servim niste cifre proaspete, abia scoase din cuptor, pentru linistea si bucuria celor care au dat banul si au iesit pe primul loc.

Culmea sociologiei e ca sondajele realizate de liderii PNL din sectoarele Capitalei nu bat cu cele ale lui Mister Pieleanu. Si tot culmea, dar a economiei de piata, e ca sondajele lui Pieleanu servite PSD-ului sunt substantial mai scumpe decat cele lucrate de alta firma pentru Penelisti.

Pe scurt, ca sa nu mai pierdem timpul urmand ca poporul, liderii politici si analistii sa rumege cifrele pina dupa Revelion. Eventual, politicienii pot sa le puna in bradul de Craciun, dupa ce au dat atatea bani pe niste "cifre politice" scoase din context.

In lupta pentru Capitala, "pe perechi liber impuse":

Sorin Oprescu – Elena Udrea: 95% - 5%
Sorin Oprescu – Mircea Geoană: 93% - 7%
Sorin Oprescu – Dan Diaconescu: 89% - 11%
Sorin Oprescu – Popescu Piedone: 72% - 28%

Deci la PMB situatia e clara, Oprescu castiga un nou mandat. Singurul care mai poate sa ii puna probleme fiind Videanu-PDL, care are legimitatea initierii proiectelor finalizate de Oprescu.

Criteriul alegerii perechilor este un mare semn de intrebare. Elena Udrea-PDL a declarat de nenumarate ori ca nu candideaza la PMB. Prezenta lui Mircea Geoana in acest sondaj ne poate indica sursa de finantare a sondajului si ceva "jocuri necurate" din partea lui Mister Pieleanu.

Pe prima pagina a prezentarii trimisa presei, Mister Pieleanu a avut grija sa scrie "cercetare autofinantata" dar imi este greu sa cred ca Pieleanu a suportat costurile pentru 54 de sondori fara a avea un finantator din politica.

Avand o banuiala cine este acest "misterios" politician ii recomand cu multa caldura sa ii bage in priza pe Mister Pieleanu si gasca lui pe post de brad cu luminite de Craciun pentru a merita banii aruncati pe fereastra.

Din acest sondaj lipseste posibilul tandem: Oprescu-Vanghelie = "Razboiul stelelor". Adica lupta finala dintre tata si fiu, dintre bine si rau, dintre Darth Vader si Luke Skywalker.

In lupta pe Sectoare:

Sectorul 1: Andrei Chiliman(PNL) – 71%, Dan Tudorache(PSD) – 13%; Vasile Gherasim (PDL) – 8%;

Sectorul 2: Neculai Onţanu – 71%, Cristian Popescu (PNL) – 17%, Georgian Pop (PSD) – 7%, Bogdan Diaconu (PC) – 4%;

Sectorul 3: Liviu Negoiţă (PDL) – 64%, Mircea Diaconu (PNL) – 19%, Robert Negoiţă (PSD) – 12%, Dumitru Pelican (PC) – 4%;

Sectorul 4: Cristian Popescu Piedone – 86%, Mircea Diaconu(PNL)-9%, alt candidat – 5%;

Sectorul 5: Marian Vanghelie (PSD) – 58%, Alina Gorghiu (PNL) – 30%, Sergiu Andon (PC) – 6%, Ştefan Pirpiliu (PDL) – 4%;

Sectorul 6: Cristian Poteraş (PDL) – 40%, Ştefan Florescu (PC) – 28%, Gabriel Mutu (PSD) – 17%, Rareş Mănescu (PNL) – 14%.

Acum nu stiu cum presteaza angajatii lui Mister Pieleanu, daca intreaba doar lumea din cartierele care il voteaza pe Piedone sau Ontanu ori renunta sa mai mearga pe teren si suna direct la Primaria Sector 2 si Primaria Sector 4 ca sa bifeze intrebarile.

Nu stiu daca a avut cineva curiozitatea sa socoteasca daca nu cumva procentele din sondajele lui Pieleanu au depasit suta si trebuie sa vina "gaborii" sa le ridice permisele la baietii astia.

Cert este ca am vazut cam toate sondajele facute in ultima vreme si analizand situatia din teren pot sa spun urmatoarele:

la sectorul 1- Chiliman-PNL are mai putin de 71 % iar Tudorache-PSD are mai mult de 13 %, drept dovada ca Tudorache a fost concediat din functia de Viceprimar in prag de sarbatori de Chiliman.

la sectorul 2- Ontanu nu are 71 % si a intrat in panica pentru ca Popescu Cristian-PNL are in jur de 28-30 % si sanse mari sa castige.Drept represalii i-a dat jos toate bannerele si a trimis Politia Locala si ANAF-Garda Financiara la firmele de publicitate care au afisat figura lui Popescu in sectorul 2. Bogdan Diaconu-PC avea peste scorul deputatului Georgian Pop-PSD, dar nu mai conteaza pentru ca Diaconu s-a reintors in PSD Sector 6.

La sectorul 3-Sondajele sunt de prisos pentru ca "pe surse" se zice ca va candida Prigoana PDL/Independent care va sparge toate sondajele. Intr-un mod cel putin dubios apare in sondaj Mircea Diaconu-PNL atat la sectorul 3 cat si la sectorul 4, cand omul a declarat ferm ca nu candideaza niciunde.

La sectorul 4- USL nu a comandat sondaje pentru ca Piedone era in PC-USL. Acum ca a plecat pe bune sau doar la misto, ca sa bage lumea in ceata numai el stie. Oricum nu se mai poate bate nimeni cu el acum cand se intra in anul electoral. Eu propun ca la sondajele viitoare sa fie trecut Piedone cu 100% ca sa nu mai dea lumea banii de pomana la tot felul de sociologi parati.

La sectorul 5-Vanghelie-PSD spune ca are 69% iar Alina Gorghiu-PNL spune ca nu vrea sa candideze-http://www.alinagorghiu.ro/2011/12/21/candidez-sau-nu-candidez/. De fapt nici despre Sergiu Andon-PNL nu am auzit sa isi anunte candidatura pina acum. In sondajele din sectorul 5 apare si PPDD cu un scor de 10-11 % si candidatul Mirea Octavian porneste cu sanse bune in cursa electorala. Aici mister Pieleanu a facut o "magarie" pentru ca nu e frumos sa il pui pe Ontanu cu 71 % iar pe UNPR-istul Romanescu care a dat o gramada de bani pe panouri in care apare cu Ontanu sa nu il treci in sondaj deloc.Problema mare este daca pleaca Vanghelie din PSD cine va fi atunci candidatul USL la Primaria Sector 5?

La sectorul 6-Poteras-PDL are sub 40 % si este pe un trend descendent, iar cifrele sunt puse invers: Manescu-PNL are 28-30% iar Florescu-PC 12-14%.Oricum nu prea conteaza sondajele pentru Stefan Florescu deoarece este hotarat sa candideze la Primaria Sector 6. Fara sprijinul USL Florescu va candida independent si/sau sustinut de PPDD si/sau UNPR.

Asa ca nu ne mai ramane decat sa vedem la anul cu niste sondaje mai noi si mai serioase, mai ancorate in realitatea politica locala.

2 comentarii:

Anonim spunea...

salut
citesc cu placere blogul, mai ales ca pe partea de Bucuresti esti destul de bine informat.
Eram interesat daca din sursele tale, la sectorul 6 va candida pana la urma Rares Manescu?

Anonim spunea...

inca astept parerea ta cu privire la posibila candidatura la sectorul 6 din partea USL