Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 7 mai 2016

Curatenie generala în Sectorul 5 !


Am mers la pas prin Sectorul 5, am  discutat pe teren cu cetatenii din Sectorul 5 si am citit mesajele primite pe facebook . Locuiesc in Sectorul 5, cunosc toate cartierele  dar am  constatat ca sunt  probleme mari in Sectorul 5:

  • Nu sunt suficiente cosuri de gunoi pe strazi si in parcuri;
  • Sunt probleme mari cu salubrizarea strazilor, vara strazile sunt pline de praf iar iarna nu se face deszapezirea la timp;
  • Sunt terenuri virane pline de gunoaie;
  • In asa-zisele “ghetouri” din Ferentari nu  exista sau sunt insuficiente containere pentru colectarea gunoiului menajer si de multe ori gunoiul este aruncat direct pe geam in fata blocului;
Din cauza managementului neperformant ADP si AES sunt intr-o stare falimentara,  nu au suficiente resurse umane si financiare, nu detin  dotari si utilaje de curatenie. In plus, ADP chiar a ajuns in situatia jenanata pentru o institutie din administratia publica sa fie pus sechestru pe sediul central din Cotroceni  si sa fie poprite conturile curente.

Cea mai trista situatie este generata de faptul ca Sectorul 5 nu are resurse financiare sa angajeze o firma de salubrizare care sa presteze servicii de curatenie in Sectorul 5 si Primaria Municipiului Bucuresti plateste catre Romprest in contul Sectorului 5.

Solutiile in domeniul salubrizarii pentru Sectorul 5 sunt urmatoarele:

In prima etapa - rezilierea Contractului incheiat cu Romprest din cauza neindeplinirii clauzelor contractuale fapt evident avand in vedere mizeria din Sectorul 5.

In a II-a etapa - infiintarea unei noi societati in subordinea Consiliului Local pentru a realiza in conditii optime activitatea de salubrizare. Aceasta noua companie va fi finantata din bugetul local pentru achizitia de echipamentele si utilajele necesare pentru a desfasura activitatea atat in perioada estivala cat si in timpul iernii.

In a III-a etapa - organizarea unei licitatii internationale pentru selectarea firmei de salubritate pentru a face curatenie in Sectorul 5 asa cum este necesar intr-o capitala europeana.




Niciun comentariu: