Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 7 februarie 2016

C.Rizea se crizeaza pe facebook si online, “Bufonul” PSD viseaza revolutii la PSD Bucuresti si Primaria Sector 5

Disperat ca pierde nominalizarea pentru functia de Primar al Sectorului 5, in fapt “auto-nominalizarea” pentru ca pina acum nici un organ de conducere din PSD nu a validat candidatura fantomatica a deputatului de Braila,  C.Rizea a anuntat saptamana asta cu emfaza doua mitinguri de protest. 

Un miting este programat sine-die in fata Primariei Sector 5 unde vrea sa il dea jos pe Vanghelie care in fapt nu mai este Primar din luna martie 2015 cand a fost suspendat din functie de domnul Petrovan- Prefectul Bucurestiului.

Un alt miting “revolutionar” este programat luni 8 februarie 2016 ora 10 in fata Primariei Sector 3 unde C.Rizea vrea sa il dea jos pe Robert Negoita, dar nu din functia de Primar al Sectorului 3 (cum ar fi logic avand in vedere locatia anuntata) ci din functia de Presedinte PSD Bucuresti. 

In mod normal, dupa mintea lui C.Rizea mitingul ar trebui organizat in fata sediului PSD Bucuresti sau daca C.Rizea are singe in instalatie chiar la Kisseleff sa vada poporul pesedist  ca “egoul narcisit” al lui C.Rizea a depasit granita Sectorului 5 si spiritul de luptator din comuna Insuratei din Colegiul 5 Braila este salvator pentru PSD. http://www.comisarul.ro/articol/circ-in-psd-prostovanii-lui-rizea-fac-miting-contr_695386.html

Sau dupa logica lui C.Rizea acest Che Guevara de Braila mitingul impotriva lui Robert Negoita  ar merge mai bine in fata la Rin Grand Hotel pentru ca la numarul protestatarilor s-ar tripla punand la socoteala si turistii cazati la hotel.

Sau de ce nu ? Mitingul lui C.Rizea acest Don Quijote - "luptator al mafiei imobiliare" ar da bine si in fata sediului NATO sau UE unde C.Rizea s-ar putea revolta ca agentii KGB ii ataca parapshihologic candidatura la Primaria Sector 5 si ca soarta refugiatilor il impieduca sa gandeasca noaptea in somn cum salveaza soarta cetatenilor din Sectorul 5 dejucand planurile mafiei PNL din Sectorul 5.http://www.stiripesurse.ro/atac-dur-al-lui-cristian-rizea-consilierii-pnl-de-la-primaria-sectorului-5-complicii-lui-vanghelie_961603.html

Dincolo de anunturile bombastice ale C.Rizea cu care presa déjà s-a obisnuit si nici nu il mai baga in seama cu cateva exceptii: stiripesurse.ro, flux24.ro si Agerpres (fiind ordin pe linie de partid dat de Mister Giboi), frapeaza cifra 500 de oameni anuntata ca numar de participanti la aceste mitinguri de protest. 

Cifra corecta ar fi 005 sau 050, cam asta fiind forta organizatorica a PSD Sector 5, la actiunile electorale ale PSD Sector 5 din teritoriu fiind prezenti maxim 50 de oameni, cam astia fiind toti membrii PSD Sector 5 la ora actuala.

Numarul de 500 de participanti la mitingul este nerealist si nici daca C.Rizea promite participantilor la miting 100 lei/om (dupa obiceiul pamantului din Sectorul 5) nu va veni nimeni pentru ca toti oamenii care l-au cunoscut pe C.Rizea s-au convins ca este un impostor si un diletant parasutat din fotoliul de deputat de Braila la Sectorul 5 gratie prieteniei cu Nicu Banicioiu si Danutz Sova si jocurilor de culise din PSD de la sfarsitul anului 2014.

In plus oamenii din Sectorul 5 care au interactionat cu Presedintele C.Rizea s-a convins sa in buzunarele Candidatului C.Rizea fluiera vantul si nu are bani nici macar pentru plata utilitatilor la sediul PSD dar sa suporte suma 100 lei/om x 500 participanti pentru mitingul anuntat impotriva lui Robert Negoita.

Argumentele concrete privind anuntul la cacealma facut de C.Rizea sunt urmatoarele:

  1. La singurul miting “in forta” organizat in 15 iulie 2015 de PSD Sector 5 Bucuresti in fata Primariei Sector 5 au participat fix 33 de oameni, cifra de altfel cu mare incarcatura ezoterica dar insuficienta pentru demiterea Primarului interimar Dan Croitoru;
  2. Organizatia PSD Sector 5 are 400-450 de membrii (pe hartie) din care mai mult de jumatate nu sunt locuitori ai  Sectorului 5 si sunt veniti din diverse judete: Gorj, Arges, Ialomita, Girgiu sau sunt adunati de prin sectoarele Bucurestiului, in general oameni care nu au reusit sa se integreze in organizatiile respective. La toate activitatile PSD Sector 5 desfasurate pina au participat maxim 50 de membrii mereu aceeasi; - vezi Carnetul Psd Sector 5 nr. 397 eliberat in 19.11.2015;
  3. Mai mult de jumatate din conducerea PSD Sector 5 si din membrii PSD Sector 5 sunt de etnie roma si sa aduci 200-300 de tigani in fata Primariei Sector 3 ca sa ceri demisia lui Robert Negoita este o miscare politica sinucigasa care se va intoarce ca un bumerang impotriva lui C.Rizea;


Nu am nimic impotriva romilor (am foarte multi amici tigani si i-am ajutat de foarte mult ori) dar “operatiunea de tiganizare” a PSD Sector 5 prin aplicarea exagerata a unei discriminari pozitive indeparteaza electoratul traditional al PSD Sector 5 si transforma binecunoscuta sigla “PSD 3 trandafiri” in “PSD laleaua negra”. 

Aceasta eroare politica strategic a fost alimentatat de dorinta lui C.Rizea de a capta voturile tiganilor din Ferentari estimate in mod eronat la 30000 de voturi (considerate hotaratoare in lupta pentru Primaria Sector 5) in conditiile in care este de notorietate faptul ca mai mult de 12000 de romi nu au votat la alegerile locale. De asemenea, este arhicunoscut faptul ca tiganii il voteza pe Vanghelie in mod traditional pentru ca Vanghelie a avut mereu grija de ei (programul privind acordarea de ajutoare sociale, diverse alte facilitati: scutiri de taxe, autorizatii de comert pentru meseriile traditionale, etc.) si datorita faptului ca tiganii il considera “osmotic” unul de-al lor. Informatia ca "Vanghelie este tigan" nefiind reala dar nu a fost negata niciodata de Primarul Vanghelie din ratiuni electorale.

Un important argument este ca Organizatia PSD Sector 5 condusa de C.Rizea  nu are capacitatea concreta de a organiza un miting de proportii nici in fata Primariei Sector 5 si nici in fata Primariei Sector 3 pentru ca nu exista o structura organizatorica reala ci numai una pe hartie prezentata domnului Constantin Mitache secretarul general al PSD Bucuresti.

La momentul actual (cu 4 luni inainte de alegeri) PSD Sector 5  a reusit sa acopere decat in proportie de 60-70 % Organizatiile locale constituite in jurul Sectiilor de votare atat din cauza managementului politic prost cat si din cauza atmosferei de scandal permanent care a razbatut si in presa si s-a soldat inclusiv cu excluderea din PSD si demiterea nestatutara a Presedintelui Executiv Ilie Rafael in vara anului 2015.http://www.ziuanews.ro/stiri/cristian-rizea-acuza-de-santaj-publicatia-atac-la-persoana-312272

De cand a preluat C.Rizea conducerea PSD Sector 5 au fost schimbati cu scandal de cate doua ori atat Secretarul executiv- omul cheie care coordoneaza activitatea curenta a organizatie cat si Presedintele TSD – motorul unei organizatii politice in perioada electorala.  

Claudiu Stanescu secretar executiv ales in cadrul Conferintei PSD Sector 5 din martie 2015 a fost inlocuit cu Ciprian Tirdea, acesta fiind numit secretar executiv interimar. Dupa cateva luni de activitate Ciprian Tirdea a fost schimbat in mod nestatutar in luna decembrie 2015 cu Irina Colceriu. Aceasta doamna respectabila a fost promovata si sustinuta de firma care "sponsorizeaza" actiunile PSD Sector 5, condusa de Bolmandir, patron cu relatii in zonele Toflea si Strehaia, "raiul tiganilor" care vand fier vechi.


Din discutiile ulterioare am inteles ca fostul secretar executiv, Claudiu Stanescu a demisionat din cauza ca a simtit ca se vor abate "vremuri tulburi" asupra Organizatiei PSD Sector 5 din cauza unor personaje de factura suburbana ancorate in frustrari si vendete politice care "l-au incalecat" practic pe Rizea, avand influenta 100 % in luarea unor decizii capitale care au condus la dezbinarea si distrugerea Organizatiei PSD Sector 5.

La TSD Sector 5 Adrian Badescu (ales in mod statutar in Conferinta TSD Sector 5 si validat de Conferinta PSD Sector 5 in luna martie 2015) a fost “mazilit” in sedinta Biroului Permanent din 18.11.2015 din cauza ca a avut “tupeul” sa  il critice pe C.Rizea atunci cand Robert Negoita a participat la sedinta de evaluare a  activitatilor din perioada de precampanie electorala. 

Ulterior Aida Iordache numita in fuctia de Presedinte interimar TSD dupa “demiterea” lui Adrian Badescu a fost schimbata (dupa nici o luna de zile) din functie cu japca pe baza de amenintari de natura interlopa din cauza  ca a avut “curajul” sa se planga Presedintelui PSD Liviu Dragnea de atmosfera de haos si scandal de la PSD Sector 5.

De asemenea, Organizatia de Femei PSD Sector 5 este inexistenta fiind de notorietate faptul ca la Conferinta OFSD de la Mamaia a participat din partea femeilor din Sectorul 5 doar C.Rizea care era preocupat sa isi faca selfie cu Rovana Plumb. O structura necesara pentru un partid social-democrat avand bazinul electoral structurat pe voturile pensionarilor respectiv Organizatia de Pensionari PSD Sector 5 functioneaza simptomatic fiind infiltrata de “vanghelioti”.

O alta problema este faptul ca senatorii si deputatii PSD care reprezinta Sectorul 5 in Parlament au fost marginalizati politic din cauza ca sunt “vanghelioti” sau ca “au atentat” la pozitia de candidat la Primaria Sector 5. Astfel dupa intense jocuri de culise Deputatul Dumitru Chirita “s-a mutat” la PSD Sector 2 iar Senatorul Catalin Croitoru “s-a transferat” la organizatia PSD Sector 4 in timp ce Deputatul Georgian Pop a fost “promovat” la Kisseleff. 

Senatorul Florian Popa binecunoscut lumii academice in calitate de profesor universitar la UMF Carola Davilla  a fost marginalizat in mod constant nefiind invitat la nici o activitate a PSD Sector 5 din ultimul an de zile. Un caz special este cel al Deputatului Daniel Florea care a fost ales chiar in functia de Presedinte Executiv PSD Sector 5 dar nu a mai fost invitat nici macar la sedintele statutare ale conducerii PSD Sector 5 fiind "banuit" de C.Rizea ca “trage sforile” sa fie nominalizat candidat pentru functia de Primar al Sectorului 5.

“Gurile rele” de la PSD Sector 5 povestesc faptul ca in luna ianuarie 2016  C.Rizea a facut atac de panica atunci cand a vazut pe facebook fotografiile de la vizita oficiala din Israel a delegatiei PSD compusa din Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Georgian Pop si Daniel Florea. C.Rizea "si-a dat seama" ca mazilirea din functia de Presedinte PSD Sector 5 este iminenta si incearca printr-un  scandal improvizat impotriva lui Robert Negoita sa isi mentina macar pozitia de candidat la Primaria Sector 5. Manevra asta cu santajarea lui Robert Negoita cu un posibil miting de proportii a tinut in anul 2015 in preajma sedintei conducerii PSD Bucuresti cand Robert Negoita era hotarat sa il schimbe pe C.Rizea din cauza scorului prost din sondajele electorale- sub 15 % intentie de vot pentru PSD in Sectorul 5.

O problema grava este faptul ca pe lista de candidati pentru Consiliul Local Sector 5 sunt promovati oameni care nu au nici o legatura cu Sectorul 5, nu sunt cunoscuti in comunitatea din Sectorul 5, nu au experienta in administratia publica si nu au nici un potential electoral (atragerea de voturi). O chestiune aflata la limita legalitati este faptul ca principalul criteriu de promovare la PSD Sector 5 este cuantumul sponsorizarii realizate de cele mai multe ori direct in buzunarul lui C.Rizea, ajungand pe lista de candidati si in functii de conducere (in mod nestatutar) oameni cu legaturi directe cu lumea interlopa din Sectorul 5. 

Asa s-a ajuns ca Belu Florin considerat in mediul de afaceri din Sectorul 5 o “sageata imobiliara” a Fratilor Camatarui (conform zvonurilor “Ureche” ar fi finul Camatarilor) sa fie numit in sedinta Biroului  Permanent din 18.11.2015 in functie de Vicepresedinte prin incalcarea statutului PSD si sfidarea Vicepresedintilor alesi in Conferinta PSD Sector 5 din luna martie 2015. Mai mult, acest personaj pitoresc a ajuns sa fie promovat in primele locuri pe lista candidatilor PSD pentru Consiliul Local Sector 5, dupa unele surse chiar pe primul loc (in locul rezervat pentru candidatul PSD la functia de Primar). http://www.libertatea.ro/ultima-ora/ilinca-a-luat-3000-eur-intr-o-singura-seara-497513 




In aceste conditii, membrii PSD de buna credinta angrenati in structura PSD Sector 5 nu mai vor sa se implice in activitatea politica din cauza ca nu au certitudinea ca munca lor politica va fi corect evaluata si ca risca sa munceasca 4 luni de zile si sa fie dati afara din PSD in 4 minute in functie de interesele financiare si toanele egocentriste ale lui C.Rizea.

Toate aceste schimbari haotice nestatutare privind functiile de Secretar executiv PSD Sector 5 si Presedinte TSD Sector 5 precum si promovarea pe lista de candidati PSD la Consiliul Local Sector 5 pe baza de “sponsorizari” au generat la PSD Sector 5 o structura politica impotenta dupa chipul si asemanarea lui C.Rizea, organizatie incapabila sa fata fata unor provocari electorale impotriva partidelor de dreapta: PNL, PMP si ALDE si mai ales sa atinga obiectivele politice de a castiga Primaria Sector 5 si majoritatea in Consiliul Local Sector 5.

In concluzie, anunturile de tip “gazeta de perete” privind mitingurile revolutionare ale lui C.Rizea sunt de tot hazul pentru opinia publica dar din punctul de vedere al PSD trebuie sa fie de plans din cauza ca tolereaza un “bufon impostor” in functia de Presedinte PSD Sector 5 cu veleitati de candidat oficial la PSD la functia de Primar al Sectorului 5.



Niciun comentariu: