Fotografie blog

Fotografie blog

luni, 7 aprilie 2014

Operatiunea Centrul Imaculat 2 - spre o finala prezidentiala Ponta - Udrea cu Sebi Ghita Premier ?

Lumea politica a fost tulburata zilele trecute de anuntul lui Victoras Ponta privind “retragerea in munti” din toamna anului 2014. Din pacate pentru baronii pesedisti s-a dovedit a fi inca o gluma proasta in dulcele stil Ponta ( vorba lui crinutz alintat mai nou crizatu), pentru ca Ponta le-a tras teapa baronilor PSD convocati la o cina de taina la  Poiana Brasov si  s-a dus in vacanta in Israel pentru a-si definitiva profilul de lider politic regional si a cere verde de la Mossad in lupta finala pentru Cotroceni.

Sperantele de salvare ale baronilor din PSD au fost lasate la perpelit la foc mic sub grija lui Dragnea, care le-a servit liderilor PSD mutarea in plic, respectiv scorul si minutul, cu infuziuni din patinajul artistic sub cupola de nea, adica scorul electoral la exercitiile  impuse si bugetul de campanie la acrobatiile libere.

Tot Vel Dragnea le-a tradus baronilor neadaptati cu tehnica moderna si social media mesajul lui Victoras: “bai gusterilor, Victoras se retrage la Cotroceni si voi aveti sansa istorica de a scapa de “brutarie” daca il impingeti pe Victoras spre absolut ( nu yoga si nici vodka absolut ci puterea absoluta). Felul doi al cinei de taina a fost servit ca o friptura reincalzita, tot Marinaru’ fiind acuzat de prigoana liderilor CJ si anchetarea cu metode staliniste. Ca desert baronilor li s-a servit o portie de libertate ideologica, dusmanul declarat fiind acum Madam Blue-Jeans Udrea, care atata poporul cu revolta la pompa. In culise s-a promis chiar ca baronul cu scorul cel mai mare va avea lupta finala cu Madam Udrea si o partida de whisky cu Marele Traian.

Pe scurt, baronii PSD au fost iar imbroboditi si aburiti si au plecat linistiti acasa si cu “mare chef de munca”, fiind convinsi ca la toamna oricum tot se vor intalni iar, fie la partid ca sa ii rupa capul lui Ponta & Dragnea, fie la Cotroceni la vreo sampanie cu eticheta galbena sau rosie, fie la un seminar politic la  filiala Rahova-Jilava.

Din brava presa si marea de analisti politici doar cativa s-au fortat sa citeasca mai adanc mesajul politic al lui Victoras, restul au servit stirea pe nemestecate plangand soartea grea a lui Ponta care se bate zi de zi, ceas de ceas, ca Greuceanu cu Zmeul Zmeilor alias Traian Basescu.

Ca de o obicei steagul luptei impotriva socoalistilor a fost tinut sus de evz.ro, B1, Realitatea TV si hotnews.ro, restul avand probleme mult mai importante incepand de la Pro Tv- razia de la Buftea pina la Antena3 si RoTV-pregatirea pentru Campania prezidentiala. Remarc doar traducerile dupa ureche ale lui Dan Andronic (un pic suparat de amintirea esecului lui Adrian Nastase din anul 2004)- http://www.danandronic.ro/face-curatenie-jurul-victor-ponta.html , analiza smechereasca pe stil de popa de tara a lui Florian Bichir - http://www.evz.ro/da-victor-ponta-vrea-arestarea-baronilor.html   precum si atacul frontal al lui Radu Banciu ( singurul care le zice pe sleau).

Dintre baroni atintiti cu ochii la sireturile de la bocanci, singurul care a avut tupeu sa ridice capul a fost Nicusor Constantinescu – semn clar ca nu mai apuca Pastele pe plaja din Mamaia, care a zis in fata DNA-ului cu tupeu ca baronii sunt victima pactului de coabitare Ponta-Basescu dar nu a avut curajul sa il acuze direct pe Ponta ci s-a fofilat dupa Zoro- http://www.evz.ro/nicusor-constantinescu-despre-retinerea-lui-adrian-duicu-serialul-asta-cu-zoro-in-romania-a-continuat-si-ieri-cu-presedintele-cj-de-la-mehedinti.html

“Oficina basista” Evz.ro prin vocile lui Andronic si Bichir au zis un singur lucru clar si foarte adevarat, curatenia din ograda baronilor PSD nu se  face fara stirea lui Ponta. Chiar daca eu nu sunt basist consider ca au dreptate 100 % dar am si argumente politice clare pentru identificarea scenariului politic copt in laboratoarele de la Palatul Victoria.

Chiar daca multi jurnalisti sunt in presa de ani de zile si au vazut si auzit multe, poate ca rutina si prezenta pe statul de plata al patronilor ii impiedica sa spuna ca au mai vazut filmul asta. Doar ca Ponta era in rolul de personaj secundar in garda lui Nastase pe post de ajutor de caine lup- Seful Corpului de Control si acum este in full-action in rol de Robocap in lupta cu Mafia, oricare ar fi ea. Personajul principal a involuat de la intelectualitatea brutala a lui Nastase, generatoare de frica a sistemului in fata lui "El-Insusi" si proverbiala capacitate de munca si de lupta a lui AN la zeflemeua extremista si mistocareala lui “tepuppapa” asezonata cu teleguvernarea lui Victoras si frica de raspundere economica- administrativa a Guvernului Ponta 1-2-3.

Ce nu stiu baronii PSD este faptul ca Ponta nu s-a schimbat niciodata si va fi mereu doar un procuror indiferent de functia ocupata. Liderii PSD au uitat faptul ca principala trasatura de caracter a lui Victoras este oportunismul de tip surfing si au pierdut din vedere apartenenta lui Victoras la un sistem pentru care principala misiune este supravietuirea indiferent de pierderile colaterale suferite si de numele omul din fruntea sistemului.

Prin anul 2009, dupa ce m-am lasat de politica am publicat pe blog a scurta descriere a icebergului din adancul politicii iar descrierea de la nr. 13 a tanarului Victoras mi se pare mai actuala ca oricand. Doar ca obiectivul s-a schimbat si drumul oamenilor din sistem duce acum spre Cotroceni si nu catre Palatul Victoria, care este considerat doar un obiectiv de parcurs. http://catalinstochita.blogspot.ro/2009/01/show-la-psd-grupul-de-la-cluj-joaca-cu.html

Imi amintesc ca a iesit un scandal monstrous si chiar marele sociolog Dancu a negat existenta Grupului de Cluj si toti ma injurau iesiti din minti neintelegand de unde stiu eu, un mitic vangheliot, despre componenta si obiectivele Grupului de la Cluj.

De asemenea, atunci cand se apropia sorocul ca Ponta sa fie Premier, Victoras m-a facut cu ou si otet, pentru ca am dezvaluit prea devreme planul de guvernare al gruparii Ponta. - http://catalinstochita.blogspot.ro/2010/09/guvernul-din-umbra-psd-ponta-premier.html

Revenind la oile noaste ratacite prin tranzitia social-democratiei autohtone, ce se intampla acum in aprilie 2014 este doar un remake dupa Operatiunea "Centrul Imaculat" din anul 2004, adica pe romaneste belirea baronilor, de care Danutz Andronic (consultantul politic si nu jurnalistul) nu este strain dar despre care ii este poate rusine sa povesteasca. http://www.amosnews.ro/arhiva/mischie-ivanovici-vanghelie-repudiati-centru-04-05-2004  http://www.ziaruldeiasi.ro/editorial/noua-teorie-a-centrului-imaculat~ni4upo  http://www.ziaruldevrancea.ro/feed/arhiva/5993-despre-invataminte-din-patanii-si-teoria-centrului-imaculat.txt

Mesajul de prost gust lacrimogen scris dupa ureche de un papagal jumulit (sunt ferm convins ca Ponta nu a scris el pe facebook si nu a dorit ca asa sa sune mesajul sau) si slobozit in social media este o copie la indigo dupa framantarile lui AN din primavera anului 2004, cand ameninta ca renunta la partid pe motiv motiv de sfada cu Presedintele Iliescu. Apoi dupa ce apele s-au linistit a venit Primavara Social Democrata, ambalata in mazilirea baronilor si marea actiune TSD de la Sala Polivalenta, unde au participat numai social-democratii care au completat in chestionarele centralizate la K10, la capitolul idolul politic: Victor Ponta/Adrian Nastase. Azi junii din anul 2004 sunt considerati "lupii tineri" din garda lui Victor Ponta iar schimbarea baronilor locali este considerata un simplu proces biologic de intinerire a PSD-ului.

Acum in anul 2014 evenimentele sunt cam in acelasi stil de roman politist scris in pauza de fumat de Gabi Oprea: Ponta se cearta cu Presedintele Basescu, Ponta se lasa rugat de PSD sa fie nominalizat la functia de Presedinte, PSD trece printr-un proces de reforma si baronii corupti sunt aruncati la groapa cu lei. Singurul element in plus este determinat de faptul ca Nastase nu era de acord cu arestarile de vineri si cu arestarile in general ( asa a scapat si Basescu si nu a uitat sa isi arate recunostiinta).


Fata de evenimentele politice din anul 2004 situatia politica este un pic mai soft sau distributia a fost mai buna: lupii tineri - Sova, Banicioiu, Zgonea, Negoita, Corlatean sunt deja pe functii iar  tripleta de aur Petreache-Bitner-Popoviciu a fost inlocuit cu omnipotentul Sebi Ghita- zeul comertului on-line si guru open source. Singurii care au fost, sunt si vor fi mereu la butoane sunt nelipsitii papusari (doar ca acum prefera un low-profile) impacuitorul Popa Sarbu acum in rol de tata-socru, Oprea- seful mafiei personale a lui AN acum in rol de pastrator al interesului national, Maior- ambasadorul Grupului de la Cluj in Bucuresti acum in rol de Highlander, Hrebenciuc-maestrul combinatiilor acum tot in rolul lui Hrebe, Voiculescu-solutia imorala si Vasalie Dancu in acelasi  post al bufonului moralist de serviciu. Personajul colectiv boierii PSD au primit doar un rol episodic fiind mai mult pe post de décor, de carne de tun in razboiul dintre Palate. Lipseste doar Master Cozmanca inlocuit acum de figurantul Dragnea care joaca rolul tartorelui Cozmanca dar presteaza ca un vataf de tara suparat ca vacarul pe sat, ca ia luat DNA cea mai laptoasa vaca.

Ca sa fie tacamul complet, am auzit pe surse ca lautarul din fruntea TSD ( mai nou aviator in picaj) pregateste o actiune gen Primavara TSD 2004 in care noile vlastare socialiste vor fi selectate pe baza de aderenta nezdruncinata la fan clubul Ponta-Presedinte.

Actiunile si mesajele din zilele nostre transmise de Ponta arata clar urmatoarele chestiuni politice:
-        consilierii lui Ponta sunt la fel de impotenti ca si consilierii lui Nastase din anul 2004 pentru ca mizeaza pe apetenta telenovelista a gospodinelor patriei sau pe faptul ca tehnicile de manipulare comuniste sunt perene;
-        urmeaza marea operatiune de belire a baronilor locali sau ceva mai clasic dupa metoda biciului- vreti sa va salvati familiile si averile, munciti, cotizati si puneti-ma presedinte. Dupa alegerile prezidentiale Ponta ii va trimite pe baroni  la groapa de gunoi a istoriei, indiferent de scorul electoral obtinut, asa cum l-a mazilit fara mustrari de constiinta si pe Mischie la ordinul lui Nastase in 2004- vezi mesajul frust a  lui Victoras gen “scapa cine poate”;
-        lupii tineri ai lui Ponta nu mai au rabdare si vor sa puna mana pe organizatiile PSD din judete si mai ales pe bugetele locale si forteaza mazilirea baronilor sub mascarada modernizarii si europenizarii PSD, profitand de alegerile pentru Parlamentul European;
-        Ponta va candida la functia de Presedinte fiind impins de la spate de sistem, de oamenii care l-au sprijinit in cariera politica si pina acum: Oprea, Hrebenciuc, Sarbu, Maior si ideologic de AN;
-        Dragnea nu va primi mult visatul post de Premier si nici cheia de la Kisseleff ci va fi doar omul negru al lui Ponta si dupa ce va face treaba murdara in campanie va fi sacrificat fara nici un stres de Victoras. Spre deosebire de AN care inspira frica si respect Victoras fiind mai “parsivel” va indulci suferinta lui Dragnea, mimind condescendenta pentru sacrificiul spiritual al vatafului de Teleorman pe drumul Cotroceniului;

In opinia mea, exista o intelegere politica intre Basescu si Ponta privind succesorul de la Cotroceni, remarca lui Nicusor Constantinescu privind faptul ca Presedintii CJ sunt victimele Pactului de coabitare Basescu-Ponta este perfect adevarata, si pentru asta Nicusor va plati scump pentru ca Victoras nu uita si nu iarta.

Logica actiunilor in forta din judetele Constanta si Mehedinti, doua bastioane pesediste, chiar daca sunt puse in carca lui Basescu si a sistemului basist, sunt  realizate cu acordul tacit al lui Ponta si cu mana lui Gabi Oprea mai ales ca judetele respective pot fi controlate electoral si politic de oamenii UNPR: Nicolicea a avut meciuri grele cu Duicu iar omul lui Oprea din Constanta fostul prefect Palaz a tras din toate pozitiile in Mazare, Constantinescu and Co. In consecinta nu reprezinta o pierdere electorala mare in raport cu impactul imagologic al mesajului “Ponta nu sta la masa cu coruptia” (gen procurorul anti-mafia nu se dezminte). Se stie ca in lumea politica toti liderii judeteni isi promoveaza apropiatii, rude sau nu, in structurile centrale iar pentru o parte din acuzatiile aduse lui Duicu ar insemna ca DNA trebuie sa aresteze toata clasa politica, din Bucovina pina in Banat si de la Mamaia pina la Satu Mare.

Sub aspectul temporizarii, cred ca dupa alegerile pentru Parlamentul European Ponta va anunta candidatura la Cotroceni indiferent daca scorul obtinut de PSD va depasi 35 %. Sunt convins de acest fapt pentru ca lui Victoras ii plac mesajele ezoterice (doar s-a insurat in secret in China) si dupa sacrificarea simbolica de la Mehedinti, a transmis un mesaj melodramatic poporului si un cuvant de pace si prietenie poporului pesedist si a plecat intr-o calatorie initiatica in Israel.

Cred ca Ponta minte poporul cu televizorul cand spune ca pe lista scurta a prezidentiabilor sunt Oprescu (prea carditor), Isarescu (prea iluminat), Tariceanu (prea ramolit), Geoana (prea prostanac). Cacealmaua de poker de Ferentari cu duetul Tariceanu-Ponta este doar joc de imagine, contrapondere la tandemul Antonescu-Iohanis ( trebuie si sultan&teo sa isi ia banii pe vreo factura si o copiuta A4) in care Tariceanu pica de fazan impins de la spate de fratii lui luminati, de setea batranicioasa de razbunare impotriva lui Antonescu si de ambitia retarda de a ii demonstra lui Patriciu ca merita banii bagati in curului lui de motociclist.

In capul de Robocap al  lui Victor Ponta exista setata doar lista scrisa de sistem: 3 nume cu 3 variante : Ponta Presedinte- Ghita Premier, Maior Presedinte- Ponta Premier,  Ponta Presedinte- Maior Premier, restul fiind doar jocuri de scena si lumini. Poate ar exista si optiune Maior- Ghita, dar niciunul nu e ghita si nici maior, si ar insemna sa ne mutam cu totii in Bulgaria si ca Ponta sa plece direct in Cosmos si nu in muntii ideologici.

Argumentele pentru aceasta varianta de mare succes politic sunt o parte dintre raspunsurile scapate chiar de un Victoras emotiv in fata presei, pe care l-a luat gura pe dinainte:
·       La intrebarea: “Maior va fi candidatul PSD la functia de Presedinte ?” raspunsul lui Ponta a fost Maior nu vrea. Daca jurnalistul avea mai multa minte intreba despre formula Maior Premier, care este viabila pentru ca Maior are verde clar de la Washington.
·       La intrebarea adresata lui Ponta pentru ca facebook : “va veti retrage din politica la Cotroceni ?”, raspunsul a fost franc: “nu ati inteles”. Ma rog lipsea un “ma comunistoizilor” dar a fost atenuat de un tandru “vapuppapa”.

Singura fraza adevarata din mesajul puber postat de Victoras pe facebook a fost cea referitoare la faptul ca va lasa locul unora mai tineri la Guvern daca va lua drumul Cotroceniului. M-a surprins graba tanarului  Ghita de a traduce direct in evz.ro ( cei ii mai place lui Danut fosnetul sponsorizarilor) mesajul de pe facebook emis de Mister Ponta - http://www.evz.ro/interviul-2-1-sebastian-ghita-victor-ponta-nu-va-fi-papusa-sistemului.html

Facand abstractie de limbajul frust de o simbioza cocalaro-ciobaneasca si  vazand ca Sebi este mai tanar decat Victoras cu 6 ani ( aproape cat o generatie) gen 72-78 ca scorul unui meci de baschet, eu cred ca Sebi se pregateste in forta de un scor electoral bun in Prahova ca argument forte pentru a pune mana pe partid si de functia de Premier in toamna anului 2014.

Sunt convins ca  obiectivul lui Ghita este de a pune “gajba pa partid” (sa ma exprim ca sa inteleaga si Ghita) pentru ca Sebi vorbeste doar in momente tactice importante( pentru guerilla politica zilnica avand angajati la RoTV): cand e cazul sa il pleznesca peste ochi pe SRS, pe Crinutz, pe Varan, pe Marinar, sa dumireasca plebea despre Snowden si maretia serviciilor secrete din Ro, despre marea infratire economica cu fratii mancatori de orez,  sau sa dea ordin de lupta pe unitate pentru apararea onoarea  lui Ponta.

Sunt convins de faptul ca Victoras se gandeste serios la fratele lui Ghita ca sa il lase la partid pentru ca prietenii lui elefantii: alde Sova, Zgonea, Corlatean, Negoita and Banicioiu au dovedit ca nu au calitati organizatorice si ca exceleaza la capitolul fuga de raspundere si incurcatul borcanelor politice.

Probabil ca atunci cand PSD-ul va marai la varianta asta cu Ghita ori Maior, Ponta va pune mana pe telefon sa sune la 112 (sa vina mascatii) ori va raspunde mucalit in stilul consacrat extremist “si ce vreti ma sa il aduc pe Mitrea inapoi la partid ori vreti sa il punem pe Vanghelie presedinte ?”

Daca obiectivele PSD-ului lui Ponta sunt clar stabilite: centrul imaculat, belirea baronilor, securizarea organizatiilor locale, obtinerea puterii totale pe axa Cotroceni-Victoria, atunci cine se ocupa si de bunul mers al lucrurilor in timp de Ponta este ocupat cu profilul sau de lider politic European de anvergura regionala  si mediator la portile UE cu maica Rusie?

Pozitiile si Personajele sunt cam aceleasi ca si in anul de trista amintire 2004 si in anul prostanacului 2009.

  • Gabi Oprea a fost insurubat la Interne pentru a veghe la bunul mers al procesului electroral, de la Prefectura pina la ultima Sectie de vot;
  • Tot Sebi Ghita se ocupa de numaratul organizat al voturilor printr-un sistem informatic bine pus la punct inca de pe vremea portocaliilor si agreat de AEP- ultima reduta prietena cu Elena Udrea;
  • In rolul maurului care si-a facut datoria - este promovat  Dragnea cu rolul clar de a tine in priza masinaria electorala pesedista si a mobilize activul de partid;
  • In rolul Opozitie - locul bufonului dreptatii Vadim Tudor a fost luat de cavalerul ratacitor Crinutz Antonescu iar atmosfera vesela din Opozitie este intretinuta de Elena Udrea- pupila lui Basescu, care risca sa ajunga ca infanta Isabel daca nu isi va mai schimba blugii si sosetele de campanie pina pica Ponta.

In opinia mea parte a intelegerii Ponta-Basescu au fost doua puncte clare: manevra politica de atragerea lui Antonescu in capcana unificarii dreptei si luptei impotriva stangii socialiste si promovarea Elenei Udrea ca discipol al lui Basescu in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

Motivele sunt clare: Victoria lui Ponta in turul 2 va fi mult mai usoara impotriva lui Udrea pentru ca romanii nu sunt pregatiti sa fie condusi de femeie  Presedinte sau Premier si spun asta nu pentru ca romanii ar fi misogini ci pentru ca societatea romaneasca nu a ajuns la nivelul de dezvoltare economico-administrativa din tarile nordice (in special Finlanda).

Basescu se va retrage in glorie de la Cotroceni fericit ca romanii vor crede ca a facut jocurile politice pina in ultima clipa si ca discipolul sau, fie si feminin- Elena Udrea, s-a batut pina in ultima clipa pentru “idealurile” lui Traian Basescu.

Spun in mod clar ca exista o intelegere intre Basescu si Ponta pentru ca in toate mesajele citite ca niste gaini capii cu ochii la avioane de catre “comunicatorii psd “ (alde Ivan, Pop, Strizu, Sova si restul trupei de serviciu) Elena Udrea este promovata ca prezidentiabila si adevarata voce a opozitiei si Basescu este readus in lupta politica abuzand de chemarea sub standardul luptei anti-Basescu tocmai cand Che Guevara Ponta se afla la toate butoanele guvernarii. 

Ce uita unii jurnalisti sa spuna este faptul ca atat Ponta cat si Udrea sunt creatiile politice ale Grupului Trei Cocosi, talente politice descoperite de Oprea si promovate initial la PSD si in preajma lui Nastase prin mana tradatorului Cozmin Gusa. Pe parcurs dupa diverse consfatuiri politice cu membrii Grupului de la Cluj, intai Udrea si apoi Gusa s-au mutat cu arme si bagaje in preajma lui Basescu, dupa principiul  aplicat in cazinouri, “split stakes to increase earnings”. http://www.ziare.com/cozmin-gusa/victor-ponta/cozmin-gusa-victor-ponta-a-fost-lansat-in-politica-de-dorin-cocos-1104316

Sincer imi pare rau despre Crin Antonescu si pentru ce a insemnat el in lupta prezidentiala din anul 2009 sub aspectul mesajului politic dar isi merita soarta politica pentru ca nu a avut capacitatea politica de a gestiona partidul si de a observa castanele fiebinti puse in poala PNL atat de Basescu cat si de Ponta- Fenechiu, Vosganian, Chioariu, Chitoiu, Rusanu, Silaghi  si nici nu a simtit fanii lui Ponta din PNL ( gen Radu Stroe- vechi camarad al Marinarului, Danut Mihalache- lansat in politica ca angajat al Comisiei SRI condusa de regretatul Vasile Vacaru si Edi Helvig- absolvent de Stiinte Politice la Cluj).

Singura sansa a lui Crin Antonescu de a intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale, pentru a duce pina la capat lupta dintre principiile dreptei si decadenta stangii, dintre socialismul de caviar si liberalismul luminat, este sa nu asculte cintecele de sirena venite de la Batranul Marinar si sa bata tara in lung si in lat dupa metoda clasica din poarta in poarta. Pasul doi ar fi sa mai umble la limbajul politic renuntand la isteria atacurilor impotriva lui Ponta (pe care il credibilizeaza ca prezidentiabil) si sa promoveze proiectele unei Romanii liberale moderne, cu adevarat europeana pentru ca romanii s-au saturat de circ fara paine si de societatea balcanica cu obiceiuri fanariote.

In rest ramane cum am zis, Sistemul castiga indiferent cine este in varful aisbergului politic: Ponta, Maior, Oprea, Ghita sau Basescu, Udrea, Blaga, Boc iar romanii raman mereu cu gandul la urmatoarele alegeri.








Niciun comentariu: