Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Fenomenul transhumantei parlamentare: Clanul Kennedy (Mocanu) a descalecat in Buzau

USL scrie o noua pagina neagra in istoria Romaniei, in mod oficial familia Mocanu tatal si fiul si-au depus candidatura din partea USL, fiul pentru Camera Deputatilor si tatal pentru  Senat.
 
Gurile rele din USL spun ca atunci cand Mocanu tatal a auzit scorul de la Kisseleff, s-a tinut tare pe pozitii si a zis clar: "la pretul asta ? atunci da-mi doua locuri ! Nu pot sa il las pe ala micu fara serviciu !". Nea Mircica de la casierie a fost baiat de comitet si a inteles "situatia politica" si ca atare s-a facut chiar o reducere dar alde Mocanu nu au scapat fara juma de meleon de cocori.
 
Plecand de la etimologia cuvantului "mocanu", mai ales cu derivatul mocofan, deducem ca are balta peste, sau mai bine zis mocanu tot un neam de oier este, adica de-al lui Becali, asa ca PSD e in trend. Se naste o intrebare legitima: de ce nu ar avea si PSD-ul ciobanii lui pe lista ? Raspunsul este categoric afirmativ, mai ales ca astia isi cumpara locurile de deputat asa cum isi cumparau oierii ARO pe vremea lui Ceasca: cu banu' jos si la pret dublu ca sa nu stea la coada si ca sa fie siguri ca apuca. 
 
Daca pina acum au mai existat cazuri de familii politice in care sotii mergeau impreauna la serviciu, in Parlament, si chiar se mai intampla ca sotul sa semneze condica in locul doamnei care s-a trezit tarziu, acum nesimtirea din politica romaneasca a intrecut orice limita. Desigur scuza servita era ca faceau politica amandoi inainte de a se casatori, dar explicatia asta nu mai tine atunci cand iti faci secretara amanta si pe urma o faci deputata. Deh, ramas singur pentru ca nevasta te-a parasit, de gura lumii o iei de nevasta pe doamna deputata.
 
In general am o parere proasta despre buzoieni din cauza  ca isi neaga identitatea istorica, ei sunt moldoveni dar se dau mari ca fac parte din Vechiul Regat.  Tot buzoienii isi neaga si apartenenta culturala, cand le spui bancuri cu moldoveni, se oftica si spun ca replica celebra-"sarma" este pentru vranceni - vecinii lor.
 
De remarcat ca lista USL Buzau a suferit remanieri "importante", Carmen Moldovan prietena papadiilor, a hotelului Marriott si a celebrului strateg Ron Weber a fost exportata la Dambovita iar eternul Senator Ion Vasile, generator de scandal, a fost trimis la plimbare.
 
La capitolul "plusvaloare", buzoienii vor aprecia importul traseistului UNPR Nicolicea parasutat de la Mehedinti la Buzau, cand in fapt tovarasul locuieste in cartierul 13 Septembrie din Bucuresti.
Astfel Miron Mitrea reuseste, inca o data, sa isi plaseseze toti finii pe liste in pozitii eligibile. De remarcat ca Nicolicea are drept contracandidat  un avocat care a aflat cu 48 de ore inainte ca va candida la Parlament.
 
In concluzie, "intr-o atmosfera de mare sarbatoare" (vorba poetului) USL si-a depus icrele la BEJ Buzau:
 
Camera Deputaților
 
Colegiul 1: George Scutaru - PNL versus Ion Coman - PDL;
Colegiul 2: Adrian Mocanu - PSD versus Gavriil Văsîi - PDL;
Colegiul 3: Titi Holban - PNL versus Georgian Calotă - PDL;
Colegiul 4: Erland Cocei - PNL versus Valeriu Alecu - PDL;
Colegiul 5: Marian Ghiveciu - PSD  versus Florina Stoian - PDL;
Colegiul 6: Eugen Nicolicea - UNPR versus Ciprian Coman - PDL;
Colegiul 7: Marcel Ciolacu - PSD versus Cezar Preda - PDL;

Senat

Colegiul 1: Eugen Teodorovici -PSD versus Viorel Constantinescu - PDL;
Colegiul 2: Doina Tudor - PNL versus Paul Beganu - PDL;
Colegiul 3: Victor Mocanu - PSD versus Raul Florescu - PDL.

Vazand acestele marete liste, sincer nu inteleg de ce se mai organizeaza alegeri pentru ca putea sa ii numeasca direct pe parlamentari ca pe vremea Marii Adunari Nationale. Singur loc unde am emotii este colegiul 3 unde se va desfasura adevaratul derby electoral. In rest, ii felicit anticipat pe toti candidatii inclusiv pe George Scutaru si Cezar Preda.

Cetatenii patriei noastre asteapta cu netarmurit respect ca Nasu Ghita/RTV sa mearga de mana cu ala mic a lu Cozma sa isi depuna candidatura la Prahova si Nea Miron sa faca o excursie la Constanta via Focsani ca sa isi depuna sotia candidatura.

Eu cred ca toata agitatia asta cu familiile politice e de pomana pentru ca vor sparge ratingul Oana de mana cu Marean care vor merge iar la cules de voturi in Ferentari, dupa ce s-au acrit de plimbarile la Paris si Roma.

Dragi tovarasi, hai bafta in alegeri si sa veniti repede cu decontul la Kisseleff sa se scumpesc biletele de avion spre Brazilia si Dubai !





Niciun comentariu: