Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Ce au facut parlamentarii din Sectorul 5 pentru cetateni ? Nimic !



In timpul campaniei de strangere de semnaturi pentru candidatura independenta la Parlament foarte multi cetateni si-au exprimat nemultumirea fata de activitatea parlamentarilor din Sectorul 5. Oamenii din sectorul 5 spun ca  dupa ce au fost alesi in anul 2008, parlamentarii din sectorul 5 au uitat sa mai  tina legatura cu oamenii care i-au votat. Desigur am folosit un mod elegent de exprimare pentru ca am intalnit si oameni care ii injurau din toti bojocii pe parlamentari, la rand fara culoare politica.

Din pura curiozitate civica am analizat activitatea celor 6 parlamentari din Sectorul 5: senatorii Catalin Voicu-PSD si Ecaterina Andronescu-PSD, deputatii Dumitru Chirita-PSD, Aura Vasile-ex-PSD actual UNPR, Oana Mizil-ex-PSD acum Independenta, Alina Gorghiu-PNL. Nu sunt carcotas si nici nu am vreo polita politica de platit mai ales ca ii cunosc pe toti acesti parlamentarii si fiecare este o personalitate in domeniul sau de activitate dar la capitolul activitate parlamentara sunt carente grave.

Activitatea parlamentarilor din Sectorul 5 cuantificata in cifre se prezinta astfel: 4 ani, 6 parlamentari, 11 legi adoptate, fiecare de la 0 la maxim 5 proiecte legislative initiate si adoptate #.

Intr-un mod iresponsabil (tipic parlamentarilor romani) doar un parlamentar din cei sase a tinut audiente si are birou parlamentar in Sectorul 5 iar “activitatea de teren” se desfasoara mai mult pe la emisiunile TV. Dar si aici intalnim un caz paradoxal, biroul parlamentar al Alinei Gorghiu nu se afla in Colegiul 22 pe care il reprezinta in Parlament.

Desigur fiecare parlamentar din Sectorul 5 poate gasi scuze dar sa vii dupa 4 ani  si sa ceri sa fii votat din nou stiind ca nu ai facut nimic pentru cetateni mi se pare “culmea parlamentarismului”. Formula asta din Protocolul USL ca fiecare parlamentar sa isi pastreze colegiul este total rupta de realitatea din teren si in mod cert vor fi surpriza mari in Bucuresti la alegerile parlamentare.

 
In opinia mea, organizarea unor alegeri preliminare pentru posturile de parlamentari, dupa modelul din anul 2004, dar acum deschise atat membrilor din cadrul USL cat si bucurestenilor ar fi o solutie eleganta de a improspata structura parlamentara, unde s-au ascuns tot felul de cadavre politice.

 
Dupa 4 ani de mandat situatia activitatii parlamentarilor din Sectorul 5 se rezuma astfel:

 
Oana Mizil - Colegiul 20 Camera Deputatilor, a fost aleasa pe bani grei pe listele PSD, a facut un car de promisiuni, inclusiv ca “baga internet in Ferentari” dar pe urma a plecat la sefia PSD Calarasi. Oana Mizil nu are Cabinet parlamentar in Sectorul 5, si-a dat demisia din PSD si acum are doar ganduri de maritis si este preocupata doar de stirile mondene si nu de problemele sociale din Ferentari. In loc sa angajeze doi-trei tineri de la TSD si-a angajat mama la Biroul parlamentar si este cercetatata de ANI pe aceasta tema.

Dumitru Chirita- Colegiul 21 Camera Deputatilor,  nu a auzit de dansul nimeni din sectorul 5 iar acum crede ca daca a angajat doi membri TSD sa stea pe facebook sa ii intretina contul de persoana publica va veni de la sine un nou mandat de deputat. Dumitru Chirita a venit din judetul Arges in baza unui protocol secret cu sindicatele din industria energetica dar nu il cunosc nici macar cititorii de contoare de la Enel si confuzia de nume cu fostul Primar al Sectorului 5 nu il ajuta deloc. Dumitru Chirita- parlamentarul este ca apa sfiintita, nu face rau dar nu face nici bine si se incadreaza in tiparul parlamentarului roman, doarme in bancuta cu ochii la sireturi, nu are puncte de vedere si voteaza la ordin.


Alina Gorghiu- Colegiul 22 Camera Deputatilor, a venit din judetul Arges in Bucuresti unde a reusit performanta sa ii reprezinte in Parlament pe cetatenii din cartierele Cotroceni si Panduri care tin foarte mult la conceptul “Cotroceni- vatra Bucurestiului” si nu ar vota in ruptul capului o “venetica”. Conform rapoartelor de activitate, deputata Alina Gorghiu a tinut peste 2.000 de audiente intr-un an dar biroul de parlamentar este tot timpul inchis. Totusi Alina Gorghiu merita o bila alba pentru ca este singurul parlamentar din Sectorul 5 care are Biroul parlamentar in Sectorul 5 si mai misca ceva prin sector. Activitatea din teren a deputatei Gorghiu seamana mai mult cu planul de activitati al UTC-ului: concursuri cu biciclete prin parc, piese de teatru in aer liber, activitati de biblioteca, mult sport si multa distractie si voie buna. In Parlament Alina Gorghiu nu mai practica ONG-ismul ci isi promoveaza cat poate de tare propriile interese: reglementarea activitatii de mediator, domeniu din care “Gorghiu and Co” au castigat o caruta de bani subordonand breasla mediatorilor unui sistem de seminarii de acreditare.

Aura Vasile – Colegiul 23 Camera Deputatilor, a fost aleasa pe listele PSD, fiind “garantata” si ajutata de Vanghelie, pe spatele caruia a ajuns deputata. Mai precis, in anul 2008 cand Vanghelie era intre primii zece oameni puternici din Romania, Aura Vasile a tras din caciula PSD Bucuresti colegiul castigator. Nu contest faptul ca a muncit foarte mult la organizatia PSD Bucuresti dar Aura Vasile nu era o personalitate politica pentru care sa se bata alegatorii la urne sa o voteze. Inspirata de modelul Indira Ghandi, Aura Vasile a incropit o telenovela politica pentru a pleca la UNPR iar acum prin Protocolul USL-UNPR isi vrea inapoi locul de deputat. In cei patru ani de zile de mandat nu a dat buna ziua prin Sectorul 5 nici macar o data si nu are Cabinet Parlamentar in Sectorul 5.

 
Osmoza Aurei Vasile cu Sectorul 5 tine de jaful efectuat la Autobaza Filaret, unde a pus mana pe actiunile salariatilor si le-a vandut unor investitori israelieni la un pret fantastic si de maiestria la dansul pe mese conform unor casete video aflate in proprietatea privata a liderului de sindicat Victor Stan, fost coleg de autobaza. Conform unor surse directe de la Stapanul Inelelor, Aura Vasile este “acreditata” la CNSAS si asa se explica rezistenta ei in sistem inca de pe vremea comunistilor. Astfel se explica si cea mai mare calitate a Aurei Vasile de a vinde informatii si oameni. Aura Vasile l-a vandut pe pe Ursache lui Oprescu, pe Oprescu lui DIP,  pe DIP lui Vanghelie si atunci cand s-a pus problema sa il vanda pe Vanghelie lui Ponta, a zis: “mamica, stai asa, ca am un plan !” invatandu-l pe Ponta cum sa il execute din prima pe Vanghelie.

 
Catalin Voicu-Colegiul 9 Senat, a avut ghinion politic si a stat mai mult prin “cantonament” in loc sa fie prezent in Parlament. S-a speculat ca a fost victim razbunarii unor grupuri de interese din zona asfaltatorilor, mari fani Basescu. Din cate cunosc eu de la colegii mei mai bine documentati, Catalin Voicu a platit pentru meciul cu Gabita Oprea pentru sefia MAI, unul dintre personajele care a avut tot timpul un jumatate de canal deschis cu Cotroceniul si jumatate cu Kisselef-ul chiar daca s-a autointitulat seful unui partid progresit aparator al interesului national. Conflicte intre echipa lui Oprea si tabara lui Vanghelie au mai fost dar daca Oprea nu a resusit s ail aresteze pe Vanghelie in 2004 uite ca acum i-a platit polita “prietenului” Voicu. Asa ca intre ei, generalii !

 
Ecaterina Andronescu- Colegiul 10 Senat, poate avea o scuza politica ca este “prea-ocupata” cu Rectoratul, Ministerul Educatiei si sefia PSD Bucuresti. Atunci cand nu conduce structurile si cand nu conduce masina  nu mai are timp si de audiente. Totusi Doamna Andronescu  da dovada  de bun simt politic,  este constienta ca nu mai e dorita in Sectorul 5 si va candida pentru un Colegiu electoral in Sectorul 6.

 
In conditiile astea in care nici unul dintre parlamentarii din Sectorul 5 nu a facut nimic pentru oamenii din Sectorul 5, sa vii cu 2 luni inainte de alegeri si sa bati cu pumnul in masa USL ca vrei sa fii iar parlamentar pe spatele Primarului Vanghelie, mi se pare total “de porc”, ca sa folosesc o expresie favorita a lui Mircea Badea.

 Asa ca indiferent de jocurile de culise nu imi ramane decat sa va urez “Succesuri” in alegerile parlamentare !

 
P. S.

 # Activitatea parlamentarilor din Sectorul 5 in cifre: 4 ani, 6 parlamentari, 11 legi adoptate, fiecare de la 0 la 5 proiecte legislative initiate si adoptate.

 
Oana Niculescu Mizil- Colegiul 20 Camera Deputatilor  

- Propuneri legislative initiate = 19 din care o singura lege adoptata, Luări de cuvânt = 35 (în 35 şedinţe), Declaraţii politice=34, Întrebari şi interpelari=3, Motiuni=7; http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=202&cam=2&leg=2008&pag=2&idl=1&prn=0&par=

 
Dumitru Chirita – Colegiul 21 Camera Deputatilor

- Propuneri legislative initiate =  37 din care o singura lege adoptata, Luări de cuvânt: 44 (în 35 şedinţe), Declaraţii politice = 39, Întrebari şi interpelari = 11, Motiuni =  10 ;


 
Alina Gorghiu – Colegiul 22 Camera Deputatilor

- Propuneri legislative initiate =  47 din care 5 legi adoptate, Luări de cuvânt = 67 (în 42 şedinţe), Declaraţii politice = 19, Luări de cuvânt în BP = 2, Întrebari şi interpelari =  57, Motiuni =  20; http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=128&cam=2&leg=2008

 
Aura Vasile – Colegiul 23 Camera Deputatilor

-Propuneri legislative initiate =  86 din care 4 legi adoptate, Luări de cuvânt: 471 (în 163 şedinţe), Declaraţii politice = 14, Luări de cuvânt în BP =  258 (în 104 şedinţe), Întrebari şi interpelari =  91,Motiuni =  11; http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=319&cam=2&leg=2008&pag=2&idl=1&prn=0&par=

 

Catalin Voicu – Colegiul 9 Senat

Iniţiative legislative = 4 din care 0 (zero) legi adoptate, Luări de cuvânt în plen = 1, Declaraţii politice = 0 (zero), Întrebări = 0 (zero), Interpelări = 0 (zero), Interpelări adresate Primului Ministru = 0 (zero), Moţiuni = 2; http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=8463a58f-adee-49a8-9764-19b0b96603e1

 
Ecaterina Andronescu – Colegiul 10 Senat  

Iniţiative legislative = 26 din care 0 (zero) legi adoptate, Luări de cuvânt în plen = 91, Declaraţii politice = 7, Întrebări = 2, Interpelări = 6, Interpelări adresate Primului Ministru = 1, Moţiuni =13;


 

Niciun comentariu: