Fotografie blog

Fotografie blog

marți, 22 mai 2012

Sondaj de opinie Sector 5 - mai 2012

DATE GENERALE ALE SONDAJULUI DE OPINIE

  • Studiul a fost realizat la comanda Candidatului Independent Catalin Stochita în perioada 18-20 mai 2012;
  • Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor;
  • Volumul eşantionului a fost de 1.250 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia Sectorului 5 din Municipiul Bucureşti, cu vârsta mai mare de 18 ani ;
  • Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute este de ± 3,1%, pentru un grad de încredere de 95% ;
  • Interviurile au fost realizate în Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti;


           CONCLUZII SONDAJ DE OPINIE 18-20 mai 2012

  • Dupa anuntarea oficiala a candidaturilor si inceperea campaniei electorale opiniile si optiunile de vot ale cetatenilor din sectorul 5 s-au cristalizat in mare parte.
  • Marian Vanghelie - candidatul USL are sanse reale pentru un nou mandat mai ales ca sistemul de vot cu un singur tur il avantajeaza fiind Primarul in functie. Dupa cum bine se stie, Vanghelie are obiceiul de a se mobiliza pe ultima suta de metri si de demara numai “actiuni in forta”. Pe finalul campaniei electorale cetatenii din sectorul 5 se pot astepta la un nou “rai al abundentei”: telefoane mobile, bani, ajutoare sociale, reabilitari termice. De asemenea avantajul proaspetei guvernari USL este unul decisiv.
  • Anuntul surpriza al candidatului independent Mugur Mihaescu alias “Garcea” a splitat bazinul electoral potential al unui candidat Independent de succes, care avea sanse reale de a ii pune mari probleme primarului Vanghelie. In aceste noi conditii in sistemul  cu doi candidati independenti: Mugur Mihaescu alias “Garcea” si Catalin Stoichita alias “finul lui Vanghelie” niciunul nu mai are sanse de castiga alegerile in fata sistemului administrativ-politic controlat  100 % de Marian Vanghelie- USL.
  • Candidatul PDL Mihai Atanasoaiei impreuna cu PDL au cazut in  sondaje din cauza pierderii guvernarii si conflictelor mocnite din filiala PDL Sector 5, ramanand cu “electoratul taliban”. La aceasta cadere, un rol important l-a avut zvonul politic ca “Garcea” este sprijinit de familia Prigoana.
  • Candidatuul UNPR Corin Romanescu este pe un usor trend ascendent mai ales datorita prezentei obsesive in mediul online si prezentei opulente in teren: cateva zeci de mesh-uri uriase pe blocuri si corturi de campanie. Miscarea prin care candidatul anuntat  al PP-DD Sector 5 Mirea Octavian a trecut la UNPR nu a adus procente semnificative UNPR.
  • Candidatiul necunoscut al PP-DD Daniel Schmid a reusit sa mentina scorul bun in sondajele electorale, semn ca brandul politic PP-DD este unul castigator. Cu un candidat cu nume PP-DD ar fi obtinut un scor foarte bun depasind in mod cert Filiala locala PDL.
  • In lupta pentru controlul Consiliului Local Sector 5,  USL castiga detasat iar PP-DD are sanse mari sa depaseasca PDL la numarul de consilieri locali. Ar fi rusinos ca o Filiala inexistenta mediatic ca castige in fata Filialei fostului partid de guvernamant. Candidatul Independent Catalin Stoichita daca va continua campania agresiva impotriva Primarului Vanghelie are sanse mari de a obtine scorul minim de 5% pentru intrarea in Consiliul  Local.
  • Pentru alegerile pentru Primaria Generala si CGMB nu vor fi surprize, USL urmand sa bata la scor PDL, 60-65 % la 12-14 %. Acesta scor electoral va fi un semnal politic important pentru alegerile parlamentare din toamna 2012, unde PDL spera sa se revanseze politic in fata USL.




Niciun comentariu: