Fotografie blog

Fotografie blog

joi, 12 aprilie 2012

Elena Udrea a arvunit de la Vanghelie doua colegii electorale la pretul a doua posete

In istoria tradarilor politice executate de Vanghelie impotriva PSD si in special contra deciziilor luate de liderii partidului  s-a mai adaugat o noua fila de istorie.

Trebuie sa recunosc faptul ca Vanghelie, inca Primarul Sectorului 5, este consecvent cu sine insusi si nu se abate de la politica de tip “fanariot”.

Vanghelie a reusit in cei 12 ani petrecuti la Primaria Sector 5 si la PSD Bucuresti sa mercantilizeze politica si cel mai mult i-a placut sa vinda si sa cumpere functii si oameni. Daca vreodata se va inventa bursa functiilor politice, va spun sincer ca Vanghelie l-ar bate la acest capitol si pe Hrebenciuc iar cunoscutului impresar Giovani Becali i-ar da lectii din mers.

De peste o luna merg pe teren in campania de strangere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii la Primaria Sector 5 si din discutiile cu oamenii mai bine informati decat mine am aflat “chestiuni politice” foarte interesante.

In primul rand, membrii PNL si simpatizantii liberali din Sectorul 5 nu sunt deloc fericiti ca trebuie sa alerge pentru ca Vanghelie sa obtina al IV-lea mandat de Primar al Sectorului 5. In al doilea rand, liderii locali liberali nu au incredere in Vanghelie ca partener de alianta USL, mai ales ca Vanghelie le-a facut “manevra” cand nu a vrut ca pentru functia de Viceprimar sa fie sustinut Cristian Olteanu - Presedintele PNL Sector 5.

In calitate de Presedinte (executiv) PSD Bucuresti Vanghelie a facut o “intelegere” cu Elena Udrea-Presedintele PDL Bucuresti pentru ca PDL sa trimita in lupta un “iepuras” pentru cursa electorala din iunie iar Vanghelie a dat la schimb doua colegii de parlamentar din Sectorul 5.

O dovada concreta a blatului electoral Vanghelie-Udrea este faptul ca Vanghelie a primit recent de la Guvernul Misu Ungureanu suma de 2,8 milioane lei in timp ce primarii Chiliman-PNL si Piedone-PC au primit zero lei. Hotararea emisa de MRU a aparut vineri seara in Monitorul Oficial iar sambata dimineata Vanghelie a intraziat la Congresul PSD determinandu-l pe Liviu Dragnea-secretarul general PSD sa renunte la anuntul nominal al candidatilor PSD pentru functiile de Primar pentru ca PSD sa nu incaseze o noua lovitura de imagine din cauza miscarilor politice facute de Vanghelie.

Pentru ca Silviu Prigoana se va sacrifica in lupta inegala cu Sorin Oprescu pentru Primaria Generala, a cerut sa fie “platit” pentru prestatia sa cu doua locuri de deputat pentru familia sa: fiul sau- Honorius Prigoana- colegiul 23 si fina sa- Cristina Chiriac- colegiul 22. Doamna Cristina Chiriac este vicepresedinte AVAS iar Honorius Prigoana a mai candidat fara succes pentru un loc de parlamentar in Colegiul electoral nr. 1 Bucuresti.

Paradoxul este ca Vanghelie a promis tot doua locuri de deputat partenerilor liberali din USL, fiind nominalizati pina acum: Dan Mihalache- consilierul politic al lui Crin Antonescu- sustinut pentru colegiul 23 si doamna Alina Gorghiu- deputat in colegiul 22.

Conform intelegerii PSD-PNL, la nivelul sectorului 5 doua colegii electorale reveneau PSD-ului iar Vanghelie i-a propus pe apropiatii sai: doamna Oana Mizil-deputat in Colegiul 20 si Bogdan Georgescu- director in Primaria Sector 5, culmea propus tot pentru colegiul 23. In logica intelegerilor transpartinice dintre Vanghelie si Udrea probabil ca Georgescu va face schimb de locuri cu fina lui Prigoana- Cristina Chiriac pentru ca Bogdan Georgescu a mai fost Vicepresedinte AVAS in guvernarea comuna PSD-PDL si se`pricepe la munca asta.

Pentru a nu genera mari probleme electorale Oanei Mizil, PDL a oferit cadou un candidat de sacrificiu in colegiul 20. Doamna Cristina Traila- sefa ANRMAP urmand sa faca figuratie in lupta electorala de la toamna pentru Colegiul 20- Colegiul Oanei Mizil.

Acum intelegem de ce Aura Vasile s-a mutat cu arme si bagaje la UNPR, pentru ca informatiile despre matrapazlicurile lui Vanghelie circula in mediul politic si Aura Vasile a aflat ca locul ei de deputat din colegiul 23 a fost “vandut” de Vanghelie de trei ori si la PNL, si la PDL, si la PSD.

Din aceasta combinatie politica e clar ca Vanghelie nu va trage pentru Sorin Oprescu si pentru USL la alegerile locale din iunie 2012 si ca Sectorul 5 este o cauza pierduta pentru doctorul Oprescu iar “gunoierul portocaliu” Prigoana va obtine un scor excelent in Sectorul 5.  







Niciun comentariu: