Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 3 februarie 2012

A sosit timpul pentru o noua clasa politica !

Dupa ce anul 2012 a debutat furtunos in viata politica prin renasterea fenomenului social “Piata Universitatii”, cred ca noua initiativa civica este necesara pentru o curatenie generala in politica romaneasca.

Pentru a concretiza ideea de revolta a manifestantilor din "Piata Universitatii" la adresa clasei politice romanesti am depus la Tribunalul Bucuresti cereri de dizolvare pentru sapte partide politice parlamentare si neparlamentare: UNPR, Partidul Romania Mare - PRM, Partidul Conservator, Partidul Noua Generatie PNG-CD, UDMR, Partidul Civic Maghiar si Partidul Popular Maghiar din Transilvania.

Aceste partide politice nu au respectat prevederilor Legii 14/2003- Legea partidelor politice. Conform prevederilor legale, partidele politice aveau obligatia de a depune pina la data de 31 decembrie 2011 listele actualizate de membri pentru cel putin 18 filiale. In cazul nerespectarii acestei obligatii, partidele politice nu pot depune liste de candidati pentru alegerile locale si parlamentare. In plus, aceste partidele politice se afla in stare de dizolvare pentru ca prin nedepunerea listelor actualizate, partidele respective nu isi pot indeplini obiectivele politice asumate prin statut si criteriile prevazute de Legea 14/2003 de a participa succesiv la doua cicluri electorale de alegeri parlamentare.

Am fost zi de zi in Piata Universitatii si am inghetat chiar si la minus 10 grade pentru a lupta impotriva regimului autoritar condus de Traian Basescu. Acum conditiile atmosferice fiind potrivnice organizarii unui miting de amploare am decis sa continuam lupta pentru democratie apelind la toate mijloacele legale. Foarte multi protestatanti au cerut in Piata Universitatii o noua clasa politica si curatarea peisajului politic actual.

Prin dizolvarea celor sapte partide politice se realizeaza sanitarizarea clasei politice romanesti. 

Europarlamentarii Vadim Tudor si Gigi Becali sunt doi bufoni nationali si ne-au facut de ras si la Parlamentul European. Becali a distrus Steaua - echipa de suflet a mii de suporteri iar Vadim a distrus idea de nationalism in Romania. In plus, Consilierii Generali PNG si PRM activeaza in mod ilegal in Consiliul General si sprijina PDL-ul in actiunile subversive de blocare a proiectelor Primarului General Oprescu pentru modernizarea Bucurestiului.

UNPR si PC sunt expresia lipsei de moralitate in viata politica romaneasca fiind cunoscute pentru tradarile lor si traseismul politic. Cele doua partide sunt doua OZN-uri politice: UNPR - este partidul unitate militara iar PC - partidul televiziune. Daca vrem le incadram intr-un curent doctrinar, UNPR si PC sunt “partide-lift” caracterizate de faptul ca membrii lor incap intr-un lift si ca au fost constituite avand un singur obiectiv: ridicarea intereselor personale ale celor doi fondatori Gabriel Oprea si Dan Voiculescu la grad de politica nationala.

Cele trei organizatii politice ale minoritatii maghiare incalca prin actiunile liderilor lor si prin obiectivele politice asumate in mod statutar legile tarii si Constitutia Romaniei. In fapt, UMDR, Partidul Civic Maghiar si Partidul Popular Maghiar din Transilvania si liderii Laszlo Tokes, Toro Tibor, Janos Szasz, Kelemen Hunor militeaza pentru autonomie teritoriala si infiintarea “Tinutului Secuiesc” in judetele Harghita, Covasna si Mures.

Mai grav este ca unii lideri militeaza pentru infiintarea “Garzii Secuiesti” dar articolele din mass-media http://www.mircea-badea.ro/blog/smardoiala-cu-frunda/ si  semnalele din societatea civila sunt ignorate de autoritatile din Romania- http://tanasadan.blogspot.com/2012/02/visul-autonomiei-maghiare-este-finantat.html

Consider ca in primul rand liderii organizatiilor politice maghiare sunt cetateni romani si trebuie sa respecte legile din Romania nu ordinele venite de la Budapesta.










Un comentariu:

Anonim spunea...

Subscriu!