Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 27 ianuarie 2012

“Misiunea Erou Lt. Ghe.” sau Manual de manipulare in Piata Universitatii

Luni 23 ianurie 2012- Piata Universitatii, Bucuresti

Mai pe seara cand lumea da sa plece dupa o zi de miting in Piata Universitatii, apare un nou fenomen civic. Cu cateva minute inainte de aparitia Lt. Ghe. apar 2 boxe si un mixer si un mic “Golan” care vrea sa zica o poezie de Eminescu, pentru ca s-a saturat sa strige “Jos Basescu !”.
Acum cateva zile aparuse tot un mixer si 2 boxe conectate la o masina inscriptionata cu sigla firmei “Arena Advertising” din Sos Viilor sector 5, Bucuresti.

Pe urma, pam-pam, apare Locotenentu’ cu o telenovela civica.
A venit taman de la Cluj in Piata si ca el nu striga “Jos Basescu !” ci vrea sa puna o intrebare: “Mai vreti clasa politica ?”
Iar multimea din Piata, isterizata a urlat: “NUUUUUUUUU, JOS Clasa Politica !”

Deci cine e de la Cluj si cine s-a saturat de Clasa Politica ?  
Buna intrebare, dar la intrebarea asta ne va raspunde taman peste cateva ore un alt personaj aflat in transa -Colonelu’ Dogaru. Liderul SCDM transmite live de la miting ca Lt. Ghe. este omul lor si ca ei vor sa isi dea demisia toti: Presedintele, Guvernul, Parlamentul, TVR si Radio. Si sa vina ei la Putere ! Care ei ? Ei care au pregatire si au luptat pentru tara !

Adica ei,  “miscarea locotenentilor” cu centrul la Cluj.

Privind interzis  imi zic in gand: “bine ca miscarea nu e cu epicentrul in Vrancea ca se ducea de rapa toata tara”-  http://www.youtube.com/watch?v=NeB69SmWIMc

Dupa a promis ca va zgudui Capitala de proteste si ca Basescu va fugi cu elicopteru' de la Cotroceni, SCDM a dat-o in bara cu mitingurile promise in perioada 23-31 ianuarie 2012. Bravii osteni de la SCDM au fost infranti de Generalul Iarna si acum Colonelu’ Dogaru protesteaza in liniste la gura sobei dupa ce a promis ca aduce mii de oameni in Capitala. Din imaginile postate pe pagina oficiala SCDM se observa ca din cei 10.000 de oameni trambitati de Dogaru au ramas un palc de manifestanti demni de nuvela “Sobieski si romanii”-
Cu intentie sau fara, am omis o etapa in evolutia acestui “fenomen civic”- "geniu" al Armatei Romane. Timp de cateva zile a urmat o isterie , romanii aruncandu-se cu capul in zid in furtuna mediatica creata in principal de inconstienta goana dupa rating a Antenelor lui Voiculescu.-http://www.youtube.com/watch?v=qeDJ-jqQahU&feature=related

Peste tot, in tramvai,  la tv, pe facebook romanii il aclamau pe marele Erou care s-a luptat cu microfonul in fata la Inter.
“Respect Locotente !”, “Iata un Adevarat Erou!” au urlat toate vuvuzelele mass-media aruncand la gunoi faptele adevarate de eroism din istoria Romaniei si chiar jertfele adevarate de pe campul de lupta din Afganistan. Plus maneua civica “Solidaritate cu Lt. Ghe.”


Poate e un silogism dar nu stiu cum dracu' poti fi solidar cu un pusti care are 31 milioane salariu in timp ce romanii mor de foame in casa si au declarat caloriferul piesa de muzeu.

Dupa cele cateva zile, Lt. Ghe. surmenat de atata valva iscata de gestul sau maxim de eroism, se da in stamba live la Antena 3. Siderandu-l pe Me. Gadea, care are un talent maxim de a isi lua leapsa in direct, Bravul Svejk recunoaste ca vrea ca Armata sa preia Puterea in Tara. Lt. Ghe. se apara logic ca nu e Dictatura Militara pentru ca Armata vrea Puterea doar pentru o luna si mai vrea sa guverneze democratic. Singurul din Antene care a avut singe in instalatie sa se pise contra curentului popular de opinie a fost si de aceasta data Victor Ciutacu- un geniu in viata.
Ciutacu.ro a ramas lucid si i-a taiat-o scurt lui Svejk facandu-l sa isi retracteze in mod public aberatiile onirice de conducerea de proba a patriei de catre Armata.

Vineri 27 ianuarie 2012-Biroul de Presa MApN

Acum dupa ce valul a trecut, Armata incearca sa isi faca ordine in ograda. Armata vrea sa dreaga busuiocul dar se pare ca e prea tarziu si eroul Lt. Ghe. a intrat in istoria moderna a Romaniei.

Probabil ca marii capi ai Armatei Romane nu prea au servit pe la Inalta Academie de Studii si nu au stiut cum sa gestioneze o situatie simpla de criza institutionala care a generat ireversibile prejudicii de imagine.
- http://www.mapn.ro/cpresa/13740_COMUNICAT-DE-PRES%C4%82

Dar cand Armata e condusa de Generalul Izmene care a luptat pentru gradele de 4 stele pe frontul hotelurilor de pe litoral si purtator de vorbe e un Amiral de flota de hidrobiciclete, Armata Romana isi merita soarta.

Pina una alta daca tot vor sa il ancheteze pe Bravul Svejk le recomand pupincuristilor din jurul lui Nea Gabita sa il informeze bine pe liderul Partidului-Unitate Militara si sa citeasca corect datele de pe bloguri. Spun asta pentru ca stiu ca limbistii de popota l-au informat pe Nea Gabita despre scrierile de pe bloguri in asa hal incat Domn' Ministru' m-a taiat cu sarg de doua ori de pe lista Colegiului National de Aparare.

Eu zic ar fi bine ca analistii militari sa il invete alfabetul pe Domn' Ministru' Oprea si generalul sa scrie pe litere: D-E-M-I-S-I-A si atunci sigur Armata si Poporu' l-ar iubi cu nesat.

Pentru ca tot se strofoaca acum in ultimul ceas sa respecte Regulamentele militare le recomand politrucilor din Armata sa analizeze si legaturile Lt. Ghe. cu miscarea de extreama dreapta din Romania care incalca flagrant legile tarii si Constitutia Romaniei. Pentru ca la directia de informatii militare tot e moda cu "open source" le dau gratuit si linkul despre "Garzile patriotice" din Ardeal care il apara pe Lt. Ghe.
http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/locotenentul-protestatar-vrea-dictatura-militara--82779.html

Asa ca pina la urma la intrebarea: “Este sau nu Erou Lt. Ghe.?” ne va raspunde doar istoria.
Sper ca istoria nu va fi scrisa iar de politrucii care s-au hranit sub pulpana lui Ilie Ceausescu la Institutul de istorie militara ci de romanii simpli care vor sa scrie file de istorie in timp ce infaptuiesc viitorul tarii.

 P.S.
Pentru cei care au mustrari de constiinta si se intreaba de ce tocmai acum public aceasta analiza pe blog .

Raspuns: Am scris pe  facebook inca din prima zi despre starea de fapt din Piata Universitatii si cum s-a facut regia cu Locotenetu’. Din pacate in era comunicarii electronice postarea a fost stearsa.
Pentru cei care nu mai au mustrari de constiinta dar se intreaba cu ce drept comentez miscarea locotenentului ?

Raspuns: Cu dreptul unui cetatean simplu care a inghetat zilnic in Piata Universitatii, care a primit gratis portia de gaze lacrimogene de la "prealuminata noastra Jandarmerie" si care nu vrea sa mai inghita tot felul de manipulari obscene.

Si mai ales cu dreptul unui cetatean simplu care este ingrijorat de soarta romanilor si de viitorul Romaniei !




2 comentarii:

Malina spunea...

Pertinent articolul tau si inclin sa spun ca ai dreptate.

Cat despre Lt. Ghe., era dreptul lui sa protesteze, dar putea sa o faca si ca civil.

Eu stiu ca, daca porti o uniforma, o porti pentru ca ai depus un juramant.

Deci, sunt de acord cu tine, Catalin. Este posibil sa fie de manipulare, insa lumea inghite si astfel de pastile pentru ca s-a saturat si ii e scarba de clasa politica actuala din Romania ...

anca anton spunea...

Un articol de exceptie, ati devoalat toata tarasenia cu locotenentul Alex.Gheorghe, felicitari.
Am incercat si eu acest lucru si in plus am deconspirat minciuna cu protestul de 2 ore drepti, in ninsoare pe platoul unitatii militare(?!?!).Cine sa creada asa ceva, intr-o unitate militara se protesteaza cand vor muschii unui ofiter ?!. Printre sustinatorii FB am declansat un adevarat uragan, mi-au blocat accesul la toate grupurile.
In plus am corectat ortografia din postarile agramate ale grupului solidar cu lt.Gheorghe si s-a pornit un adevarat Jihad impotriva gramaticii si toate postarile mele au fost sterse. Evident este o regie toata povestea cu lt.Ghe.
Va felicit inca o data pentru excelentul articol.