Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 31 decembrie 2010

Crin Antonescu- Omul politic al anului 2010

Crin Antonescu Presedintele PNL - omul politic care m-a impresionat cel mai mult in anul 2010.

In lumea politica din Romania foarte multi "actori politici" au pretentia de a fi oameni politici cand de fapt nu se califica nici macar la capitolul "personaje politice". Tinind cont de definitia omului politic (conform manualelor de specialitate) in Romania sunt doar cativa oameni politici si in acest caz este foarte usor de ales. Cam asta a mai ramas singura "fericire" a romanilor care au alegeri mai grele de facut: sa nu plateasca intretinerea sau sa nu achite rata la banca.

De ce este Crin Antonescu omul politic care m-a impresionat cel mai mult ?

In primul rand dincolo de idealuri si doctrine trebuie sa tinem cont de performantele politice.

1.Crin Antonescu a obtinut in anul 2009 la alegerile prezidetiale locul al III-lea cu 20,02 % din voturi iar acum este creditat cu prima sansa in sondajele de opinie (undeva intre 31-33%) indiferent de manipularile retarde infaptuite de diversi "manipulanti de serviciu". Practic, daca in 2009 Crin Antonescu a fost votat de 1 din 5 romani acum este favoritul a unui roman din trei.

2. In calitate de Presedinte al PNL a reusit sa consolideze pozitia politica a PNL pe scena politica romaneasca PNL fiind acum pe locul al II-lea in sondajele de opinie, creditat cu -24%-27 %, dupa ce la alegerile parlamentare din 2008 PNL a obtinut 20,56% la CD si 20,43% la Senat.

3. PNL este privit ca o solutie, ca un potential partener de guvernare, fiind curtat atat de PSD cat si de PDL. In aceste conditii daca PNL va continua trendul ascendent sau chiar daca isi va mentine actuala pozitie este clar ca va fi la guvernare in urmatorul ciclu electoral. Dincolo de speculatiile din opinia publica si jocurile politice, PNL are o structura politica stabila fiind implicat in diverse aliante si combinatii locale atat cu PSD cat si cu PDL, fapt care ii tine "in priza" pe liderii locali si impiedica dezintegrarea structurilor politice locale.

La nivelul "prestatiei politice" si a imaginii publice, Crin Antonescu a dovedit ca este un om politic de anvergura castigand detasat lupta politica cu liderii PDL si PSD devenind astfel liderul incontestabil al Opozitiei, fapt reliefat si de perceptia opiniei publice, fiind favoritul cursei prezidentiale.

1.In lupta pentru suprematie in cadrul Opozitiei a castigat detasat "batalia de imagine" in fata lui Victor Ponta, fiind apreciat chiar de catre Ion Iliescu - expertul in etichetari aplicate liderilor politici.Crin Antonescu a punctat decisiv la toate evenimentele politice ale anului 2010 si a demonstrat ca este un lider politic autentic. Chiar daca sunt voci care contesta calitatile politice ale lui Crin Antonescu, ca este chiulangiu si ca pierde prea mult timpul la jocurile de carti, ca este marioneta lui Patriciu, ca a subjugat partidul interesului propriu, ca a promovat in functii doar oamenii fideli, ca asculta prea mult sau deloc de consilierii politici, Crin Antonescu a reusit sa mentina unitatea PNL si sa consolideze pozitia politica a partidului.

2. Crin Antonescu a demonstrat si reale calitati de om politic. A exploatat in mod eficient calitatile de bun orator si de "expert in arta dialogului" dovedind in toate iesirile publice prezenta de spirit, inteligenta, cultura - ingrediente ale unei personalitati charismatice.Crin Antonescu a dovedit ca este un lider politic realist si responsabil preocupat de solutii pentru iesirea din criza economica si politica a Romaniei.In acest sens as da trei exemple: a). realist - este constient ca alegerile prezidentiale sunt in 2014 si chiar daca este pe primul loc in sondajele de opinie starea de fapt se poate schimba in Romania;
b). responsabil - in calitate de Presedinte al PNL isi asuma responsabilitatea de a fi lider al Opozitiei si obligatia de a candida la functia de Presedinte la Romaniei;
c). solutia pentru iesirea din criza economica si politica actuala- Crin Antonescu isi asuma ideea de consolidare a unei Opozitii unite- PSD, PC, PNL si aplicarea unui plan comun de actiune impotriva guvernarii conduse de Emil Boc si Traian Basescu;

Dincolo de analiza actiunilor politice, Crin Antonescu reprezinta pentru multi romani speranta ca lucrurile se vor schimba in bine in Romania. In perceptia opiniei publice din Romania, Crin Antonescu este un lider charismatic si un om politic creditat cu sanse reale de a detrona guvernarea PDL si de a il schimba pe Traian Basescu.

Niciun comentariu: