Fotografie blog

Fotografie blog

joi, 11 noiembrie 2010

Sex-gate dambovitean- un scandal de sorginte kaghebista in derulare



Acum ceva vreme opinia publica din Mama Rusie s-a declarat "stupefiata" de prestatiile sexuale publice ale unor ilustrii opozanti ai regimului neo-comunist de la Kremlin.

Au fost prinsi in mrejele unei prostituate banuita a fi agent FSB o serie de personalitati publice: umoristul Viktor Şenderovici,liderul xenofob Alexandr Potkin-şeful Mişcării împotriva Imigraţiei Ilegale, scriitorul disident Eduard Limonov, politicianul Roman Dobrokhotov şi liderul Aripii de tineret dintr-un partid de opoziţie, Ilya Yaşin.

Desigur intr-o tara in care femeile beau cot la cot cu barbatii si chiar le sparg capul cu sticla de vodca daca nu sunt satisfacute sexual, este greu de cuantificat impactul asupra electoratului. Probabil ca obiectivul principal, de intimidare a opozantilor regimului si-a atins scopul si disidentii s-au mai potolit.

Intr-un sfarsit de toamna cu aer primavaratic cand gerul prognozat a sosi din Estul continentului si-a luat concediu, un confrate jurnalist esuat la un "tabloid" in foame de cascaval publicitar si nostalgic dupa tirajele din anii 90 a "detonat bomba anului 2010: "manechine platite de politicieni si milionari pentru sex".

Pina la urma bomba anului nu este decat o petarda fisaita importata fraudulos de la Marele Nostru Frate de la Rasarit: scandalul anului este o copie palida a scandalui din Rusia si nu un boom american de tip "sexgate".

Avem acelasi cocktail ca in scandalul rusesc: doi politicieni din Opozitie, un cantaret si un realizator TV plus ceva cu specific local: un interlop pensionat care mai sperie doar pescarusii rataciti pe plaja. Probabil ca oamenii de cultura nu au raspuns la apel sau au alte orientari cultural-sexuale de tipul "patapievician".

Marele jurnalist care a lansat stirea bomba a apelat cu succes la metoda copy-paste reluind o stire din aprilie 2008 publicata in "Interesul Public" sub semnatura lui Dan Barbu.- http://www.interesulpublic.ro/03-04-2008/Agenia-Star-Models-i-a-livrat-prostituate-manelistului-Florin-Salam.html.

De fapt, stirea face parte din bagajul de idei al jurnalistului plecat de la "vedeta rapida" Can-can pentru a relansa epava National. Asa se face in ziua de azi, cand esti in pana de idei si metoda "santajul si etajul" nu mai produce ca altadata, apelam la tactica ciorbei reincalzite servita pe post de supa italiana. Astfel articolul din Can-can publicat in iunie 2010 - http://www.cancan.ro/actualitate/intern/tarfe-de-lux-cu-experienta-de-fotomodel-108176.html este fardat si republicat ca mare stire in noiembrie 2010 in National. Pina la urma fiecare conducator raspunde de politica editoriala a publicatiei iar fiecare jurnalist isi asuma raspunderea pentru ce scrie.

Credibilitarea functioneaza dupa principiul vaselor comunicante in raport invers cu tirajul publicatiei si implicit aprecierea cititorilor.

In fapt, problema deontologiei este depasita clar in acest caz dar se impune analiza atacului brutal executat profesionist la adresa a doi vectori de imagine ai PSD: tinerii deputati Nicolae Banicioiu si Robert Negoita.

Partea interesanta e ca atacul este lansat cand deputatii sunt plecati din tara, tocmai in China, unde internetul este un pic interzis. Asa ca sansele unui drept la replica in timp real se aproprie vertiginos de zero.

Stirea apare in ziarul National - patronat de "prietenul tuturor politicienilor", un ziar cu un tiraj care incape intr-un autobuz pe ruta Bucuresti- Alexandria, este rostogolita frumos in ziarul Adevarul-al mogulului liberal Patriciu si preluata de televiziunea de stiri Realitatea TV, care o toaca marunt.

In timpul asta stirea face o fandare prin lumea virtuala: www.hotnews.com, www.ziare.com, si prin blogosfera: http://www.pesurse.ro/2010/11/10/sex-ul-ultima-arm-a-puterii.html si http://sutu.ro/cu-saliva/exclusiv-imagini-cu-fetele-lui-negoita-de-la-psd/.

Pe 10 noiembrie "liberalul sub acoperire" Ioska nu are somn si posteaza dis-de dimineata la ora 6.13 o "sursa mica" sub misterosul titlu: "Sex-ul ultima arma a Puterii". Probabil ca Ioska inca mai are constiinta nealterata si nu da nume.
Mai pe seara, pe la 18.41, sutu.ro care se da un mare moralist al blogosferei atunci cand nu primeste sponsorizari rosii de "sorginte comunista" de la Oana Mizil, baga un exclusiv din arhivele personale stivuite in ritm portocaliu: "imagini cu fetele lui Negoita de la PSD". Acreditand insinuos ideea ca toate fetele din TSD ar fi sclavele lui Negoita.

Mai pe innoptat, se "intromisioneaza" la televiziunea fratelui Ghita un calup publicitar la ansamblul rezidential "City Confort" si tirul Realitatii TV se opreste la fel de brusc cum a inceput.

Fluviul moral poposeste insa "labeunu" tv, unde Radu "Moralul de la miezul noptii" scalda problema intelectual-artistic impreuna cu un sinucigas razvratit de asuprirea lui Vantu(Kamikadze) si cu inganarea docta a lui Gavra-tinarul batran copia libidinoasa a epigonului Paleologu.

Este o adevarata "arta pentru arta" sa faci dintr-o stire referitoare la un dosar penal vechi de cativa ani un atac concertat asupra a doi deputati PSD care au ca principala "vinovatie" ca ataca samptamanal mafia portocalie a lui Boc si Basescu. Iata un caz cand eminentele din laboratoarele portocalii merita sincere felicitari !

Dintr-un dosar de circa 274 de pagini in care apar doar 5 pagini de declaratii de martor trebuie sa fii deosebit de talentat ca sa ii scoti vinovati pe cei doi deputati. O lucratura tipic comunisto- kaghebista.

Pina la urma cei doi: Robert Negoita si Nicolae Banicioiu sunt tineri, neinsurati si barbati in putere si nu este o crima ca le plac femeile. Chiar ar putea fi o bila alba pentru ca ani de zile dusmanii politici au acreditat constant ideea ca le plac mai mult barbatii....

Daca cineva, de profesie jurnalist, ar fi avut simpla curiozitate de a verifica la Tribunalul Ialomita dosarele 5511/98/2010 si 5508/98/2010 cu primul termen la 24.11.2010 ar fi vazut ca deputatii Nicolae Banicioiu si Robert Negoita nu sunt parte in dosare si nici macar nu sunt citati ca martori. In plus una din partile din dosare il discupla pe Banicioiu declarand ca l-a refuzat pe tinarul pesedist.

Problema esentiala este cum apar mereu "via-PDL" in presa extrase din dosare aflate pe rolul Prachetelor sau Tribunalelor?

Unde este respectarea dreptului la aparare, principiul nevinovatiei si respectarea separatiei puterilor in stat?

Cat timp coana Justitie se va mai prostitua live in dealul Cotrocenilor "sugand-o prin batista" pentru a isi clama virginitatea in fata opiniei publice?

Este admirabil cum reuseste PDL sa arunce cu fumigene de fiecare data cand este incoltit de popor, de criza financiara si de FMI. Este de necrezut cum poporul roman uita de foame si sta cu ochii zgaiti la televizor pentru a vedea live judecata "khmerilor rosii".

Totusi o intrebare este legitima: Qui prodest ?

De fapt cine este beneficiarul direct al acestui atac cu dublu impact.

In mod clar PSD are o problema de imagine pentru ca doi dintre comunicatorii politici in care s-a investit constant au fost torpilati. Ce credibilitate mai au Robert Negoita si Nicolae Baniciou atunci cand vor ataca mafia portocalie?

Robert Negoita este un caz special, un milionar autentic cu vederi de stanga. Faptul ca si-a construit o avere prin propriile forte in mod legal ii da atu-ul de a ataca direct PDL fara a fi "teleghidat" din umbra. Negoita a fost apreciat ca un "mare lider" cand a aponsorizat Partidul, cazand moca zeci de delegati la Congresele TSD si PSD, dar nu mai este bun acum cand este victima colaterala intr-un scandal sexual.

Miza unui atac de asemenea anvengura la adresa lui Negoita este greu de intuit. Practic Negoita si-a platit cu varf si indesat implicarea in Comisia de Ancheta Udrea, ANAF-ul punind sechestru pe cateva milioane bune de euro si facandu-i praf imaginea de om de afaceri de succes. Paradoxal, liderii PDL-Cristache Radulescu si PNL-Marian Petrache din Ilfov au refuzat sa comenteze acest scandal, si atunci miza atacului politic trebuie cautata in zona conducerii portocalii PDL-UNPR sau poate chiar in interiorul PSD. Totusi alegerile locale din 2012 sunt destul de departe iar in PSD tocmai au fost alegeri in februarie 2010.

O perspectiva politica mai cinica face posibila o reluare a teoriei "Centrului imaculat" prin care o serie de lideri cu probleme de imagine sa fie radiati din PSD pina in primavara anului 2011- an preelectoral. Acum problemele de imagine pot baleia pe o paleta larga: de la excursii in Brazilia cand poporul roman moare de foame si incitari la Revolutie Castrista, la probleme cu Fiscul, probleme cu DNA-ul sau chiar probleme de neaparteneta la gasca de baieti buni din conducere. Astfel o posibila lista neagra a "Centrului imaculat" ar contine nume sonore: Oprisan, Mazare, Toma, Nita, Mitrea, Nica, Hrebenciuc, Vanghelie si Geoana si nume cu rezonanta la nivel local in perspectiva alegerilor locale.

Nicolae Banicioiu este un lider autentic de stanga, a plecat de jos din randul studentilor, s-a implicat atat in organizarea de greve dar si la distractie, a fost liderul studentilor si apoi a facut pasul spre viata politica. A fost ales Deputat si liderul TSD dar nu si-a neglijat nici activitatea didactica. Nu are afaceri si a evitat in mod constant sa intre in conflicte deschise cu taberele din PSD, fapt ce i-a adus ca recunoastere functia de Chestor la Camera Deputatilor. Practic are o cariera politica de succes si era greu de agatat sau santajat pentru a fi manevrat catre linia politica portocalie.

Se pare ca i-a fost fatal ultimul scandal de la motiune cand a "blurat" figura Piticului Boc cu teancul de dosare cu semnaturile pro-motiune ale romanilor.Desigur acum a venit momentul sa deconteze si facturile restante: "Keep walking" Monica Macovei, Comisia Ridzi, Roberta 80=160 si mai ales implicarea in Comisia de Ancheta Udrea.

Daca PSD va lua masuri disciplinare drastice in cazul lui Banicioiu, mergand pina la retragerea sprijinului pentru functia de chestor al Camerei Deputatilor, atunci UNPR isi va freca mainile de bucurie, primind mai devreme cadoul de Craciun.

Astfel putem indentifica un posibil target al acestui scandal: reconfigurarea raportului Putere-Opozitie in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. In acest caz Banicoiu este veriga slaba pentru ca este "greu de ucis" Adrian Nastase iar Georgian Pop si Valeriu Zgonea se afla in continuare sub protectia intangibila a lui Hrebenciuc.

In Romania de azi orice stire are o viata efemera si tine capul de afis trei zile. In acest caz, daca scandalul va fi alimentat in continuare atunci in mod clar vor "iesi la interval" si beneficiarii executiei publice.

Niciun comentariu: