Fotografie blog

Fotografie blog

luni, 15 noiembrie 2010

Piedone in mars spre Primaria Capitalei, Antonescu lider in cursa spre Cotroceni

Cristian Popescu supranumit Piedone confirma munca sustinuta de ani de zile in folosul cetatenilor din Bucuresti, 33 % dintre bucuresteni il apreciaza ca un bun gospodar. Piedone a inceput cariera administrativa in anul 1996 la Primaria Sectorului 5, in functia de Consilier Local, in anul 2000 a avansat la Primaria Capitalei iar apoi si-a concentrat activitatea administrativa in Sectorul 6 din Bucuresti.

Conform rezultatelor din sondajul de opinie ierarhia la capitolul: "Cel mai gospodar Primar de sector" este urmatoarea: Cristian Popescu Piedone (sectorul 4) – 33%,Liviu Negoita (sectorul 3)-21%, Neculai Ontanu (sectorul 2) – 13%, Andrei Chiliman (sectorul 1) – 10%, Cristian Poteras (sectorul 6) – 3%, Marian Vanghelie (sectorul 5) – 2%.

Dupa o meteorica candidatura la Primaria Generala si un periplu la cateva partide de buzunar a castigat in mod spectaculos Primaria Sectorului 4 sub sigla Partidului Conservator in anul 2008.

Foarte putini stiu faptul ca Piedone este un politician cu o educatie aleasa, tatal sau fiind diplomat de cariera. Paradoxal numele Piedone, al unui cunoscut personaj de film, a devenit oficial si in cartea de identitate, ca o recunoastere a supranumelui dat de cetatenii din Bucuresti.

Pina la urma renumele obtinut in timpul activitatiilor desfasurate in cadru A.P.C. -Asociatia pentru Protectia Consumatorului s-a dovedit de bun augur, pentru ca oamenii simpli din Bucuresti simteau nevoia de a fi protejati de un personaj anti-sistem.

Iata ca dupa o munca sustinuta timp de 14 ani in administratia locala, Cristian Popescu a ajuns sa domine sondajele de opinie in cursa spre o posibila candidatura la Primaria Capitalei, conducand in sondaje cu 32 %.In clasamentul potentialilor candidati la Primaria Generala, Piedone este urmat de Liviu Negoita (18%), Neculai Ontanu (10%), Andrei Chiliman (9%), Marian Vanghelie (2%), Cristian Poteras (2%).

Pina acum au anuntat o posibila candidatura la functia de Primar al Capitalei: Neculai Ontanu din partea UNPR, Elena Udrea din partea PDL, Marian Vanghelie din partea PSD si Sorin Oprescu in calitate de independent.

PNG,PRM,PNL si Partidul Conservator nu au nominalizat un potential candidat la functia de Primar General pina la data elaborarii sondajului de opinie.

Sondajul dat publicitatii de catre GSSC Avangarde a fost efectuat la comanda unui site politic: www.politico.ro. detinut de catre compania SC "Digital Pro" SRL din Bucuresti, controlata de omul de afaceri Liviu Nistoran, fost lider al PD.

Sondajul de opinie a fost efectuat in Bucuresti pe un esantion de 3.000 de persoane in perioada 29 octombrie-10 noiembrie 2010,avand o marja de eroare de 1,8 %.

Acest sondaj de opinie releva fatul ca 84% dintre bucuresteni considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita iar 40 % cred ca Bucurestiul s-a schimbat in rau, in timp ce 37 % cred ca in Bucuresti nu s-a schimbat nimic de cand Sorin Oprescu este Primar General al Capitalei.

Acest fapt releva falimentul strategiei adoptate de catre "marele consilier de imagine" Anca Alexandrescu de a il tine pe Oprescu prizonier intr-un turn de fildes.
Dupa modelul legendei spaniole "El Cid", Oprescu este "sechestrat" in turnul de sticla cu 14 etaje de pe malul Dambovitei si scos la geam sa sperie "dusmanii fantomatici" sau sa culeaga roadele muncii primarilor Basescu si Videanu. Sau ca sa folosim o expresie favorita si pe intelesul Primarului General, Oprescu este tinut in geam cand vine pensia.

Bucuresteni cred in solutia alegerilor anticipate(64%) si daca acestea ar fi organizate saptamanina viitoare, PSD ar castiga cu 36 %, urmat de PNL cu 31% si la mare distanta de PDL 16%.Cu ocazia scrutinului anticipat Partidul Popular si Partidul Romania Mare ar depasi pragul parlamentar fiind creditate fiecar cu 5%. In sondajul de opinie mai apar PC cu 2%, PNTCD cu 1% si PNG cu 1%.


Prin extrapolare la nivelul Parlamentului local al Capitalei-CGMB, situatia expoloziva actuala ar fi solutionata printr-o alianta majoritara PNL-PSD care va domina Consiliul General cu 67%, avand posibilitate de a adopta si Hotararile CGMB care necesita votul de doua treimi.

Intelegem acum graba cu care liderii PDL si Sorin Oprescu sprijina proiectul legislativ al Zonei Metropolitane a Bucurestului care prevede desfiintarea Primariilor de Sector si conducerea Bucurestiului prin oameni numiti si nu alesi de catre bucuresteni.

In preferintele pentru functia de presedinte al Romaniei, bucurestenii l-ar vota pe Crin Antonescu-PNL 38 %. In clasament urmeaza Ponta-PSD 34 %, Dan Diaconescu-Partidul Popular 11%, T. Baconschi PDL 7% si Corneliu Vadim Tudor-PRM 5%. In coada clasamentului la capitolul "si altii" ii regasim pe Basescu cu 2%, Geoana cu 1% si Oprescu cu sub 1%.

Acest sondaj de opinie releva faptul ca strategia "gambitului PSD" gandita de tandemul Iliescu-Nastase, de a il impinge in fata electoratului pe liderul Ponta, perceput ca necopt(imatur), obraznic(tupeist), impertinent(prea radical) este in folosul lui Crin Antonescu. Iata ca perceptia negativa asupra lui Ponta din focus-grupuri s-a tranformat treptat in convingeri ale opiniei publice si in puncte electorale in favoarea PNL.

Astfel avem si o posibilia explicatie asupra meciurilor Ponta-Antonescu din cadrul Opozitie, fiind practic o lupta pentru suprematiei si acumularea de puncte electorale.

In opinia mea razboiul din cadrul Opozitiei este prematur si in acelasi timp inutil in actualul context dominat de instabilitate, faliment, saracie, grija zilei de maine sau in termeni academici: criza politica si financiara din Romania.

Niciun comentariu: