Fotografie blog

Fotografie blog

miercuri, 27 octombrie 2010

La doi pasi de fericire ! - motiunea de cenzura

Opoziţia are in Parlament 214 parlamentari dar doi lipsesc motivat: Cătălin Voicu si Victor Surdu si astfel raman 212.Pentru a trece moţiunea, PSD, PC şi PNL au nevoie de 236 de voturi.

Conform aritemeticii de baza rezulta ca Opozitia mai are nevoie de 24 de voturi.

In ultimele 24 de ore o serie de parlamentari au anuntat ca vor vota motiunea de cenzura: Tudor Ciuhodaru, Ioan Muntean, Liviu Câmpanu, Nicolae Stan şi Călin Potor.

Victor Ponta a anuntat ca Motiunea mai are nevoie de 4 voturi si mai pe seara socoteala a ajuns la 2 voturi. Crin Antonescu a declarat triumfator ca daca e vorba de 2 voturi atunci a rezolvat problema.

Antenele, Realitatea TV si liderii de sindicat sustin cu toate fortele eforturile Opozitiei si se anunta intre 80.000 si 100.000 de participanti la mitingul de sustinere a Opozitiei. Sincer, ar fi pacat de toata aceasta munca daca motiunea nu va trece.
Analistii politici apreciaza ca motiunea nu va trece iar liderii Puterii fac tot posibilul pentru a organiza "Contra-revolutia".

O serie de "extraterestrii" bantuie televiziunile si apara cu pieptul dezgolit "reduta portocalie": Danut Liga, Gelu Visan, Popoviciu in timp ce probabil greii partidului stau la butoane.

In MAI s-a dat "semnalul de vigilenta", reprezentantii Puterii locale controleaza la singe firmele transportatoare din judete (ARR, Garda Financiara, Politia Rutiera) iar "Camarila orange" sta cu ochii si cu institutiile statului pe potentialii tradatori. Eminentele cenusii din arcul Puterii: PDL,UNPR,UDMR au gasit si formula parlamentara de a evita adoptarea Motiunii de Cenzura, prin blocarea parlamentarilor in bancile din Parlament.

Daca motiunea de cenzura va fi un esec pentru acest fapt trebuie sa isi asume raspunderea cei doi lideri ai Opozitiei, Ponta si Antonescu, care sunt preocupati mai mult de acapararea rolului de lider al Opozitiei in cursa pentru himera din 2014 in timp ce romanii mor de foame azi in octombrie 2010.

Niciun comentariu: