Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 22 octombrie 2010

Elena Udrea Deceptionata - Rascoala in PDL ?


Zarva mare la PDL.

"Buldogul" Blaga anunta ca isi va infige coltii in "pudelul" Boc si va candida la functia de Presedinte al PDL.

Teo Bakonsky pritoceste un vehicul electoral - Fundatia Crestin Democrataun dar Basescu ii trage teapa la cocktail-ul de lansare. In timp ce marimile pedaliste infuleca cot la cot cu jurnalistii la Ateneu, functionarii publici il iau "ostatic" pe Ministrul de Finante pentru ca nu au primit banii pentru lunile august si septembrie.

Pentru a "tampona" Motiunea de Cenzura, Guvernul Boc ii sufoca pe deputatii portocalii cu bani pentru "investitii" in colegiile uninominale si ii indoapa la tot felul de chiolhanuri festive.

Elena Udrea se alinta cu zvonurile ca va fi Primar General, Presedinte PDL, Premier si Presedintele Romaniei. Nu neaga zvonurile si joaca la toate capetele si cu toate taberele impartind in stanga si in dreapta fonduri europene in toata tara.

Grupul PDL din Camera Deputatilor voteaza o lege privind stabilirea cotei de 5% TVA la produsele de baza impotriva vointei si "programului economic" al Guvernului Boc.

Paradoxal, "derutatii" PDL au votat impreuna cu o parte din membrii Cabinetului Boc: Udrea, Oprea, Ialomiteanu sub obladuirea "broscoiului" Oltean-in calitate de Presedinte de sedinta si la indemnul lui "nea Nicu" Toader-liderul de Grup. Ioan Botis-Ministrul Muncii luat ca din oala de presa enunta mecanic principiul separatiei puterilor in stat: "Parlamentul voteaza si Guvernul executa".

Peste toate astea Presedintele si Comandantul Suprem al PDL simte nevoia sa dea noi ordine de lupta pe unitate in direct la tv:

1. Prezidentiabili sunt: Cristian Preda- analistul politic de serviciu,Theodor Baconsky-crestin democratul iluminat, Liviu Negoita-nababul din Titan si chiar Vasile Blaga-tovarasul de arme din fratia FSN;

2. Elena Udrea e cel mai bun "produs" al PDL dar nu "e buna" de Premier sau Presedinte(nici al PDL si nici al Romaniei);

Sunt fapte care analizate intr-un context mai larg genereaza ideea unui foc mocnit in PDL. Decapitarea in etape a triadei Berceanu-Videanu-Blaga a facut ca in PDL lupta pentru putere sa se ascuta. Resursele financiare limitate si timpul scurt ramas pina la alegerile din 2012 au facut ca in PDL singura politica viabila sa fie guvernata de principiul ultraliberal:"cine vine primul acasa mananca". Sau cum zicea un clasic in viata: "mananc deci exist".

Agora publica a fost ocupata de "miscarea ireala" a deputatilor PDL care au vota nu una ci doua legi impotriva Guvernului Boc. Legile sunt chiar foarte bune: aplicarea 5% TVA la produsele de baza si neimpozitarea pensiilor in cuantum de pina la 2.000 lei. Practic o gura de oxigen pentru pensionarii gatuiti de foametea din tara si o infuzie in economia falimentara a Romaniei.

Discutiile din mass-media sunt halucinanate: unii Deputati PDL spun ca ei nu stiu ce voteaza, nu citesc legile si ca votul se executa la semnalul liderului de grup din Camera Deputatilor. Alti deputati, mai rasariti, care fac parte din grupul razvratitilor (votanti ai precedentei motiuni de cenzura) sau din Gruparea Blaga spun pe fata ca ei stiu ce au votat pentru ca au fost chiar initiatorii legilor sau in directa coordonare cu liderii PDL.

Daca analizam lantul trofic al miscarii avem: Oltean-Vicepresedinte Camera Deputatilor (prieten si sustinator declarat Blaga), Toader-lider de Grup- din Garda Veche a PDL, Udrea - Ministru Dezvoltarii(prezenta in sala in calitate de Deputat), Oprea - Ministrul Apararii (transfug si tradator dar component de baza al Gruparii Cocos), Ialomiteanu - Ministrul Finatelor(un hopa-mitica din PDL Brasov) si initiatorii celor doua legi-membrii ai Grupului de Razvratiti.

Lipseste Blaga din combinatie, dar "gurile rele" spun ca este in spatele miscarii si ca trage la postul de Premier avand in maneca asul "motiunii de cenzura".

E clar ca in PDL se intampla ceva si este putin credil ca aceasta miscare este doar o toana a hazardului, o prostie a unui Lider de Grup obosit.

Sigur ca unii nemultumiti lipsiti de curajul unei lupte deschise, au mirosit "oportunitatea" si s-au repezit ca niste sacali asupa tintelor miscatoare: Oltean si Toader. Cezar Preda si Mihail Boldea(vicelider Grup PDL) au decretat doct ca trebuie infaptuite niste "schimbari de tehnica legislativa" la Camera Deputatilor fie si de sistem, si chiar trebuie sa cada capetele lui Oltean - Vicepresedinte si Toader - lider de Grup PDL din Camera Deputatilor.

Surse bine intentionate spun ca Marele Marinar a facut o criza de nervi si neavand pe cine sa mai dea afara dintre Consilierii emeriti de la Cotroceni, a facut un lucru intelept si a chemat medicul. Pe urma a chemat si un jurist mai bun decat cei din rezerva de cadre, expert in legislatia europeana si drept constitutional.

Din toata "miscarea browniana" de la PDL e cert ca Traian Basescu, in calitate de Presedinte, s-a trezit(dupa pocinogul de la Camera) iar cu doi cartofi fierbinti in brate. Conform atributiilor Constitutionale (un cuvant care ii provoaca cosmaruri lui Basescu), Presedintele trebuie sa promulge legile sau le remita Parlamentului.

In tot circul asta, cireasa de pe tort vine de la Doamna Udrea care spune clar, cu subiect si predicat ca este "deceptionata" de Presedintele Basescu.

Deci, nea Traiane, Elena este "receptionata" la Cotroceni?

Un comentariu:

gili spunea...

Astazi 25 octombrie in anul de gratie 1921 , la Sinaia se nastea Maria Sa Mihai I Regele Romanilor .

DUMNEZEU SA II DEA SANATATE , PUTERE SI VIATA LUNGA !

SA NE TRAIESTI MARIA TA !

LA MULTI , MULTI ANI !

SA NE AJUTE DUMNEZEU SA TE VEDEM UNDE ITI ESTE LOCUL , PE TRONUL TARII !

Tot astazi Armata Romana a inchinat victoria eliberarii ultimului stinjen din teritoriul national Zilei de Nastere a Regelui si de aceea astazi alaturi de Maia Sa sarbatorim si ZIUA ARMATEI ROMANIEI .

LA MULTI ANI OSTIRII TARII !

LA MULTI ANI TUTUROR MILITARILOR ROMANI !