Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 17 octombrie 2010

Blitzkrieg: Motiunea de Cenzura

Adrian Nastase a propus Congresului PSD desfasurat sambata 16 octombrie, ca Victor Ponta - Presedintele PSD sa devina Premier daca Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc va fi votata de catre Parlament.

Daca votul pentru Motiunea de cenzura s-ar desfasura luni aceasta ar fi adoptata cu un numar de voturi in procentaj de 52% la 48% de catre o Coalitie de Opozitie formata din PSD, PC, PNL si Grupul Minoritatilor sprijinita de parlamentari din UDMR, UNPR si PDL nemultumiti de actuala guvernare, sustin lideri din mediul politic.

In aceste conditii, in mod paradoxal, Mircea Geoana - Presedintele Senatului impreuna cu Roberta Anastase - Presedintele Camerei Deputatilor au in plan sa convoace pentru inceputul saptamanii viitoare sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului Romaniei. Unele voci din PSD considera ca Mircea Geoana face jocul Cotrocenilor si incearca sa introduca pe Ordinea de zi a Parlamentului doua puncte care pot incurca negocierile privind adoptarea Motiunii de Cenzura:

1. Asumarea raspunderii Guvernului pentru Legea educatiei- o concesie facuta UDMR care a conditionat sprijinirea Coalitiei PDL-UMDR-UNPR de adoptarea acestei legi care acorda o serie de drepturi minoritatii maghiare din Romania;

2. Dezbaterea si adoptarea in regim de urgenta a Legii Pensiilor returnata Parlamentului de catre Presedintele Traian Basescu;

Din culisele negocierilor pentru componenta unui nou Guvern s-a concretizat ideea formarii unui "Guvern de criza" condus de un Premier Independent urmand ca portofoliile sa fie impartite in mod egal de catre PSD si PNL iar PC sa obtina conducerea unui minister din domeniul economic.

PSD a solicitat ca in schimbul concesiei facuta PNL referitor la desemnarea unui Premier Independent sa obtina conducerea Ministerelor Administratiei si Internelor, Afacerilor Externe, Justitiei, Finantelor Publice si Transporturilor, care nu sunt negociabile.

Niciun comentariu: