Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 15 ianuarie 2010

La PSD, REFORMA incepe din ARUBA si se relaxeaza pe ruta BRASOV-CLUJ NAPOCA

Reforma in PSD incepe cu epistole din concediu si cafenele politice ad-hoc pe holurile Parlamentului.

Pe locul "mortului" se inghesuie Dan Nica, Cristi Diaconescu, Victor Ponta, Mircea Geoana la capitolul looseri si Adrian Nsatase si Miron Mitrea la categoria favoriti.

Mircea Geoana a inghitit galusca lu' "Nea Vio" cu Flacara Violet si acum o mesteca penibil pina cand isi va rupe falcile. A gasit totusi solutia salvatoare primind asigurari ferme din partea Filialei PSD din Aruba ca il va sprijini pentru un nou mandat de Presedinte al PSD. In caz contrar ii va face iar pantofii lui Base sa il salveze din nou trimitandu-l in tarile calde pe post de Ambasador. Deocamdata Marinarul Suprem i-a ordonat sa reziste pentru ca singurul post liber e in Indonezia. Mihaela "dragostea mea" a fost extrem de bucuroasa pentru ca acum e la moda sa ai menajera din Indochina si deja i-a comandat lu' Mirciulica un set de Cravate violet si pentru ea insasi un set complet cu putin mov, gen Jacqueline Kennedy Onasis.E extrem de fericita pentru ca va avea timp berechet sa studieze arhitectura indiana si structura de rezistenta a turnurilor din Hong-Kong.

Mircea Geoana este in continuare inconstient de la loviturile energice-energetice ale flacarii portocalii marca Basescu. Geoana e un prostanak consecvent si totusi mai spera trimitand bezele "Grupului de la Cluj" care l-a "inventat" in 2001.
Are in plan un program de relaxare cu baietii, dar Mazare, Oprisan, Dragnea, Vanghelie and Co sunt superrelaxati de concedii prin Brazilia si Dubai nu au chef de problemele politice grave de tip prostanak. Intrucat Vantu nu il mai primeste la Spa va incerca in perioada urmatoare la una din locatiile cu jacuzzi controlate de Nita de la Brasov pentru a obtine iar sprijinul "baronilor".

In aceste vremuri tulburi, Miron Mitrea ataca la baioneta, pardon manivela, scotandu-l in fata pe post de iepuras de Paste pe Cristi Diaconescu-ETS(eterna tanara speranta pesedista). De fapt, tinteste postul de Presedinte al Senatului dar asa da bine sa te bati la negocieri cerand sus si tare "sa fie" Presedinte PSD. Cu pixul si o coala de matematica in mana, filialele lui Mitrea se numara pe degetele de la mana stanga. Finul Nicolicea a zburat de la Mehedinti, Mazare nu are chef de scandal politic fiind absorbit de samba, iar Oprisan e deja un clovn obositor. Chiar si mult anuntatul "transfer bomba" al Doctorului s-a fasaiit, Sorin Oprescu declarand constant ca nu va reveni in PSD cata vreme Geoana va fi Presedinte PSD

O analiza politica pura il scoate castigator pe ultima turnanta alergand in forta pe Adrian Nastase. Acesta are sprijinul lui Ion Iliescu si aprecierea sincera a colegilor de partid care sunt constienti ca numai o mina de fier si un mars in forta va conduce PSD pe drumul Victoriei in 2012.

Problema reala a luptei pentru putere in PSD e generata de faptul ca Filialele PSD din Muntenia sunt impartite intre Miron Mitrea, Adrian Nastase si Mircea Geoana.
Asta in timp ce Filialele PSD din Moldova inca asculta orbeste de Hrebenciuc.
In Bucuresti, Vanghelie are o forta deosebita conform Statutului actual al PSD votand la Noua Maini pentru cele sase Filiale de Sector plus Filiala Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

Daca tintarul pesedist va iesi cum trebuie in formula Nastase, PSD se va reforma virand cu viteza spre Stanga Europeana.
Noua formula de conducere PSD va fi in general axata pe oameni tineri si reorganizarea partidului pe regiuni istorice si zone de dezvoltare:

Adrian Nastase- Presedinte PSD

Victor Ponta - Presedinte Executiv PSD

Cristian Diaconescu- Presedinte Consiliul National

Liviu Dragnea- Secretar General PSD

Vasile Dancu - vicepresedinte Ardeal
Adrian Severin - Vicepresedinte Muntenia
Marian Sarbu - Vicepresedinte Bucuresti
Radu Mazare - Vicepresedinte Dobrogea
Ilie Sarbu - Vicepresedinte Banat
Gigi Nichita - Vicepresedinte Moldova Nord
Dan Nica - vicepresedinte Moldova Sud
Florin Iordache - Vicepresedinte Oltenia

Miron Mitrea va fi Lider de Grup PSD la Senat si va fi sustinut pentru functia de Presedinte al Senatului;

La Camera Deputatilor functia de Lider de Grup Parlamentar PSD va fi preluata de Ioan Munteanu, un discipol mai vechi al lui Hrebenciuc, ca barter pentru sprijinul "dezinteresat" al lui "Nea Vio";

In acest context politico-matematic pesedist filialele PSD din Ardeal vor decide iar soarta PSD asa cum Ardealul a inclinat balanta si in lupta pentru Presedentia Romaniei.

Bineinteles, ultimul pe lista,Ion Iliescu- Presedinte de Onoare PSD.

Daca reforma va circula pe ruta Brasov- Cluj Napoca cu capul spart, Mircea Geoana va echilibra iar Centrele de putere din PSD si chiar facandu-se iar presul camarazilor sai va obtine un nou mandat de Presedinte PSD cu pretul sacrificarii Reformei Stangii Romanesti.

Niciun comentariu: