Fotografie blog

Fotografie blog

marți, 6 ianuarie 2009

Noua GEOPOLITICA de la GAZ la GAZA







SUA este in vacanta. Bush texanul , un fel de prostanac american, si-a facut bagajul. Obama perla neagra care va salva America de la boala recesiunii e in vacanta in Hawai si se va instala la Casa Alba pe 20 ianuarie 2009.

Practic un vid de putere, Bush e prea obosit si nu mai are chef de exercitarea puterii, Obama e prea odihnit si nu prea mai are chef de munca dupa lunga campanie electorala.

Jandarmul Mondial- SUA a pierdut controlul asupra ordinii mondiale. Socul dezastrului economic a transformat SUA intr-un urias cu picioare de lut.

Ordinea mondiala a tecut rapid de la lumea bipolara- razboiul rece ruso-american si apoi suprematia americana de necontestat la rebalansarea centrelor de putere.

China devine o forta olimpica si se vrea o mare putere economica, Rusia a fost trezita din somn de Putin, motorul franco-german a inceput sa miste "rabla" UE iar Japonia prin tehnologie si Israel prin influenta au inceput sa emita pretentii la impartirea tortului cu frisca al globalizarii.

In timp SUA e ocupata cu tranzitia puterii iar UE e prea slaba sub presedentia Cehiei si prea ocupata de avalansa crizei financiare importata de la americani, Israel a gasit momentul prielnic sa regleze conturile in GAZA. Rusia a mutat imediat si a inceput operatiunea GAZ.

La inceput de an doua razboaie zguduie noua ordine mondiala: razboiul din GAZA din inima Orientului Mijlociu si razboiul GAZULUI de la poartea Europei.

Paradoxal e ca ambii combatantii PALENTINA si ISRAEL au salutat alegerea lui Obama.

Palestinienii si israelienii sunt ca ying si yang, ca alb si negru, nu pot exista unii fara altii. Daca dispare Palestina atunci dispare si telul militantilor israelieni pentru desavarsirea "tarii sfante". Automat scad in sondaje liderii politici, iar marii eroi Ben Gurion, Ariel Sharon devin din simboluri personaje de benzi desenate, industria militara motorul economiei israeliene se desfiinteaza iar oamenii Mossad-ul isi iau bilete la meciurile de basebal si la concertele Operei din Viena.

Daca dispare Israel atunci musulmanii ramasi fara dusmanul etern se vor bate intre ei ca sa vada care e mai tare in camile: Hamas sau Hezbollah, Iran sau Irak, Siria sau Egipt.

Actorii principali din noua ordine mondiala au avut reactii diverse in functie de interese sau de nationalitatea consilierilor de politica externa.


Bush, obosit pe final de mandat, a salutat si aprobat interventia Israelului. Sarkozy ca exponent al Noii Europe a dezavuat razboiul si a cerut oprirea focului in Gaza. Cehia ca lider formal al UE a scaldat-o diplomatic pentru ca nu are forta necesara de a aduce Franta, Germania, Marea Britanie si eventual Italia la aceeasi masa. Asta inseamna ce francezii sunt prea zgarciti sa plateasca consilieri israelieni si ca evreii inca conduc America dar nu au destula putere sa conduca Europa.


Ce face Rusia in timpul asta?

Chiar daca are ambitii marete pentru Rusia si vrea sa il devina un nou Petru cel Mare prin renasterea Rusiei, Premierul Putin are timp si pentru actiuni de imagine. Miscarea prin care a adus la Kremlin un discipol al sau a fost o lovitura de maestru. Putin conduce cu o mina de fier Rusia si aplica principiile din Judo si in planul de relansare a Rusiei in jocul geopolitic mondial. Atunci cand adversarul actioneza in forta asupra ta foloseste de forta lui impotriva lui.

Israel sprijinit de SUA ataca GAZA, UE se nu e de acord cu razboiul din Palestina, dar Rusia profita de forta scandalului iscat si isi extinde influenta in Europa. Rusia opreste GAZUL si Ucraina si Moldova, ultimele baricade de la portile Europei se inchina iar in fata Marelui Stapin de la Est, iar UE cel mai mare consumator de gaz rusesc se aseaza la masa ruletei rusesti.

Se spune ca Putin se afla la ski atunci cand a aflat de operatiunea Israelului din GAZA, l-a sunat pe Medvedev si i-a dat ordine precise. Dar se pare ca si kagebistii erau si ei in vacanta si semnalul era destul de prost.

Putin zicea intr-una: GAZA, asculta(slusaiet), GAZA, intelegi (panimaies), G-A-Z-A? Executa !

Medvedev: DA, Haraso Gapadin, GAZ

Si clona lui Putin de la Kremlin a executat promt ordinul si a inchis conducta GAZ care hraneste visele de marire ale batranei si demodatei UE.

Deci in dictionarul politicii externe de la Kremlin, GAZA din ebraica se traduce in limba rusa GAZ.

Asteptam, ca dupa 20 ianuarie, se vedem cum se traduce Obama in limba rusa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

SA VEDEM ,,PERLA NEAGRA" CE VA FACE CAND VA RASARI ,,CIUPERCA'' DEASUPRA NATANZ-ULUI (AM AUZIT CA BIBI NETANYAHU ESTE MARE GURMAND, PREFERA CIUPERCI A LA MOUSSE DE TEHRAN ).