Fotografie blog

Fotografie blog

marți, 6 ianuarie 2009

Poveste de vacanta de iarna: "Republica Salvarii Nationale Romania"- RSnR- Boc Presedinte si Basescu Premier















Incet, incet zapada se asterne peste sufletul Romaniei.
Generalul Iarna va asedia si va cuceri iar Romania asa cum face in fiecare an in luna lui Gerar.
Deh, "iarna nu-i ca vara" cum zice legea nr. 1 de la Cotroceni.
Romania e iar ocupata de ger si zapada si (im)potentatii zilei se lamenteaza la televizor ca nu au bani, nu au oameni cand de fapt nu au chef sau nu au voie sa faca ceea ce trebuie.
Incompetenta si Prostia, soldatii care si-au propus sa salveze Romania si-au facut iar datoria. Uite ca scriu si in versuri. Cred ca doar romanul nascut poet mai poate salva Romania. Pe vremea lui Ceausescu romanii rezistau cu demnitate prin umorul national in care personajul principal era Bula.
In zilele noastre triste, cand bate criza la usa si ne refacem dupa asaltul sarmalelor, dupa ce simtim ca vantul ne bate prin buzunare, ne indreptam sperantele catre Palatul Victoria de la care asteptam Salvarea Nationala.
Din nefericire pentru romanii de rand locul lui Bula a fost luat de Boc. Stiti... ala mic, ventriloc care a facut poc.
Deci, acum salvarea nu vine de la 112, de la Bula, sau de la administratorul de bloc care rasuceste cu odida vana de caldura ci vine de la muschii lui Boc-Premierul Zburator.
Boc face guvernul, Boc face bugetul, Boc face secretarii de stat, face tot. Dar numai cu verde de la nava amiral Cotroceni condusa de Marele Cramaci. Singurul lucru care nu il face Boc, nu merge in vacanta la ski. Si poate nu stie limba rusa.
Ruta Palatul Victoria-Modrogan-Kissekeff devine un soi de triunghiul Bermudelor: apar si dispar solutii de salvare a economiei nationale, programe de guvernare, fonduri, functii, CV-uri si oamenii. Totul cu un simplu telefon. Si cu e replica scurta - "asa a zis Sefu"- care se transforma pe scurt in "Sefu" sau doar intr-un ridicat de umeri neputincios sau o privire mahnita.
Asa Traian cel Mare a facut ca Romania sa devina Republica Salvarii Nationale fara a modifica Constitutia prin referendum , fara a se clona ca sa devina Prim ministru. Doar cu o tava de sampanie, piscoturi si doua scurte telefoane.
Char daca nu l-a citit pe Aristotel ci doar pe J&B si nu a jucat sah cu Bobby Fischer sau Kasparov ci doar table cu Becali si streap-poker cu Nuti, Zeus este un adevarat zoon-politikon si este pregatit intotdeauna cu urmatoarea miscare pe tabla de sah damboviteana. Dupa rocada mica Boc-Stolojan, urmeaza Gambitul Kremlin.
Boc este un Prim Ministru perfect, probabil ca are o casca in ureche in direct cu Sefu mare.
Totusi pentru ca este si el om si nu un Robocap ca Stolo, se poate strica. Asa ca Traian si-a lut masuri de precautie: Elena Udrea nu a gasit loc de cazare la Ministerul Turismului si va sta o perioada( 4 ani sau pina la toamna) in Palatul Victoria. Elena a devenit calul troian(traian) si e la post in cazul in care Boc oboseste sau o ia razna. Poate mai gaseste si un biletel roz parfumat aruncat intr-un Ferari rosu sau un Citroen gaben-mov(de ciuda), ori cine stie chiar pe ruta Bucuresti-Cluj. Sau plimba delegatiile oficiale pe linia Cotroceni.
La Aparare e Stanisoara, in rezerva pentru planul B. Daca cade guvernul Boc trintit de monstruoasa coalitie subterana Voiculescu-Tariceanu- Nastase.
La SGG nu va fi un discipol al lui Hrebe ci o doamna de la Cotroceni- xulescu- care va tine evidenta tuturor hartiilor care trec pe Palatul Victoria ca sa nu faca "structurili" "facturili" grupurilor de interese.
Acum cand Traian Marele Pirat a cucerit Romania, conduce cu 75 % toate structurile locale si centrale, nu mai poate fi invins de nimeni. Pedalistii s-au pupat bucurosi cu pesedistii sub stindardul salvarii nationale. Troika Berceanu-Blaga-Videanu dupa ultima razmerita e ocupata si roade la ciolanul ros-orange. Geoana e bucuros ca si-a rezolvat situatia locativ-politica, si a plecat in State in timp ce esalonul doi pesedist asalteaza Kisseleful asa cum vin la stana lupii si urla de foame la luna cu gandul ca nu apuca la ciolan.
Iliescu si Nastase au plecat in munti si organizeza rezistenta dar nu prea au talibani pentru ca soldatii credinciosi sunt preocupati sa infulece tortul guvernarii . Cristi Diaconescu si-a luat odata leapsa cu Primaria Capitalei si nu mai vrea o tura la Parcul de distractii Cotroceni
Tariceanu a plecat in vacanta sa isi numere banii si sa se relaxeze dupa efortul guvernarii.
Doar Crin Antonescu-ultimul romantic liberal spera ca banii liberalilor si mintea consultantilor evrei il vor propulsa la Cotroceni.
Traian este Presedinte, Traian este Premier, Presedinte PDL, Presedinte PSD, Seful Opozitie, Marinarul Sef, Dansatorul National, Jucatorul, Mos Craciun si Plugusorul. Si mai e ce mai vrea el.
De ce face toate chestiile astea?

Raspuns simplu: pentru ca poate !
Singurul care il poate invinge pe Basescu este chiar Traian Basescu.
Dar stati linistiti !
Basescu s-a gandit si la treaba asta.
Ultima "duma" este sa isi dea demisia si sa se autonumesca Prim Ministru. Apoi sa il sustina pe Emil Boc presedinte.Dupa modelul Putin.
Daca si asta ii reuseste atunci este cu adevarat Traian cel Mare.
Incolonati vom merge catre Rasarit, catre Stadionul National sau care mai avem curaj spre Apus. Atunci in Republica FSN Romania se va asterne marea liniste a noptii.
Totusi am o singura rugaminte, ultimul sa stinga lumina !




Niciun comentariu: