Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 28 septembrie 2008

Amintiri din PSD - Marele Show

Psd-ul a inceput campania electorala cu un mare show dar si cu multe stangacii( doar e un partid de stanga).

Multe gafe. De multe ori am ras cu pofta privind Marele Show, ce e drept acum de la tv. Chiar ma gandeam ce analize va face Dan Andronic sau ce fotografii geniale va realiza Cristi Sutu.

Intr-un mare fel a fost defilarea organizatiilor judetene. Cu cate o tabla rosie in frunte, unde era scris cu "slove de aur"(rubin) numele organizatiilor. Era doar o copie nereusita a Olimpiadei chinezesti si o copie la un xerox prost a PCR.

Miron Mitrea a jucat rolul de MC si a fost foarte tare faza cand Mircea Geoana a luat microfonul, usor timid, pentru a il prezenta pe MM candidat la Senat.

Unele organizatii erau mai "saracute" si se vedea clar ca oamenii erau din alt film. Se stie clar unde vor castiga Pedalistii si unde s-au facut blaturi, pardon, "negocieri" cu taricenii via Bogdan Olteanu-Hrebenciuc. Totusi oamenii nu au aflat ca sunt "carne de tun" si s-au pregatit. Au scos pantofii cei noi din sifonier, s-au programat din timp la frizer sau au petrecut ore intregi la coafor, mandri ca se duc la Marea Adunare- cum bine a etichetat Ion Iliescu. Unii mai "harnicuti" au pus pe ei cate un costum mai nou si din banii stransi pentru campanie au facut cinste colegilor si au platit autocarele. Deh, acum suntem deputati, normal.

Eu cred ca Alba, Salaj, Cluj, Arad sunt niste cauze pierdute pentru PSD si cei de acolo vor fi spulberati de Pedalisti. PDL sta foarte bine in Transilvania si au realizat primul eveniment pre-electoral chiar in inima Transilvaniei. Sunt zone unde PSD este puternic. Unde nu misca nimeni si nimic fara voie de la stapanire: Constanta, Vrancea, Arges, Teleorman, Mehedinti.

Dar asta nu e o veste buna pentru Geoana ci o veste deosebit de proasta. De ce ? Pentru ca Miron Mitrea este MARE SEF. Si ce daca ? vor zice unii, PSD e o echipa. Eu nu cred. De ce? Pentru ca Miron Mitrea are un site interesant -cum bine observa cineva din blogosfera.
Relevant si extrem de important este faptul ca Mazare face ce vrea, cand vrea, cu cine vrea ! Intr-o zi poate vine nervos de la plaja, ca nu a batut Vantu destul si zice: "auzi Mircica, Nasu vrea sa fie Presedinte !" Uite, eu baiat de comitet ti-am adus valiza. Mersi, te pup, te astept la pescuit dar vezi ca am luat bilet doar dus.

Foarte tare a fost faza cand Oprisan i-a zis lui George Baesu (finu) sa se mute mai incolo ca nu e locul lui aici. Georgica a executat rapid comanda. Dar mai tarziu a fost iar mutat iar pentru ca Oprisan a vrut sa se vada la TV "mai bine" atunci cand vorbeste Iliescu. A facut un mic branci chiar si Aurei Vasile(sg Psd Bucuresti). Cred ca nu e bine sa te pui cu Oprisan Marian, "care este" un mare fan Iliescu.

"Genial" a fost Presedintele PSD Bucuresti. Acesta a propus pentru functia de Presedinte chiar pe Adrian Nastase. El care de la 48... si dai si lupta, "sa il d-a-m afaaaaara pa Nastase-Petrache-Bittner-etc". Acu, deh, e democratie. Probabil ca Nastase Adrian a ramas un pic interzis, dar si-a revenit repede si in mod cert nu a uitat cand i se cerea capul ( si nici cine).

In rest atmosfera de lucru, "tovaraseasca". Pace si prietenie."Poporul pesedist" era mai preocupat sa discute, sa mai "povesteasca". Multa plictiseala chiar si la discursul Presedintelui PSD. Doar Dolju striga Geoana Presedinte sau Premier. "Buun, bun" cum a zis si presedintele-premier. Pensii, investitii, drumuri judetene, autostrazi, case, scoli, lapte si miere.Totul moca. Suna cunoscut? Contractul cu Romania? Socialismul utopic ? E bine, dar sa ajunga la toata lumea !

Mi-a placut propunerea cu Mircea Geoana-Prim Ministru. Probabil i-a placut si lui Traian -locatarul de Cotroceni care in mod cert va manca stiloul, va bea cerneala, decat sa ii dea un autograf lui MG. E pe modelul: "Petre esti cel mai bun !". Dar se pare ca Mircea nu a vazut filmul asta. Si nici consilierii lui nu i-au spus nimic despre " Cina cea de taina". Asa e in tenis ! vorba lui Toma Caragiu.

Daniela Popa ("viitoarea mana dreapta din viitorul") a aparut singurica, fara Felix, si parea un pic stinghera, jenata ca se intoarce acasa dupa ce si-au spalat boarfele in public. Mai ales dupa ce "umanistii" au tradat in 2004 pentru o cauza "nobila". Bine, atunci nu aveau "hartie de la primarie", erau in concubinaj iar acum sunt luati cu acte - alianta politica inregistrata la Tribunal. Sincer eu nu cred dar daca "zice" ei asa e. Dar daca.........

Daca Marele Traian il invita la un sprit pe Felix si ii zice:
"-Dom Profesor nu ai vrea matale niste ministere? Care iti place?"
Pun pariu ca Felix ar zice ca nu vrea, ca e batran si bolnav, ca s-a lasat si de afaceri si de politica.

Dar pentru colegii lui, pentru salvarea Democratiei, pentru Romania, SA FIE !

3 comentarii:

Anonim spunea...

n-am rezistat decit pina la surogata de voiculescu. admir rabdarea :)

Anonim spunea...

am rezistat pina la capat.

sper sa cistige pedalistii in toata tara!

Anonim spunea...

Vezi ca e cam neactualizata prezentarea ta, de genul Motreanu candideaza in Calarasi etc... As vrea eu sa ai dreptate, dar stii si tu ca nu ai dreptate, Mafaldo