Fotografie blog

Fotografie blog

luni, 29 septembrie 2008

Lupta pentru Bucuresti-partea a II-a

Dupa ce la alegerile locale "blocurile politice" sustinute din umbra de "sponsorii generosi" s-au batut pe viata si pe moarte pentru a prelua controlul Bucurestiului, acum se vor bate pentru castiga mai multa influenta.

Oprescu a fost o mare surpriza pentru "oamenii din umbra" care decid in lumea politica si acum se va pune accent pe organizare. De altfel chiar si "negocierea" e o componenta esentiala a organizarii.

Pentru ca in colegiile din tara nu se anunta lupte majore, in Bucuresti se va desfasura in toata splendoarea lui CIRCUL. Pentru ca painea a fost inlocuita de sarmale si Pedalistii au surclasat la scor micii pesedisti. Teoretic lupta electorala, practic frisca de pe blat.

Cum se va bate Elena Udrea cu Luminita Anghel ? Sau si mai interesant "luminosul" Gigi Becali cu rectorul Ecaterina Andronescu ? Ori Anca Boagiu cu Mihaela Muraru-Mandrea (PRM-PC-PSD) si Vasile Blaga cu Victor Negrescu (TSD) ?

Dar sa o luam in ordine, metodic.

PNL are ca obiectiv ocuparea a 4-5 locuri de deputati. Deja de la Comisia de impartire a colegiilor uninominale s-au stabilit castigatorii. Marele H impreuna cu B. Olteanu i-au trasat sarcini precise lui Misu Voicu. Astfel Misu devin primul barbat insarcinat de o femeie (Alina Gorghiu). Sarcina e grea dar clara: "Alina trebuie sa fie deputata !". Chiar si peste vointa lui Vanghelie care a suportat-o cu greu 4 ani in Consiliul Local de la 5. Daca Imparatu nu vrea de buna voie atunci se face din calculator, ca oricum nu prea le are cu tehnica seful pesedistilor bucuresteni.
Deci lista deputatilor PNL e gata: Bogdan Olteanu-colegiul 1, Crin Antonescu-colegiul 2, Ludovic Orban-colegiul 3, Alina Gorghiu-colegiul 22, Antonel Tanase-colegiul 27. Unii liberali mai ambitiosi au vrut chiar sa il sara si pe Ludovic dar dupa o serie de telefoane "bine intentionate", Orban a revenit in schema.

De la PSD, lista a stabilit-o sefu PSD Bucuresti, in bunul obicei al locului, la vot secret dupa cum a vrut muschii lui. Toata lumea a plecat fericita ca e loc. Frumos, elegant, democratic. La Vanghelie este de admirat inteligenta nativa si abilitatea de a se descurca in orice situatie, chiar si atunci cand pare pus in dificultatea.Nu mai sunt de mult un fan Vanghelie asa cum am renuntat candva sa fiu fan Adrian Nastase. Comparatia pare un pic fortata dar ambii au ceva in comun: perseverenta si inteligenta nativa. Cu un plus, un MARE PLUS pentru AN care si-a cultivat/dezvoltat pina la perfectiune calitatile native.

Deci Vanghelie "a brodit-o" iar. Toata lumea a primit loc. Si pilele si personalitatile dar in mod special oamenii lui sunt acolo unde trebuie. Chiar daca lista pentru Bucuresti este pestrita pastreaza o "nota de echilibritate", o adunatura cu politruci resapati, transfugi peremisti, cu "vedete" care nu aduna voturi decat din 2 blocuri si "personalitati" care nu mai spun nimic electoratului bombardat de telenovele, de emisiuni tembele gen "nora pentru mama" si de haosul si foamea de zi cu zi.

Practic loc sigur au doar: Aura Vasile, Rodica Nassar, Florian Popa (UMF), Georgian Pop(consilier Geoana), gen. Catalin Voicu ( Nasu), Cristian Diaconescu (zis si Cristi), Serban Nicolae ( de la I.I.) si Purii lui Piedone din sectorul 4-Felix, Daniela P. si eventual Marius M.

Restul cum o vrea electoratul sau calculatorul care joaca in cazul de fata rolul lui Dumnezeu.Ovidiu Musetescu, Dan Darabont, Razvan Teodorescu, Ecaterina Andronescu, Sergiu Nicolaescu, Nicolae Marasescu chiar daca sunt nume grele, sunt pe "barba lor" si sunt puse sa "traga lista", ca sa folosim o expresie invechita. Mai bine ar "impinge lista" - asa cum spunea Adrian Severin. Ca sa castige trebuie sa ii bata rau pe Pedalisti, in conditiile in care colegiile respective sunt portocalii sau date la pachet, la "negocieri".

"O pata de culoare" sunt fetele de la PSD, dupa modelul fetele de la PNL Sector 5. Sincer imi pare rau de Oana Niculescu Mizil si Luminita Anghel, pentru ca sunt bine educate si foarte simpatice, dar nu prea au treaba cu politica. Nu cred ca vor castiga in fata Elenei Udrea si Alinei Gorghiu (noul rockstar penelist) pentru ca acestea din urma sunt puternic sustinute si destul de prezente in spatiul public. Asa ca lupta sa fie mai placuta si sa nu se vada blatu, mergeee. Dar era mai bine daca fetele de la PSD isi pastrau banii de campanie si ii donau pentru cauze mai nobile pentru ca nu aveau nevoie de aventura asta prin mocirla politica damboviteana.

Pentru ca vorbim de Pedalisti, astia iar au fost smecheri ca intotdeauna. Au vazut ce au scos pe piata PSD si PNL si acum cu pixu si bugetu in mana calculeza cine, care, unde si cat de sus sa sara. Sectoarele 3 si 6 sunt portocalii 100 la 100. Cu o buna organizare (marca blaga) se iau cate 1-2 colegii si din restul sectoarelor. In Bucuresti, PDL vine cu nume grele, cu notorietate ridicata, care sunt mai credibile decat ale PNL si PSD: Anca Boagiu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Silviu Prigoana, Romeo Raicu, Cristian Radulescu si chiar o parte din echipa de la PMB-Adrian Videanu, Calin Murg, Ioan Popa.

Ca sa nu ramana Bucurestenii in suspans pina la 30 noiembrie iata cum s-au impartit colegiile in Bucuresti:

PNL- 5 mandate: Colegiile 1,2,3- Sectorul 1, 22-Sectorul 5, 27-Sectorul 6
PDL-14 mandate: Colegiile 14, 13, 12, 11, 15, 10(toate din Sectorul 3), 4(S1), 25,28,26,24 (toate din sectorul 6),16-S4,17-S4,21-S5
PSD-9 mandate:Colegiile 6, 19, 20, 18, 7,8,23,5,9

Adica:La Camera Deputatilor: Pop Georgian (consilierul lui M. Geoana dar lansat de Marele H), Popa Daniela-PC( veche activista la PSD Dambovita), Vasile Aura ( care "i-a ingropat statutar" pe Dip si Oprescu), Burcau Doina ( directoarea Liceului Odobleja-"perla coroanei" din sectorul 5) , Popa Florian (UMF-viitorul Ministru al Sanatatii), Negoita Mariana ( sora lui Acsinte Gaspar-judecator Curtea Constitutionala), Jipa Florina ( sotia lui Cristian Jipa-judecator TMB), Rodica Nassar ( vicepresedinte PSD) si "rezerva" Andrei Iucinu Tinu (fiul unui fost mare prieten al Marelui H).

La Senat: gen. Catalin Voicu, Cristian Diaconescu, Serban Nicolae si Dan Voiculescu
In concluzie, in politica nu conteaza daca ai o platforma electorala, notorietate ci daca ai "sustinere".

Din zestrea PSD e posibil sa mai "zboare" un mandat (colegiul 20) spre cartierul Ferentari, pentru Gigi Becali, fara numar, fara numar, fara numar, de la Nasu, de la Hasu, marele prieten de la Steaua, de la Steaua, fara numar.......Asta doar daca nu face nea Gigi o "strategie de imagine" cu ceva salata de Brusel asezonata cu ceva verde de la Vasinton si ia toate colegiile de la 2 si 5. Si daca se enerveaza il bate si pe Tariceanu.

Parca il vad si il aud:"-Pai cine esti tu ma, taricene, primministru? Esti p.m., o hahalera ! Pai caaand oi fi io, gigi prim ministru, pai atunci sa vezi ma ! Afara cu coruptia, cu rompetrolu, cu petrolu, cu ariciu ala, riciu patriciul, cu toti ! Pai, ba taricene, ba, pai io le iau Petrolu la toti, si in bag si in Ce !"

Niciun comentariu: