Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 12 martie 2016

Dezastrul provocat de santierul Metrorex din Cotroceni

Locuitorii din cartierul Cotroceni sunt afectati de lucrarile de la Magistrala 5 Eroilor - Raul Doamnei efectuate de Astaldi si Metrorex. Autoritatile locale si centrale refuza sa ii informeze pe locuitori despre legalitatea lucrarilor si paseaza raspunderea de la o institutie la alta in timp ce casele oamenilor din zona Eroilor sunt distruse zilnic de incompetenta si birocratie.

In zona Eroilor, este un adevarat dezastru, in urma cu cateva saptamani pământul s-a surpat din cauza lucrărilor la metrou. Strazile şi casele din zona santierului Eroilor  au fost afectate precum şi canalizarea Bucurestiului. Principalul canal colector care preia apele uzate din zona Palatului Cotroceni este grav avariat. Verificările în teren ale Apa Nova au scos la iveală fisuri şi de 15 centimetri în pereţii magistralei de canalizare.

Sustin demesurile grupului de initiativa civica locala “InCotroceni”- www.facebook.com/incotroceni care lupta pentru a stopa abuzurile savarsite de firma de constructii Astaldi si de Metrorex la santierul deschis in zona Eroilor pentru constructia magistralei nr. 5 Eroilor - Raul Doameni din cartierul Drumul Taberei.  Am participat la dezbaterea ”Metrorex-unde dai si unde crapa” organizata de Grupul de initiativa civica “InCotroceni” in data de 11 martie 2016 la Cafeneaua "Art Noveau" din strada Pasteur nr. 63.

Ii admir pe locuitorii din zona pentru determinarea si curajul de a lupta cu autoritatile locale si centrale, pentru a-si apara drepturile impotriva abuzurilor savarsite de Astaldi si Metrorex care le afecteaza dreptul de proprietate si de a avea o viata linistita. Santierul Metrorex din zona Eroilor este un haos generalizat specific Romaniei, unde troneaza spiritul lui “Dorel” si principiul “lasa ca merge si asa”. Lucrarile de la metrou afecteaza structura de rezistenta a cladirilor din zona Eroilor-Cotroceni, au distrus tot spatiul verde din parcul Eroilor, pun in pericol siguranta elevilor de la Scoala Generala 150 si a studentilor de la UMF Carol Davila, au distrus infrastructura stradala de pe Bd. Eroii Sanitari si Dr. Clunet si chiar au afectat afacerile din zona, patronii barurilor “Derby” si “Cafe no 35” fiind gata sa traga oblonul pravaliilor. Am simtit pe pielea mea modul barbar de lucru al constructorilor, care atunci cand foreaza pe verticala creaza panica, avand senzatia ca este un cutremur de 6,6 Richter si ca in acelasi timp trece pe linga tine trenul japonez de mare viteza.
Locuitorii din zona Eroilor nu au accces la informatii privind Autorizatia de Constructie, la graficul lucrarilor si organizarea de santier, care trebuie afisate in mod legal in zona santierului. Primaria Sector 5, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul de Stat in Constructii au refuzat sa puna la dispozitie locuitorilor din zona documentele privind lucrarile Metrorex si nu au vrut nici macar sa intocmeasca un Proces-verbal de constatare privind modul de desfasurare al lucrarilor. Avand in vedere experienta mea de 10 ani in administratia publica i-am sfatuit pe cetatenii din zona afectati de lucrarile de la Metrorex sa se adreseze justitiei in contencios administrativ pentru a opri temporar lucrarile pina la luarea unor masuri asiguratorii concrete pentru protejarea structurii de rezistenta a imobilelor si sa continue lupta cu autoritatile locale si centrale. 

Sincer, nu inteleg atitutinea iresponsabila a autoritatilor locale si centrale pentru ca aici este zona zero, in cartierul Cotroceni fiind locul de munca al Presedintelui Iohannis si zona Eroilor este plasata pe traseul zilnic al Presedintelui Romaniei. 

Probabil daca lucrarile la Magistrala 5 Eroilor- Raul Doameni vor continua in acelasi stil haotic va fi afectata si zona Palatului Cotroceni, un important monument istoric si simbol al Romaniei.

Ii invit pe liberali sa lase jocurile politice de culise si sa ii ajute pe cetatenii din Sectorul 5

De asemenea, fac un apel catre liberalii: Dan Croitoru -Primarul interimar al Sectorului 5, Razvan Sava – Primarul interimar al Capitalei si Ovidiu Raetchi-candidat PNL la Primaria Sector 5 sa lase jocurile politice de culise, sa nu mai fuga de raspundere si sa se sprijine demersurile legale ale cetatenilor din zona Eroilor. Dan Croitoru, Primarul interimar al Sectorul 5, nu mai vrea sa faca nimic pentru cetatenii din Sectorul 5 din cauza ca nu mai este sustinut de PNL pentru un nou mandat de Primar. Razvan Sava, Primarul General Interimar, este un politruc care nu cunoaste chestiuni elementare de administratie publica, un “maimutoi implementat” pentru care singura legatura cu administratia bucuresteana este faptul ca “copilarit pe maidanele din Sectorul 4 unde se se urca in ciresi”- conform propriei declaratii.

O invit pe doamna Alina Gorghiu, deputat PNL ales in Colegiul 22 din cartierele Panduri-Cotroceni, sa isi aminteasca de alegatorii care au votat-o acum 4 ani, sa ii ajute cu expertiza sa de avocat in domeniul contencios-administrativ pentru a stopa abuzurile autoritatilor la care sunt supusi cetatenii din zona Eroilor si sa ii puna la treaba pe colegii ei subordonati din PNL: Dan Croitoru, Ovidiu Raetchi si Razvan Sava.





Niciun comentariu: