Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 31 octombrie 2014

Ultimul sondaj de Haloween, casa de pariuri versus casa de sondaje din PSD


In lupta electorala pentru Cotroceni participa si o casa de pariuri, probabil mai mult pentru publicitate decat pentru a maximiza profitul.
Winner face pronosticuri interesante pentru primii doi candidati considerati favoriti; Victor Ponta si Klaus Iohannis. Pentru fiecare candidat exista un prag psihologic de 40 % respectiv 30 % si in functie de atingerea acestor cote armatele politice conduse de liderii PSD si ACL se vor prezenta mai motivate in turul al II-lea.
In domeniul sondajelor de opinie, se stie deja ca fiecare casa de sondaje lucreaza pentru o structura politica si in consecinta cosmetizeaza cifrele in functie de interesele politice sau de cine plateste facturile.
In opinia mea cel mai credibil sondaj este cel publicat de CSCI ( datat 30 octombrie 2014 ), care arata si ordinea primilor 3 clasati: Ponta, Iohannis si Tariceanu.
Este foarte important cine se claseaza pe locul 3, chiar daca nu intra in finala prezidentiala, pentru ca politicianul de pe locul 3 va avea o mai mare credibilitate pentru a acorda sprijinul politic finalistilor.
Daca Tarceanu nu va fi pe locul 3 in preferintele electoratului atunci nominalizarea lui Calin Popescu Tariceanu ca Premier nu va mai fi considerata viabila de catre liderii PSD si Victor Ponta va fi obligat sa isi caute alt Premier.


Niciun comentariu: