Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Alinuta Gorghiu a facut Dreptul Constitutional la FF (fara frecventa) sau cum va fi ICCJ calare peste CCR in viziunea liberala

Alinuta Gorghiu proaspata Vicepresedinte in Camera Deputatilor confunda Camera inferioara a Parlamentului cu o parte din camerele liderilor PNL prin care a trecut ca sa ajunga deputata sefa. Sociologic s-a demonstrate ca femeile dupa o partida de sex tin neaparat sa demonstreze ca sunt si destepte iar Alina G vrea sa demonstreze ca se incadreaza perfect in aceste tipare de comportament urban.

Alina Gorghiu este totusi de apreciat, pentru ca este consecventa la fel ca in bancurile cu Alinuta din perioada comunista si nu rateaza nici o ocazie pentru a da dovada de imbecilitate politica maxima.

Ultima nazbatie  savarsita de Alina Gorghiu este propunerea de a transfera Curtea Constutionala a Romaniei in subordinea Inaltei Curi de Casatie si Justitie.

Aberatia constitutionala a aparut pe blogul faimoasei liberale acum cateva zile http://www.alinagorghiu.ro/2012/09/04/ccr-si-iccj/.

Sincer nu am dat importanta pentru ca stiu ca unele prostii politice nu le scrie Alina Gorghiu personal ci le primeste pe mail de la firma de consultanta politica basista sau de la departamentul de comunicare politica PNL. Numai ca Alina Gorghiu insista in promovarea prostiei slobozite pe blog si a postat chiar si un sondaj de opinie pe tema subordonarii CCR. In plus articolul de pe blog a aparut si pe http://www.inpolitics.ro/alina-gorghiu-legea-de-functionare-a-ccr-trebuie-schimbata-art66975.aspx  si in exact acelasi format - copy/paste in http://www.cotidianul.ro/alina-gorghiu-legea-de-functionare-a-ccr-trebuie-schimbata-193386/.

Ok, o avea Alina Gorghiu un PR foarte dibaci gen Kondiment sau alte staruri dar…

Pe 7 septembrie, vineri seara madam Gorghiu apare ca o floare la RTV la emisiunea moderata de Ion M. Ionita si debiteaza acelasi prostii despe CCR intr-un limbaj de “cocalareasa”. Singurul dintre invitatii aflati in studio care a avut curaj sa ii taie macaroana a fost Dan Sova, colegul de USL, care chiar se pricepe la chestiunile juridice. Sova a explicat clar rolul CCR si mai ales faptul ca si tarile civilizate din UE: Franta si Germania exista CCR cu fix acelasi rol ca si Romania.

Probabil ca ideea asta nebuloasa cu CCR sub tutela ICCJ face parte din campania de rebranduire a Alinei Gorghiu si parca o vad pe Alinuta calare pe matura luptand cu sageata liberala impotriva “dinozaurilor” din CCR, la fel ca Hary Poter.

Chiar daca este doar o strategie de imagine, Alina Gorghiu se face singura de ras pentru ca demonstreaza ca nu a invatat nimic in 4 ani in Parlament ci doar a dormitat in bancuta si ca a facut facultatea de drept la fara frecventa. Imi amintesc ca profesorul  Cristian Ionescu avea cele mai tari examene la Drept Constitutional si nu trecea pe nimeni daca nu invata. Explicatia Domnului Profesor era foarte simpla si de bun simt, nu isi dorea sa se faca de basm cu unii absolventi de Drept care incurcau institutiile statului si nu aveau habar de separatia puterilor in stat.

 Le recomand colegilor din PNL sa fie mai atenti cu personajele pe care le trimit la TV si  liderii care nu respecta punctajele de la partid sa fie scosi pe tusa pina isi fac bine lectiile.

 In calitate de simplu cetatean al sectorului 5, o rog frumos  pe Alina Gorghiu sa puna mana pe carte si sa citeasca Constitutia Romaniei, sa nu ne mai faca sectorul de ras la TV.

Asa cum stie orice absolvent de Drept care nu a trecut ca gasca prin apa pe la cursurile de Drept Constitutional, Curtea Constituţională este organizată şi funcţionează în baza dispoziţiilor art.142-147 din Constituţia României, republicată, si in baza Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, şi respectiv in baza Regulamentului CCR.

Sa presupunem prin absurd ca USL vrea totusi sa schimbe structura si rolul CCR atunci sa le explice cineva USL-istilor ca pentru chestia asta trebuie sa modifice Constitutia iar Alina Gorghiu nu poate sa modifice Constitutia de pe blog sau pe la TV.

Pentru cei care vor sa stie despre CCR  si sa verifice faptul ca in Constitutie la art 142-147 se descrie exact rolul si menirea CCR le recomand link-ul urmator: http://www.ccr.ro/. Pentru cei care vor sa aprofundeze subiectul CCR le recomand link-urile : http://www.conseil-constitutionnel.fr/ si http://www.bverfg.de/

P.S.

Hai Alinuta G, stiu ca poti, pune mana si citeste Constitutia Romaniei si mai lasa Kama Sutra !
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5d4_QHKWR6I&NR=1

Niciun comentariu: