Fotografie blog

Fotografie blog

miercuri, 18 aprilie 2012

Jurnal de campanie: Una calda, una rece - autorizatie de campanie fara simbol electoral

Drumul unui candidat independent in Romania anului 2012 este similar cu munca lui SISIF. SISTEMUL administrativ-politic  romanesc este un amalgam de cutume comuniste cu o spoiala palida de democratie “autentica”. SISTEMUL este ca un organism viu, cu viata proprie, cu tabieturi, cu reguli nescrise si legi scrise pentru a fi incalcate. SISTEMUL este un organism care ucide orice intrus. Sa fii anti-SISTEM in Romania este echivalent cu a fi "paria" iar sa lupti impotriva SISTEMULUI  inseamna sa accepti sa fii catalogat drept nebun.

In timp ce marii "lideri de palat" sunt promovati pe criteriul competent de  apartenenta la gaska sau prin stralucirea medaliilor castigate la competitiile de dat limbi la clanta sefului de trib, un candidat INDEPENDENT trece prin furcile caudine ale recunosterii sociale.  

Pentru a candida la Consiliul Local un candidat INDEPENDENT trebuie sa convinga 1 % din populatia cu drept de vot sa semneze pe listele de sustinere. 

Un candidat INDEPENDENT pentru functia de Primar are nevoie de sustinerea a  2% din electorat pentru a se inscrie in cursa electorala pentru Primarie.

Nu mai aducem in discutie faptul ca un Candidat INDEPENDENT nu are dreptul la sigla electorala proprie si este din start ultimul pe buletinul de vot. Si ca nu beneficiaza de timpi de antena si nici de reprezentanti in sectiile de votare care sa il protejeze impotriva furtului electoral.

Cu tot acest bagaj negativ m-am inscris plin de speranta in cursa pentru Primaria Sector 5 si sunt pregatit pentru infruntarea cu SISTEMUL.

BEC mi-a respins  simbolul electoral (asa cum era de asteptat) iar un razboi pe aceasta tema ar fi echivalent cu lupta impotriva morilor de vant.

Totusi destinul mi-a zambit, iar institutia care are grija de bucuresteni-PMB mi-a acordat autorizatia pentru desfasurarea campaniei de strangere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii la Primaria Sector 5.

In aceste conditii, va astept sa veniti alaturi de mine pentru a trece impreuna testul comunitatii din Sectorul 5 si a imi depune candidatura in calitatea de INDEPENDENT pentru functia de Primar al Sectorului 5 Bucuresti. 




Niciun comentariu: