Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 25 septembrie 2011

Alba ca Zapada si cei 7 Pitici Politici

Dupa ce s-a tot speculat pe la colturile societatii civile despre miscarea "Alba ca Zapada" iata ca autorii acestei idei politice nastrusnice s-au dat in fapt si au recunoscut ca isi doresc ca acest basm popular sa devina o realitate a scenei politice romanesti.

Traian Basescu a recunoscut public ca a "incurajat-o" pe Ioana Basescu sa depuna cerere la OSIM pentru inregistrarea "Miscarii Populare" si ca asteapta ca Sebastian Lazaroiu sa il sune, probabil pentru a ne spune finalul povestii politice.

Dupa o confuzie abil intretinuta referitor la personajele din basmul politic "Alba ca Zapada" acum coordonatele politice se dezvaluie publicului.

Pe post de Fratii Grimm sunt in schema Traian Basescu- parintele basmului politic romanesc si creatorul in sine al tuturor scenariilor de prost gust din Romania zilelor noastre si Sebastian Lazaroiu, un sociolog renegat de breasla lui, care isi doreste atat rolul de Povestitor cat si de Printul Fermecat.

In rolul Albei ca Zapada poporul a poftit sa fie Elena Udrea, care se vrea la randul ei imaculata uitand se pare de faptul ca este mai potrivita in rolul Vrajitoarei. De ce ? Pentru ca a facut ceva vraji pina a strans cateva milioane bune de euro si i-a vrajit pe pedelisti cu farmecele ei pina astia au decretat ca e buna, buna-rau. Pedeleii o vad chiar in formula de Premier, ceea ce ar fi o confirmare de facto a rolului de pitic-boc aflat sub calcaiul tantos al Madamei Elena.

Aici Fratele Grimm de la Cotroceni a intervenit brutal in poveste si a stabilit ca Alba ca Zapada este Ioana Basescu. Deci speculatiile nu s-au confirmat, niciuna dintre "divele" PDL: Monica Macovei, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Elena Udrea nu s-au calificat pentru acest rol si nici nu vor conduce vreo cruciada politica in proxima perioada de timp electoral. Poate vor conduce doar o cruciada bancara impotriva poporului roman, adica cash-flow-ul se va indreptata victorios in conturile portocalii. Sau vor conduce vreo guvernare de shopping pentru a finaliza competitia acerba cu titlul "cea mai tare in geanta".

Pentru posturile de Pitici s-au inscris in prima faza toti liderii portocalii, unii din prostie, altii din ignoranta iar ceilalti minati de pupincurism.

Piticul Suprem Boc s-a saturat de postul de Mutulica si isi dorea un post de Print, gandind ca macar odata va fi si el calare pe situatie. Oltean de la Bistrita s-a gandit sigur ca el este Printul-broscoi. Flutur s-a gandit ca decat oier in fundul Moldovei mai bine Pitic-Somnorila atarnat de gardul Cotroceniului. Frunzaverde juca deja rolul Piticului-Morocanos, suparat tot timpul ca este deranjat de la "treburile" din vamile si padurile Banatului.

Pentru ca riscau sa strice firul epic al povestirii, Zmeul de la Cotroceni le-a ars frateste cate o zmetie atat Printului Lazaroiu cat si piticilor de gradina din Modrogan. Asa ca Basescu nu a mai asteptat ca Alba ca Zapada ca isi faca rolul si a decretat scurt:

1. Printul nu va fi un broscoi verde sau portocaliu, ci va fi proaspat remaniatul Sebi Lazaroiu, si pentru asta trebuie ca PDL sa ii cumpere un cal nou;

2. Regina Vrajitoare va fi USL si Alba ca Zapada are ordin de lupta pe unitate sa o termine pina la alegeri.

3. Alba ca Zapada va fi temporar Ioana Basescu, pentru ca nu e manjita cu rahatul din politica romaneasca si pentru ca este "de incredere";

4. Cei sapte pitici vor fi in ordine: PDL in frunte cu piticul de gradina Boc, UNPR - care a depasit norma de pitici politici: Oprea, Diaconescu&Sarbu, PP-Dan Diaconescu - piticul somnoros din Caracal, PNG-Gigi Becali - piticul microbist din Pipera, PNTCD - Vasile Lupu - piticul istoric, PNL- aripa condusa de "Marele pitic petrolist" Dinu Patriciu si al saptelea pitic la alegere dintre Vadim piticul-zgomotos, un pitic mic ecologist sau un "pitic mare" din societatea civila: Plesu, Patapievici, Cartarescu sau alti intelectuli conectati la tata bugetara a Cotroceniului.

5. Alba ca Zapada va castiga alegerile si daca nu le va castiga,atunci alegerilor se vor amana pina cand va castiga Alba ca Zapada.

Personaje politice Alba ca Zapada:

Doc/Inteleptul = Gigi Becali

Happy/Bucurosul = Vadim

Bashfull/Rusinosul = Patriciu

Sleepy/Somnorosul = Dan Diaconescu

Sneezy/Hap-Ciu = Gabi Oprea

Grumpy/Morocanosul = PNTCD

Dopey/Mutulica = PDL

Printul = Sebi Lazaroiu

Alba ca Zapada = Ioana Basescu


Cam asta e povestea cu Alba ca Zapada mesterita de Marele Traian. Parerea mea e ca nu se va termina cu happy-end si atunci Imparatul Traian il va suna pe Imparatul Rosu.

Dar asta este alta poveste politica...


http://www.youtube.com/watch?v=AOh60o6vPCw&feature=related

Niciun comentariu: