Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 4 martie 2011

Azi am citit blogul Blondei Supreme

Nu am citit pina acum blogul Elenei Udrea.

Ori sunt ignorant si cugetam: "Ce sa scrie o blonda pe blog ?".

Sau din comoditate, m-am gandit ca femeia cea mai Puternica din Romania are un "sclav" pe post de scrib si cititor de blog, mai ales ca meseria de "valet" este oficiala in Romania.
Iata, asta ar fi una din marile realizari ale guvernului boc (cu g mic si b si mai mic) - oficializarea profesiei de "valet" pe linga meseria de "vrajitoare".

Asa, citind blogul Elenei din zilele noastre, am observat o adinca preocupare pentru soarta partidului(inca) PDL.

Ca un luptator consacrat al cauzelor pierdute am intrat si eu in "jocul politic" si am raspuns la intrebarile Blondei Supreme.


Care sunt problemele cele mai mari pe care le are PDL?

Raspuns:

1. Comunicarea politica a PDL este foarte proasta: imaginea sifonata din cauza "scandalurilor de coruptie"; lipsa unor vectori de imagine credibili; lipsa unor figuri noi credibile care sa reprezinte PDL;

2. Imaginea PDL este blurata de activitatea "infecta" a Guvernului. Premierul si ministri sunt incompetenti(cu 3-4 exceptii) plus lipsa unui program coerent economic de iesire din criza; Un exemplu minor: "ajutorul" de 10.000 euro pentru tineri este un program birocratic stupid si inaplicabil; Cresterea TVA a ingropat Mediul de afaceri si in special IMM-uri - exemplu: in Bulgaria TVA este 20 % iar impozitul pe profit 10% si firme importante si-au mutat (relocat) afacerile in Bulgaria.

• Care sunt soluţiile?

Raspuns:

Solutii rapide (pe termen scurt):
1.Schimbarea Premierului si a membrilor Guvernului cu cateva exceptii: Udrea, Hunor, Predoiu, Baconschi, Boagiu.
2. Schimbarea consultantilor politici si de presa.
3. Promovarea unor figuri politice noi credibile si competente.

Aici ca o gluma "comunista": "solutia finala" - desfiintarea PDL.

• Cum vedeţi voi reforma în PDL?

Raspuns:

1.Rebranding - schimbarea numelui PDL in Partidul Popular.
2.Deschiderea partidului pentru noi membri- exemplu: Basescu a angajat la Primarie toti absolventii de facultate si a schimbat brusc aerul din Primaria Capitalei.
3. Eliminarea criteriilor de vechime pentru candidaturi; asigurarea unui cadru statutar pentru ca Organizatiile locale PDL sa isi aleaga liderii fara "interventii" de la Centru.

Aici tot ca o gluma dar "cotrocenista": transformarea in "Alba ca Zapada".

• Cum ar trebui să arate conducerea PDL după Convenţia Naţională?

Raspuns:

Un mix politic intre "Garda veche" BVB, Grupul Bruxelles si noile figuri politice care au confirmat: Raluca Turcan,Calin Murg, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Theodor Baconschi cu amendamentul ca PDL are nevoie ca de aer de figuri noi.
In opinia mea cativa din "Garda veche" trebuie sa inteleaga starea politica de fapt si faca un pas inapoi pentru a salva PDL de la soarta tragica a taranistilor;

• Care este portretul-robot al Preşedintelui PDL?

Raspuns:

Inteligenta, puternica, sexy si paradoxal blonda;

In orice caz NU: pitic, "aconstitutional", extraterestru (rupt de realitate) si cu inceput de chelie. Sau si mai rau: un buldog frustrat si dornic de razbunare;

• Care este mesajul nou cu care ar trebui să vină PDL?

Raspuns:

Am cateva idei dar nu le ofer gratis.
Noul mesajul al PDL trebuie sa transmita: competenta, credibilitate, tinerete, forta si mai ales Speranta.

Niciun comentariu: