Fotografie blog

Fotografie blog

sâmbătă, 19 februarie 2011

"Ospatarul" Moldovan si talibanismul de bodega

In toata agitatia politica generata de jocul "la cacealma" al lui Traian Basescu s-au repezit ca bivolii in gard tot felul de analisti si purtatori de mesaje politice sa isi dea cu parerea intr-un pretins mod savant despre starea politica de fapt din ultima saptamana. Am urmarit cu stupoare cum diverse personaje penibile spun cu mina pe inima, cu o exactitate la micron ce a spus si ce a gandit Basescu si ce miscari politice mai pregateste. Chiar daca este injurat de majoritatea poporului roman Basescu este un "zoon politikon" si unul dintre ingredientele talentului sau politic este manipularea.

In mascarada politicianista apare si "Buffalo Bill", replica socialista a faimoasei Kill Bill din PDL, care ne trimite pe o pista falsa culeasa prin decriptarea clinchetului de pahare din restaurantele portocalii. Aflam astfel ca Basescu pregateste o miscare surpriza menita (chipurile) sa incurce gandurile de unitate monolitica a Opozitiei si vrea sa il puna Premier pe Mihai Tanasescu, un reputat finantist.

"Comisarul" Moldovan prinde din zbor ideea, pleaca dupa fenta Presedintelui-Jucator si da un "CTC" acestei diversiuni prin simpla negare.

In mod cert nu poti sa ceri unui "personaj politic" alintat in mediul politic bistritean cu nick-name-ul "ospataru" sa joace dupa muzica din Liga Campionilor cand este invatat cu invartita dupa sura electorala cu solistele vocale. Si nici sa se ridice la rangul intelectual al "Comisarului Moldovan" chiar daca statul roman a bagat bani grei in scolarizarea la toate colegiile de securitate si informatii posibile. Corespondentul politic al altui mare far calauzitor de pe plaiurile Bistritei-Ioan Olteanu a mai incurcat "directivele politice" si chiar l-a propus pe "stapinul broscoiului" in functia de Prim Ministru iar mai nou pe Elena Udrea.

Sa admitem ca nu se pricepe la politica sau ca face jocul Cotrocenilor fiind o vuvuzela portocalie vopsita intr-o portavoce rosie si se inscrie astfel in corul celor care propaga ideile diversioniste coapte in laboratoarele de la Cotroceni. Pina la urma e problema PSD pe mana cui lasa rolul purtatorului de cuvant si gestionarea relatiile asa de sensibile cu presa. Dar in fisa postului se impune obligativitatea celor "sapte ani de acasa" si a respectul fata de partenerii politici si mai ales fata de istoria recenta a acestei tari.

Eticheta de "slugoi" lipita in mod brutal lui Mihai Tanasescu intrece orice limita a bunului simt. Mihai Tanasescu a fost unul dintre cei mai buni ministri de Finante din perioda post-decembrista si este un profesionist al finantelor mondiale. Ca sa folosim un termen de comparatie pe intelesul "talibanului bistritean", Banca Mondiala sau Fondul Monetar International reprezinta pentru lumea financiara ceva similar importantei restaurantului din Burj al Arab pentru domeniului horeca.

Poate "comisarul" Moldovan este un tip de treaba si a demonstrat ca este loial conducerii actuale din PSD atunci cand l-a vandut instant pe Geoana la Congresul PSD din februarie 2010. Asta dupa ce l-a mazilit pe Pupeza, omul care l-a sprijinit si l-a ajutat sa isi construiasca o cariera politica. Poate ca asa se traduce in practica doctrina "social-democratia chegevarista" "culegand" un om care a inceput de la munca de jos si instalandu-l in functia de purtator de cuvant.

Totusi cred ca in tara noastra patrimoniul "valorilor intelectuale adevarate" trebuie sa fie respectat iar oamenii care au "muncit" pentru Romania trebuie sa fie apreciati si nu huliti in piata publica de orice "taliban".

http://www.cotidianul.ro/137863-PSD-Tanasescu-un-slugoi-Ca-premier-va-executa-ordinele-lui-Basescu-si-Udrea

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=16&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1

http://www.inpolitics.ro/de-la-ospatar-la-purtator-de-cuvant-radu-moldovan-o-promovare-intr-o-ureche-art62388.aspx

Un comentariu:

ThinkAgainRo spunea...

Am citit acum articolul si imi place.Are sare, are piper exact cat trebuie!Scrie in fiecare zi asa si numarul de cititori va creste mereu!Succes!