Fotografie blog

Fotografie blog

miercuri, 19 ianuarie 2011

Marota Legii Capitalei

Marti in jurul pranzului, Mos Chiliman s-a trezit cu fata la cearceaf si speriat rau de "cosmarul" avut cu Elena Udrea s-a cerut de urgenta la televizor. Desigur la televiziunea bun comun al noii aliante de centru-dreapta.

Aici, in direct, ca un personaj demn de Caragiale a dat alarma ca PDL vrea sa desfiinteze sectoarele si sa "puna laba" pe Capitala.

Poate ca la sectorul 1 nu circula Postalionul si Mos Chiliman nu a aflat inca ca in Bucuresti PDL decide unde merge banu, cine si cand contruieste, cine serveste piine neagra cu magiun de prune si cine mananca cozonaci italienesti cu dulceata de portocale la regiile "autonome" din subordinea CGMB.

CGMB inseamna pe lung si pe scurt Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde PDL plus PNG plus PRM plus...( vezi reclama Vodafone) detine majoritatea si este condus de Calin Murg, care detine si o alta functie foarte sugestiva- Presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri PDL.

CGMB conduce Bucurestiul, adica conform Legii 215 - "Biblia administratiei locale" il cheama la raport pe Mos Sorinache, ii inmaneaza Bugetul anual adoptat de majoritatea din CGMB si ii da ordinul de imprastiere si executare.

Si uite asa s-a creat o stire care nu exista, iar televiziunile, deontologii si toti "hanalistii" au intrat in priza.

In fapt, ce s-a intamplat ?

La o sedinta a PDL Bucuresti deputatii "transfugi" Vasile Gherasim si Bogdan Cantaragiu - mari luptatori de capa si spada pe vremuri la capatul Bd. Manta colt cu Bd. Titulescu au gadilat putin orgoliul Primei Doamne Elena cu o propunere legislativa "indecenta": desfiintarea sectoarelor Capitalei si Consiliilor locale de sector si alegerea Primarilor de sector din randul membrilor Consiliului General.

"Marii jurnalisti" ai epocii noastre s-au apucat rapid sa rumege informatia fara a verifica faptul ca domnii deputati PDL nu au depus la Camera Deputatilor nici o initiativa legislativa. Singura initiativa legislativa pe o tema adiacenta depusa de deputatul Gherasim este cea referitoare la Zona Metropolitana Bucuresti, care a fost retrasa si apoi depusa dupa obtinerea sprijinului politic. Acum sub pomposul nume PL 585 zace undeva prin sertarele prafuite ale organului legislativ. (http://www.cdep.ro/proiecte/2009/500/80/5/cd585_09.pdf)

Revenind la autorul moral al acestei zarve, la Mos Chliman, acesta odata "slobozit" la tv a inceput sa dea la gioale sugerand ca Udrea si Vanghelie nu trebuie sa mai joace baschet si sa nu mai imparta Capitala fara stirea si acordul lui si implicit al liberalilor.

Substratul intrarii in fibrilatii a talibanului liberal este faptul ca totii liderii liberali din Bucuresti, indiferent de apartenta la diverse apripi: Andrei Chiliman - presedintele pe hartie al PNL Bucuresti, Vlad Moisescu - liderul informal al PNL Bucuresti, Ludovic Orban - liderul moral al liberalilor bucuresteni, au intrat in dizgratia Presedintelui PNL-Crin Antonescu pe motive de alianta ACD si PSD. La negocierile pentru candidatii pe Bucuresti liderii liberali nu au vrut sa auda sub nici o forma de liste comune la alegerile locale, avand in grup viziunea castigarii celor sase Primarii de sector din Capitala.

La dezbaterile tv, Calin Murg-PDL a punctat decisiv starea de fapt: Chiliman are sabia deasupra capului si ii este frica ca nu o sa mai fie ales Primar al Sectorului 1.

Deci, mult scandal pentru nimic, pentru o discutie la o sedinta de partid, pentru o initiativa legislativa care nu exista.

Niciun comentariu: