Fotografie blog

Fotografie blog

luni, 24 ianuarie 2011

Adrian Thiess este noul strateg politic al Partidului Poporului

In urma unei sedinte extraordinare a conducerii Partidului Poporului s-a adoptat decizia ca de strategia politica a partidului sa se ocupe Adrian Thiess si echipa lui de consultanti politici.

Principalele obiective electorale ale Partidului Poporului pentru anul 2012 in lupta pentru Bucuresti sunt urmatoarele:

1.cucerirea Primariei Capitalei unde va candida cunoscutul jurnalist Dan Diaconescu;
2. castigarea a cel putin trei functii de Primar de Sector in Bucuresti: Sectorul 1, Sectorul 2 si Sectorul 6 sau obtinerea a 3 posturi de Viceprimar;
3. pentru Consiliul General, Partidul Poporului isi propune obtinerea a cel putin 7 mandate de Consilier General.

Adrian Thiess a fost principalul finantator si strateg al lui Sorin Oprescu intr-o perioada cand nu dadea nimeni "doi bani" pe sansele "doctorului" la Primaria Capitalei. Thiess a inventat conceptul "Cafeneaua la Independentu" si a fost liantul echipei de campanie a candidatului Sorin Oprescu.

Din echipa de campanie electorala au facut parte o mana de oameni: unii "faimosi", altii mai putin cunoscuti ori "secreti" si chiar "anonimi nordisti":

Adrian Thiess, Radu Comsa - analist politic, av. George Iorgovan, av. Gabriel Pierino Ionescu, ec. Mircea Constantinescu, Traian Negrei, Mony Wingler, Adrian Stanescu, Elena Oprea, Radu Popa - Director Bursa de Marfuri, Aurel Vlaicu - expert parlamentar Grup PSD, Adrian Bucur-expert grup parlamentar PSD, Cristian Nita, Celina Rusu, Victor Dumitriu - Director de campanie si ultimul pe lista - "fiul ratacitor al partidului" Catalin Stochita.

Pe finalul campaniei electorale de comunicarea publica a candidatului s-au ocupat jurnalistele Marie Jeanne Ion si Nadina Nedelea. La "ambalajul conceptual" al candidatului Oprescu au lucrat: Alex Zamfir - manager general AdVenture, jurnalistul Mile Carpinisan - partea video, "liberalul" Cristian Popescu - promovare out-door.

O serie de politicieni si-au declarat public sprijinul pentru candidatul Sorin Oprescu: Victor Ponta, Crin Antonescu, Codrin Stefanescu, Marius Marinescu, Cristian Popescu Piedone si "tatuka" Ion Iliescu.

Desigur nimeni nu contesta faptul ca Sorin Oprescu este un lider charismatic si ca principalul merit pentru castigarea Primariei Capitalei este al Candidatului Oprescu. Dar trebuie sa admitem ca Oprescu singur nu ar fi castigat lupta contra sistemului politic si administrativ (vezi scandalul semnaturilor sau al observatorilor din sectiile de votare) si impotriva masinilor de lupta politica PSD si PDL.

Pe mine m-au impresionat o serie de calitati la omul Oprescu: inteligenta, perseverenta si capacitatea de a lucra in conditii de stres maxim. Un exemplu elocvent este faptul ca a candidat a III-a oara la Primaria Capitalei chiar impotriva deciziei propriului partid.

Paradoxal, atunci cand Oprescu este cu spatele la zid da un randament maxim dar pina atunci Oprescu "sufera" de un "sindrom boem". Oprescu mai are si alte doua mari "calitati": se poate "reinventa" la infinit si ii uita instant pe cei care l-au ajutat.

In opinia mea daca "politicianul" Oprescu ar fi avut puterea de munca a lui Adrian Nastase, "intelepciunea politica" a lui Iliescu si forta lui DIP atunci Sorin Oprescu ar fi fost un mare lider politic.

Dupa ce a castigat alegerile, Sorin Oprescu i-a numit in functia de Consilieri Personali pe o parte din "colaboratorii" sai din campania electorala. Altii au fost "uitati" si ulterior plimbati dupa sistemul binecunoscut marca Oprescu: "mosule te pup, vino joi la ora 14" sau "azi nu am timp ca ma alearga astia de la PD si Vanghele',vino marti la ora 9,30".

Dupa mitul "cainelui japonez" sau al "soldatului japonez"(dupa preferinte) si acum in 2011, in mijlocul iernii, se mai gaseste cate un "ratacit" care il asteapta pe Oprescu in fata "Turnului de pe Dambovita".

Dupa ce au fost schimbati toti "directorii portocalii" ai lui Videanu si s-a elaborat strategia de dezvoltare a Bucurestiului pentru mandatul 2008-2012, au inceput "neintelegerile" si unii au primit cadou drept "multumire sufleteasca" "un sut in fund".

Primii care l-au "parasit" pe Oprescu au fost chiar consilierii personali: Adrian Thiess, Victor Dumitriu (ex-director de campanie) si apoi Rosemary Olanescu, Elena Oprea, Marie Jeanne Ion si Nadina Nedelea.

O parte dintre cei care au contribuit la victoria lui Oprescu au fost recompensati cu functii de conducere in cadrul PMB printr-un algoritm "misterios" fata de contributia la campania electorala: Aurel Vlaicu - Director General Operatiuni PMB, Traian Negrei - Director Administratia Monumentelor, Mircea Constantinescu - Director General Economic PMB, Bogdan Hreapca - Director General Investitii PMB, Radu Popa-Director Administratia Lacurilor si Parcurilor. Totusi altii au fost uitati pur si simplu iar unii cum ar fi Solomon(Mony) Wingler au ramas la stadiul de "secretar personal" la Cabinetul demnitarului Oprescu.

Intr-un mod inexplicabil - fata de discursurile electorale, o serie de directori "politici" au fost pastrati in functii- exemple arhicunoscute: Brandusa Novac este deputat si Director al Circului, senatorul Mircea Diaconu este Director al Teatrului Nottara.

Niciun comentariu: