Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 17 octombrie 2010

Congresul PSD- Ponta a demonstrat ca este un lider politic autentic



Congresul PSD se anunta un eveniment previzibil desfasurat sub semnul Armoniei. Intr-o dupa amiaza ploioasa de week-end, peste 5000 de pesedistii au renuntat la meciuri si la sprituri si s-au incolonat disciplinat catre Sala Palatului umpland parcarile cu automobile de ultima generatie, suveniruri ale scutei si tristei guvernari din epoca portocalie.

In sala, lucrarile au fost atat de linistite incat se auzea zgomotul facut de "gandurile malefice" ale lui Geoana care dorea sa rupa tacerea dar a fost fortat de "botnita partidului" sa isi inhibe accesele de vizibilitate "egocentrista". Chiar si mega-mediatizatul fenomen specific pesedist "Congresul de pe hol" a fost unul anost, participantii trecand grabiti prin holul luminat de criza, afara la o tigara.

Congresul PSD a fost gandit ca un eveniment liniar dupa tiparul anilor '90: "forta si echilibru". Un eveniment care sa demostreze activistilor ca Partidul este viu, este pregatit de guvernare si ca lupta din greu cu mafia lui Boc si Basescu. Si mai ales ca sunt sperante mari ca PSD va reveni in curand la Guvernare.

Totusi pentru a fi mediatizat corespunzator era nevoie de un "foc de artificii". In PSD lucrurile sunt clare: echipa Ponta-Dragnea, coordonata de Nastase, si-a consolidat puterea si posibilii "rasculati" astepta vremuri mai bune asa ca show-ul a fost unul extrabugetar.

Primul bugetar al Capitalei a sosit la Congresul PSD pentru a creste astfel ratingul televiziunilor si a alimenta speculatiile politice:
- Vine, nu vine Doctorul la Congres ?
- Se intoarce fiul ratacitor in PSD ?

Doctorul Oprescu a sosit, fiind chiar punctual, a consultat atent Partidul si a spus frust diagnosticul "Poporului Pesedist": va stimez, va iubesc, va pup, la revedere ! Asa ca sperantele unui Primar General cu carnet de partid au ramas in gestiunea lui Ponta si Vanghelie pina la alegerile locale din 2012.

Supriza Congresului PSD a fost chiar Victor Ponta

"Opozitia" din PSD, mass-media, PDL si mafia portocalie, carcotasii si chibitii politicii se asteptau ca Ponta sa isi "rupa gatul" in fata unui Congres cu 5.000 de oameni la Sala Palatului. Ponta a aratat ca dincolo de aparentele unui mix de marketing politic de "tanar imatur cu tupeu obraznic" si "tocilar protejat al lui Nastase" este un lider puternic care si-a facut "bine lectiile" la TSD si acum la PSD.

Victor Ponta a demonstrat ca este un lider politic autentic care poate tine un discurs de peste o ora in fata a 5.000 de membrii, care "electrizeaza" sala si ridica oamenii in picioare, oferindu-le speranta ca vor scapa de Traian Basescu si proasta guvernare PDL.

Fara fast, fara briz-brizuri, fara intrigi de culise, fara accente americane, Congresul PSD a demonstrat ca Victor Ponta si echipa PSD poate reda speranta romanilor ca Motiunea de Cenzura va "trece" si ca Guvernul Boc va pleca acasa cat mai curand.


P.S. Victor Ponta a demonstrat ca este un lider politic pentru ca a punctat decisiv in cel mai pur stil politic.

Ponta si-a promovat oamenii in Consiliul National, majoritatea tineri care nu prea stiu ce reprezinta Iliescu pentru istoria PSD si care il stiu de Sef doar pe Ponta.Cu majoritatea tinerilor a lucrat la TSD sau la Guvern si a discutat in mod direct la actiuni de partid sau "la sprit". A evitat gafele politice marca Geoana de a suna "la baieti" in teritoriu ca sa primeasca lista de propuneri de la "baronii locali".

Ponta a fost propus de Adrian Nastase pentru a fi potentialul Premier al PSD si nimeni din cadrul Congresului, din prezidiu sau din sala nu a comentat.

A obtinut aprobarea Congresului pentru a numi noi membrii in Comisiile de Arbiraj si Control Financiar si in structurile PSD din partea Sindicatelor fara a fi nominalizati in cadrul Congresului.

A "inchis gura" lui Geoana si i-a dejucat planul de a face "scandal" la Congres. In plus l-a umilit si l-a trimis in sala, in anonimat printre simplii membrii de partid.

Si-a impus punctul de vedere si la Congres au luat cuvantul doar Ponta, Nastase, Dragnea si Iliescu. Si aici nu discutam despre cei care au luat cuvantul pe diverse teme organizatorice: citirea listei noilor membrii CN, propuneri de modificare a statutului sau rezolutii politice.

A pus o talpa lui Daniel Vanghelie si l-a invitat la Congresul PSD pe Sorin Oprescu, lasand sa se inteleaga ca Oprescu va fi sprijinit la Primaria Capitalei in 2012 in dauna lui Vanghelie.

A aranjat prezidiul in asa fel incat conducerea PSD a fost "insirata" pe scaune iar la "masa puterii", Ponta a stat impreuna cu Dragnea- secretarul general si Iliescu si Nastase pentru a arata "Poporului Pesedist" cine este Seful. Cu gandul la ciolanul guvernarii, pesedistii l-au aplaudat cu foc si la sfarsitul Congresului l-au sufocat cu imbratisari si aprecieri lasandu-i stingheri pe scena(si siderati) pe Iliescu si mai ales pe Nastase.

A luat "caimacul" Congresului vorbind o ora in fata a 5.000 de pesedisti entuziasmati si apoi cu intentie sau fara, l-a lasat pe Adrian Nastase fara "obiectul muncii"- prezentarea masurilor din Programul de guvernare, fortandu-l sa vorbeasca in fata unei sali pe o treime goala si a unui prezidiu pe jumatate gol.

La final s-a lasat laudat si "mangaiat pe crestet" de "parintele PSD" Ion Iliescu. Dar aici Congresul a fost trist pentru ca mare parte din oamenii PSD au plecat din sala dupa ce a vorbit Seful Ponta si Ion Iliescu a vorbit in fata unei sali goale.

Acum ca toate astea le-a facut Ponta din inertie sau cu stiinta este clar ca si-a marcat teritoriul in PSD si si-a consolidat pozitia de Presedinte PSD. Ca a fost ajutat de consilierii politici sau de Adrian Nastase sau a facut totul de capul lui, cert este ca pentru Ponta a fost un Congres reusit si ca "discipolul" Victor Ponta l-a depasit pe Maestrul Adrian Nastase.

Un comentariu:

emanuel deleanu spunea...

Broker cu idei de stanga ? Nici copii handicapati mintal nu pot crede asta.
Domnule esti in eroare. Cui te adresezi ? Cine poa' sa inghita minciunile dumitale? Coacalarii & manelistii nu citesc bloguri ca acesta.
Inteleg ca ii faci lobby lu' Poanta.
Inteleg ca vrei sa "fii". Si mai intleg ca nu ai nici cea mai mica urma de morala.
Pentru ca o persoana instruita , asa cum pretinzi ca esti, nu poate accepta ceea ce face si a facut PSD si Iliescu in ultimii 20 de ani, decat daca il doare in cot de oricare valoare morala.
Da cine isi mai aduce aminte ce-i aia ?