Fotografie blog

Fotografie blog

marți, 24 martie 2009

Boc isi ia bocceaua: "EMILE de Paste iei MIELU !"

Dupa miscarile tectonice de ultima ora de pe scena politica avem sanse mari sa primim de "sarbatorile pascale" un cadou moca de la Marinaru Supem.
Apariatia nebuloasei EBA pe scena mioritica criogenata a politichiei noastre in paralel cu filmul SF " Esti o floare, esti un Crin, esti parfumul cel mai fin" care a odorizat instant haznaua politica au generat la Cotroceni o mare criza de lichid vital cu aroma de stejar scotian. Surse de incredere ne-au semnalat un fenomen UFO care s-a materializat prin circulatia cu viteza inspaimantatoare a unui corp omogen de sticle si pahare in directia un grup misterios constituit din consilierii politici si de imagine de factura cotrocenista. In urma impactului violent a rezultat un dezastruos plan anti-criza propagat urgent in toate paturile sociale si palierele pol-adm. Totusi un consilier mai scapatat a venit cu o generoasa idee: SEFU are nevoie de o CLONA ! Ar fi cool sa fie Base in doua locuri: Base unu Presedinte, Base doi Prim Ministru. Traian neavand urmasi de gen masculin si fiind tarziu sa mai faca unul, consilierii au cazut iar intr-o dilema. Solutia ca Andrei ala mic a lu Hrebe sa isi schimbe numele s-a dovedit a fi mizerabila, tardiva si riscanta. Asa ca beleua a cazut pe Elena care s-a nascut Basescu. Deci solutia: Basescu unu= orginalul de la Cotroceni plus Basescu Bis = Elena de la bamboo= Basescu la patrat.
Cum EBA sare lejer pragu' de 5% si bate undeva la 15% lasand un urma cadavrele politice neimbalsamate gen PRM, PIN, UDMR si gasca iar Crin are sanse sa sara coarda in turul doi fiind simpatizat fara jena de garda veche pesedista Nastase & Iliescu, Traian cel Mare a dat ordinul direct la Palatul Victoria: "EMILE de Paste iei MIELU !".
In prima faza Emil B. s-a bucurat, pentru ca se pregatea ca tot crestinu de Paste: o mica si scurta vacanta cu iubita si un mini cadou: un catelus de plus asezonat cu "iepuroi". Plus o cina festiva in sanul familiei la Rachitele, ca sa dea bine la teve. A zis: mama, ce cadou mi-a facut SEFU de Paste, iau Mielu si apar cu Sefu la TV live, sigur ajung la toamna la Cotroceni, ca a zis ca nu mai candideaza.
Dupa ce a bagat Grupu de la Cluj Aripa Pedalista in sedinta de brainstorming si dupa un scurta consultare telefonica cu Guru Vasile Dancu din aripa ascunsa de la Cluj, care i-a tradus mesajul cotrocenist, si-a dat seama ca e nasoala treaba. Deci vorba Marelui Quintus( singurul liberal autohton autentic), trebuie sa isi i-a bocceaua si sa faca o rezervare pe ruta Bucuresti-Cluj, doar dus.
Chiar daca Basescu poate face orice in tara asta, un singur lucru nu e in stare sa il faca: nu se poate CLONA. Asa ca Traian cel mare a pritocit un superb plan de iesire din criza asortat cu bustul generos al Elenei Unu si colagenul superior al Elenei Bis:
1. Decret-lege: Elena Bis se baga la export si se europenizeaza, EBA candideaza si Udrea cotizeaza;
2. Acord International cu FMI: se salveaza electoratul infometat si inglodat in datorii si clientela politica sponsorizatoare;
3. HG semnat de urgenta de Prim Ministru: Boc se autoinlocuieste la alegere dupa pofta FMI cu Mihai Tanasescu, Mugur Isarescu sau Teo Stolojan;
4. Act aditional la Protocol PSD-PDL: 1.Geoana candideaza la Presedentie 2. PSD va sustine candidatul PDL la Presedentie (oricare ar fi el: Boc, Udrea, Basescu Unu sau Basescu Bis). Asta ca sa fie sigur ca nu intra Patricianul Antonescu in turul 2;
5. Actiunea "Curatenie de Paste": Organele statului vor desfasura sub coordonarea si inaltul patronaj al Sefului Suprem o ampla actiune de curatare si asanare a economiei romanesti in scopul revigorarii resurselor bugetare. Pentru a nu exista suspiciuni se va actiona in ordine alfabetica. Pentru operativitate se va incepe de la coada alfabetului: Voiculescu, Vantu, Patriciu;

"In concluzie", ca sa fim concisi, asa cum e regula basesciana, ne vedem de Sarbatorile Pascale cu un cadou superb: Un Nou Prim Ministru.Mai curat si mai uscat. Curatat de FMI.

Niciun comentariu: