Fotografie blog

Fotografie blog

vineri, 9 ianuarie 2009

BOC "bocaneste" singur acasa (Palatul Victoria) - CRIZA PENSIEI



Boc isi sapa singur groapa.
Probabil ca sa vina iar Basesescu sa salveze situatia. Parca vedem jocul din copilarie -"Hai la groapa cu furnici, boc e aici, ba nu e aici".

Opozitia si presa nici macar nu se chinuie sa caute nod in papura Guvernului pentru ca Boc ofera in mod voluntar munitie. Asa cum a cazut singur in cap Boc, acum se autoflageleza in piata publica si dovedeste ca este doar paiata lui Basescu.

Se preconiza ca valurile crizei sociale vor atinge cote maxime in martie si in septembrie 2009.Dupa cursa infernala a sarmalelor si carnatilor din perioada sarbatorilor de iarna, romanii au ramas fara bani. Dupa iesirea din iarna care se anunta foarte grea vor ramane si fara sperante.

Iata ca am debutat in vartejul criza chiar din primele zile ale anului 2009. Macar sintem si noi primii la ceva.

Avem criza GAZULUI determinata de miscarea abila a Rusiei, criza geopolitica generata de conflictul din GAZA si criza interna provocata de ordonata stupida data de Guvernul Boc-criza PENSIEI. La noi pina cu crizele poarta denumiri ciudate.

ANARHIA SI PROSTIA SALVEAZA ROMANIA

Nici nu am ajuns in data de 10 ianuarie 2009 si deja Guvernul Boc este cel mai hulit guvern din ultimii 18 ani.
Este injurat in mod egal de oamenii de cultura, de functionarii din administratie, de medici si asistente, si mai ales de influentii militari rezervisti care sunt nevoiti sa renunte la posturile din administratie.
Economia nu mai duduie si deja Euro a depasit pragul de 4,20 lei. Desigur speculatorii si investitorii externi sunt vinovati de explozia cursului dar nici Guvernul nu face ceva pentru a stopa dezastrul. Se vede cu ochiul liber ca BNR-Isarescu nu "se baga" si nu mai sustine cursul euro/leu si probabil ca stie el ce face. Socant este ca la Ministerul de Finante a ajuns Ministru un inginer minier-omul de casa al lui Videanu-adevaratul finantator al Partidului Democrat Liberal. Eu cred ca nu e acelasi lucru sa ai grija de portofelul lui Videanu cu gestionarea "visteriei tarii". Dar probabil ca la PDL s-a citit la sedinta repartizarii ministerelor "portofelul finantelor" si nu Portofoliul Finantelor si atunci logic s-a repartizat acest minister lui Videanu.
Probabil ca din mix-ul de inteligenta dintre un Ministru al finantelor de profesie inginer minier si un Prim ministru expert in drept constitutional a rezultat textul din Ordonanta de urgenta referitor la venituri care nu sunt salarii si nici "salar".

MAREA CIORDEALA NATIONALA- HAIDUCIA INVERSA

Chiar si haiducia a fost scoasa din drepturile ei istorice. PINTEA, IANCU JIANU luau de la bogati si dadeau la saraci. Acum Guvernul BOC ia de la saraci si da la bogati.
Daca guvernantii ne promiteau salvarea nationala si iesirea din criza economica acum asistam la un splendid spectacol de JUSTITIE SOCIALA. Numai ca justitia sociala este o ruda perversa a justitiei pure -virgina legata la ochii care poarta mindra balanta dreptatii. Justitia sociala este doar o metresa "facuta pe la spate" in mod egal si democratic de potentatii epigoni fesenisti.
Parlamentarii someri, "ramasi fara coledzi" cer compensatii tranzitorii, noii parlamentari cer in continuare bani de la buget pentru cazare sau locuinta de serviciu chiar daca au case in Bucuresti. Asteptam cohorta de secretari de stat, sefi de agentii si prefecti care vor cere noi drepturi si locuinte de serviciu.
Guvernul Boc reduce cheltuielile la deplasarile in strainatate dar mareste numarul de ministere.
Blocheaza posturile din administratia locala dar face angajari pe banda rulanta la noile ministere.
Ultima statuie a nesemtirii guvernantilor este omiterea cu buna stiinta a declararii veniturilor sub pretextul confidentialitatii si a textului semidoct-"conform fisei fiscale". Paradoxal este ca "draga ANI" doarme in post si nu aplica sanctiuni.
Revenind la criza pensiei este foarte interesant ce cuprinde Programul de Guvernare PSD-PDL referitor la "pensionari" executati acum in piata publica.
La Capitolul 7-Piata Muncii se promite ca se vor adopta masuri pentru "Stimularea rămânerii pe piaţa muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de
pensionare, precum şi atragerea în activitate a persoanelor pensionate apte de
muncă".


Deci conform programului de guvernare, Boc este in grafic.
Sa vedem cand va pica de la Palatul Victoria daca o sa cada in cap sau se va salva la Cotroceni ?


CAPITOLUL 7
Piaţa muncii

Obiective de guvernare
Echilibrarea pieţei muncii şi reducerea deficitelor sectoriale de forţă de muncă.
Creşterea gradului de flexibilizare a pieţei muncii.
Îmbunătăţirea accesului pe piaţa forţei de muncă a grupurilor defavorizate, dezvoltarea pieţei muncii incluzive şi îmbătrânirea activă.
Întărirea dialogului social la toate nivelurile în scopul creşterii aportului acestuia dezvoltarea economică şi socială.
Direcţii de acţiune
Echilibrarea pieţei muncii şi reducerea deficitelor sectoriale de forţă de muncă.
Creşterea gradului de ocupare de la circa 59%, în prezent, la minimum 65%,
anul 2012.
Creşterea participării la formarea profesională continuă de la 2% la minimum
din populaţia în vârstă de muncă între 25-64 de ani; susţinerea înfiinţării
funcţionării comitetelor sectoriale
.
Creşterea salariului minim brut pe economie astfel încât să atingă 50% din salariul mediu brut pe economie până la sfârşitul anului 2012; ţintirea unui salariu brut de 500 EURO la data intrării României în zona EURO.
Creşterea salariului mediu brut nominal pe economie în perioada 2009-2012 cu aproximativ 60%.
· Elaborarea unui sistem unitar de salarizare a funcţionarilor publici şi a personalului contractual bugetar care să aibă la bază criterii de diferenţiere şi corelare a salariilor între funcţii şi domenii de activitate bugetară.
· Absorbţia eficientă a resurselor financiare europene destinate dezvoltării resurselor umane, astfel încât să se asigure suportul de formare profesională şi ocupaţională.
· Simplificarea procedurilor de angajare şi concediere a lucrătorilor, concomitent cu măsuri de securizare a locurilor de muncă.
· Sprijinirea dialogului angajator - angajat în flexibilizarea programului de lucru, în facilitarea mobilităţii ocupaţionale, profesionale şi geografice.
· Reorganizarea Agenţiilor Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională astfel încât acestea să fie prezente şi în mediul rural.
· Restructurarea centrelor de formare profesională a serviciului public şi punerea lor în sistem de competitivitate pentru ocupare şi formare profesională.
· Stimularea, prin măsuri fiscale, a participării salariaţilor la formarea profesională continuă.
· Asigurarea serviciilor de formare profesională pentru persoanele din mediul rural şi din cadrul grupurilor vulnerabile.
· Stimularea rămânerii pe piaţa muncii a persoanelor care au împlinit vârsta de
pensionare, precum şi atragerea în activitate a persoanelor pensionate apte de
muncă.
· Intensificarea procesului legislativ şi de aplicare a măsurilor instituţionale care vizează reducerea muncii la negru.
· Redimensionarea competenţelor şi a atribuţiilor instituţiilor de control în scopul creşterii exigenţei şi responsabilităţii în actul de control al raporturilor de muncă
precum şi în ceea ce priveşte asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

BOC interj. Cuvant care imită zgomotul produs de lovituri repetate ale secerii si ciocanului. Onomatopee.
Sursa: DEX '2009 | Trimisa de babydac, 09 Jan 2009 | Greseala de tipar