Fotografie blog

Fotografie blog

marți, 26 februarie 2019

Ioana d'Arc din Carpati a rupt Bruxelles in doua !

PENIBIL este un cuvant prea sarac pentru prestatia europarlamentarilor romani la Bruxelles si in special a reprezentantilor PSD. Daca as fi in locul lui Dragnea toti europarlamentarii PSD ar trebui sanctionati si exclusi pe loc din partid ! Poate cu 2-3 exceptii: Dan Nica, nea Puiu Pascu si Tapardel care se mai agita din cand in cand in speranta ca mai prinde un mandat de europarlamentar.
Eurodeputatii romani (indiferent de culoarea politica) au reusit sa transfere circul de la Bucuresti favorizand astfel o impresie buna a doamnei Kovesi. Remarc intrebarile de un cretinism absolut adresate de Ivan si Grapini, in ton cu intrebarile aberante adresate de Macovei candidatilor din Franta si Germania.
Sunt siderat de tupeul de porc al Zeitei care s-a prezentat in fata comisiilor LIBE si CONT citind de pe foaie intr-o engleza de balta exersata in fata oglinzii ! Din pacate vrajeala ca "stiu franceza si engleza dar sunt emotionata si vorbesc in limba romana pentru poporul meu care ma admira" a prins la membrii comisiei CONT care au plasat-o in capul listei. Astia cand au auzit de 2 miliarde euro indisponibilizati, au fost uzi leorca !
Tot din pacate, s-a dovedit ca Germania a mers cu 2 candidati iar de candidat mana moarta a picat tocmai candidatul oficial, un procuror sarac cu duhul din fosta RDG. Uite ca sub madam Merkel nemtii au ajuns sa o dea in bara tocmai cu tactica germana !
Diferenta dintre procurorul francez si procurorul nostru (cum ar veni) a fost uriasa, ca diferenta dintre un boier cu scoala la Paris si o taranca proasta ! "A noastra" a mers doar pe chestii emotionale, asa cum a fost invatata de tripleta de naparci TRU-Preda-Macovei dar un ochi versat a observat mijoacele rudimentare de exprimare, un vocabular sarac, aceleasi idei goale, acelasi romanesc "sa batem apa-n piua", un exemplu clasic de root mind. Aura asta de luptatoare cu balaurii din estul Europei, un fel de Joana dArc a luptei cu mafia politica poate nu va tine la europenii invatati cu un mod de gandire rece, calculat, pragmatic.
Chiar daca esti patriot pina la singe nu poti sa nu observi ca procurorul francez s-a simtit ca pestele in apa, experienta din cadrul institutiilor europene, diplomatia si modul de gandire european si-au spus cuvantul cucerind audienta !
Sper doar ca negocierilor de culise dintre Germania si Franta vor fi respectate si procurorul francez va fi confirmat in functia EPPO.
Daca Kovesi va castiga aceasta cursa doar in baza unor jocuri cinice de culise in defavoarea criteriului competentei, in mod cert urgia se va abate din nou asupra tarii noastre si bruma de capital romanesc va fi distrusa pe vecie !



Niciun comentariu: