Fotografie blog

Fotografie blog

duminică, 1 noiembrie 2009

Mircea Geoana se retrage din cursa pentru functia de Presedinte


Lupta pentru functia de Presedinte al Romaniei se incinge.

Traian Basescu este in pragul disperarii pentru ca vrea un nou mandat pentru a scapa de "garsoniera" pe care deja i-au pregatit-o Geoana si Antonescu. Daca strabati Bucurestiul de la un cap la altul esti socat de tenta portocalie pe care a prins-o capitala in pragul Sarbatorilor de iarna. La fel se intampla de la Maramures pina la malul marii, din fundul Moldovei pina in fruncea Banatului iar Traian Basescu poate linistit sa declare Republica Portocalie Romania. Am asteptat atatia ani sa ne invadeze americanii si am stat in toata bezna comunista la coada la portocale si acum Nea Traian ne-a implinit visul: ne-au invadat portocalii. Daca facem o socoteala vedem ca sponsorii s-au inghesuit cu "sacosele cu portocale" la Palatul Cotroceni si au doborat recordul european la campanii electorale cheltuind pina acum cam "25 milioane de iepuri". Si nici macar nu am ajuns la mijlocul campaniei. Dar toata aceasta truda i-a adus un pic de liniste Marinarului Suprem pentru ca a reusit sa stopeze picajul din sondaje. Basescu s-a stabilizat si poate sa zburde linistit dupa Programul Udrea si sa redevina adevaratul jucator.

Basescu este acum preocupat sa isi stabileasca adversarul din turul al II-lea.

A) Cel mai simplu ar fi cu Geoana in turul al II-lea pentru ca Basescu va sterge pe jos cu el, mai ales dupa ce baronii pesedisti l-ar vinde "instant" dupa modelul vanzarii lui AN in 2004 si chiar al lui Sorin Oprescu in 2000 in lupta pentru Primaria Capitalei. Cu 7-8 ministere aruncate "haitei de lupi flamanzi" din PSD: Hrebenciuc, Dragnea, Mazare, Oprisan, Vanghelie ar rezolva problema cu un scor de 65 % la 45% care bate spre 35% daca MAI isi prinde la butoniera trei trandafiri in loc de unul.

B) Pentru Traian ar fi un pic dificil daca va ajunge cu Antonescu in turul al II-lea pentru ca va negocia direct cu Patriciu si Catarama care nu prea mai inghit "gogosile marinaresti" ale lui Traian. Totusi Dinu si Vio sunt consecventi si liberali autentici, mari fani ai lui Washington, inghit cascavalul mai rapid ca pelicanii din Delta lui Vantu. SuperBase va rezolva sigur problema cu 4-5 ministere economice si functia de Presedinte al Camerei Deputatilor pentru eternul "tanar nelinistit" Ludovic Orban plus un post caldut de ambsador pentru Antonescu.

C) Cel mai greu ar fi cu Sorin Oprescu pentru ca Basescu nu are cu ce sa il cumpere si mai ales ca Oprescu are cheia de la "dulapul cu scheleti" din Primaria Capitalei. In turul al II-lea Sorin Oprescu ar putea conduce cruciada anti-Basescu pentru ca liberalii si social-democratii adevarati il vor vota ca sa scape de ciuma basesciana. Toate sondajele de opinie nemasluite demonstreza ca Oprescu il va invinge cu 57 la 43 pe Traian Basescu, asa cum l-a batut si pe buldogul lui Base in 2008 la Primaria Capitalei.

Pentru a aplica planul A si cel mai simplu, aducerea lui Mircea Geoana in turul al II-lea intampina serioasa probleme. In timp ce Basescu a reusit sa stabilizeze scorul electoral si sa stopeze caderea in optiunile reale de vot, Geoana a luat-o serios la vale tragand si scorul PSD in jos. Pedelistii sunt disperati si dupa o sedinta prelungita de "whiskystorming" au gasit cateva idei stralucite pentru "fratia trandafirilor". Videanu a venit cu solutia miraculoasa de a pompa bani in filialele pesediste mai sarace sau in cele care nu cred in "solutia Geaona". Blaga a propus ca fiecare filiala PDl sa faca o lista cu 100 de oameni care sa il voteze pe Geaona dupa modelul EBa. Traian i-a clasificat drept impotenti si le-a transmis multa m..uzica, si lor si lui Mircica al lu' coana Margareta.
Nea Traian sensibilizat si vitaminizat de Programul Elena traieste a doua tinerete si a decretat sus si tare ca ii va bate pe si pe Crin si pe Mircea si ca nu are nevoie de ideile electorale ale Blaga and Co.

Panica strabate Filialele PSD, Geoana se retrage pe 13 noiembrie

Mircea Geoana este foarte stresat si asta se vede dupa cearcanele afisate in campania electorala si platitudinile pe care le debiteaza zi de zi prin tara. Hrebenciuc il alearga ca pe un cal de curse din Galati la Arad si inapoi. Geoana este atat de disperat incat a vizitat Oltenita impreuna cu Ion Iliescu. Aici a ridicat osanale omului politic Ion Iliescu pe care il injura copios in urma cu doi ani.
Starea de spirit in PSD este foarte mohorata si anunta iminenta furtuna:

1. in sondajele reale Geoana a coborat la 21 % cu sanse reale de a ajunge sub 20 %. Asta in timp ce Oprescu si Antonescu urca constant, ajungand la 19% si 17 %.

2. Filiale pesediste din tara sunt nemultumite pentru ca au iesit de la guvernare datorita ambitiei "prostanace" lui Geoana de a fi Presedinte. Fiecare filiala PSD a pierdut 30 de posturi de directori de deconcentrate si 60 de directori adjuncti, adica logistica oferita de functiile respective plus clientela politica si sponsorii de partid. Daca facem un calcul simplu, 90-100 de posturi de directori inseamna 100 de masini, 100 de telefoane, 100 de secretare si 400-500 de activisti bugetari.

3. Filiale puternice din tara sunt foc si para pentru ca trebuie sa cotizeze mereu la centrul din K10 sume industriale de bani pentru a finanta ideile stupide ale americanilor care il consiliaza pe Geoana. Asta mai ales in conditiile in care au pierdut ministerele importante si automat sponsorii politici.
Mazare, Vanghelie, Toma, Stan, Nichita, Dragnea, Nita au colorat in rosu teritoriile lor dar mai trebuie sa pompeze bani si pentru sectiile de votare unde lupta va fi foarte grea. Totusi munca asta este in zadar pentru ca Ardealul si nordul Moldovei sunt pe viata in zona portocalie.

4. Revolutia lui Oprescu a aprins a parte din filialele nemultumite de faptul ca Hrebenciuc si Vanghelie conduc de facto PSD-ul. Filialele controlate de troika Iliescu-Nastase-Mitrea sunt pro-Oprescu si trag tare cu "Independentul". Prahova, Arges, Calarasi, Ialomita, Mehedinti, Tulcea, Braila, Sibiu, Timis sunt judete unde Oprescu a fost primit cu bratele deschise si va obtine un scor mai mare decat Geoana. Lucrurile nu stau bine nici in Giurgiu, Dolj, Bihor, Neamt, Olt, Mures, Botosani unde sunt mari nemultuiri fata de politica lui Geoana care a invitat la tortul guvernarii doar apropiatii. Pina si Vali Zgonea de la Dolj-fieful electoral al lui Geoana s-a trezit din reverie si si-a dat seama ca a luat leapsa. PSD a gresit flagrant si a exclus oameni care au influenta in electoratul din judete: Nicolicea la Mededinti, Florin Iordache la Olt, Badalau la Giurgiu, Marian Balan la Ialomita, Cozmanca la Botosani plus Manolache, Anca Alexandrescu si Madalin Voicu la Bucuresti. In plus o parte din nemultumiti trag acum cu Basescu: Simirad la Iasi, Oprea si Iordanescu la Ilfov, Ontanu la Sectorul 2. Intr-un PSD unde se practica o pura politica kaghebista ar fi o mare greseala strategica excluderea lui Mitrea din PSD, care ar fi scanteia care ar aprinde rascoala lui Oprescu si ar inclina definitiv balanta impotriva lui Geoana.

Fotografia in care Hrebenciuc ii face grijuliu nod la cravata lui Mircica este senzationala si surprinde situatia de fapt din PSD: Maestrul papusar Hrebe ii leaga sireturile marionetei Geoana.

In aceste conditii capii PSD au stabilit la un sfat de taina ca au doar solutii care impun aceasi masura dura : retragerea lui Geoana din cursa pentru functia de Presedinte !

1. este foarte clar ca nu se poate ajunge la o intelegere cu Basescu pentru ca acesta are prostul obicei de a nu isi respecta promisiunile. Dupa toata porcaiala din precampanie Basescu isi va plati toate politele si se va lasa cu arestari in randurile pesedistilor: Nica, Vanghelie, Geaona, Hrebenciuc, Bazac fiind primii pe lista neagra a lui Basescu. Basescu nu va uita toate afronturile aduse cu scandalurile clocite de PSD: 0215 si MAI, fratele Mircea traficant de arme, fiica Ioana samsar imobiliar cu mafia lui Puiu Popoviciu, fiica Eba turista electorala, arestarea vestalelor lui Zeus: Elena Udrea, Roberta Anastase, Monica Ridzi plus afrontul suprem din parlamentul corupt si retrograd: trantirea jucariei favorite Boc.In analizarea acestei variante retragerea lui Geoana este fatala si Geoana si PSD au o singura sansa de a isi salva pielea: sa il invinga pe Basescu !

2. retragerea lui Geoana si sustinerea lui Antonescu are avantaje si dezantaje. O alianta politica PNL-PSD cu un program coerent cu elemente social-democrate si programe liberale de realansare a economiei poate scoate Romania din criza. Aceasta alianta sustinita cu fervoare de negociatorul sef Hrebenciuc poate fi stopata de ambitia lui Geoana de a fi Prim Ministru, care se loveste de dorinta lui Patriciu de a controla Guvernul chiar printr-un Prim Ministru liberal.Rezolvarea ecuatiei referitoare la Prim Ministru poate genera un guvern solid sprijinit in Parlament si de Grupul Minoritatilor. Pentru a asigura linistea in Parlament, PNL va primi functia de Presedinte al Camerei Deputatilor pentru Ludovic Orban-eternul "tanar si nelinistit". Geoana refuza in mod constient parafarea unui pact cu PNL pina nu primeste garantia ca va detine in continuare functia de Presedinte al Senatului precum si functia de Presedinte PSD.Greii din PSD s-au saturat de pretentiile lui Geoana si vor sa isi vada linistit de afaceri sub un Guvern controlat de PSD. Daca taberele din PSD: Iliescu-Nastase, Mitrea si razvratitii, Hrebenciuc - Vanghelie and Co vor finaliza negocierile, atunci pina la data de 13 Noiembrie se va semna Protocolul de sustinere pentru Crin Antonescu pentru functia de Presedinte si sustinerea Guvernului PSD-PNL.

3. retragerea lui Mircea Geoana lasa deschis drumul spre Presedentie pentru Sorin Oprescu. Primarul Capitalei coaguleaza voturile din bazinul electoral traditional al PSD iar aura de independent atrage o parte din voturile liberalilor precum si o parte din electorii nemultumiti de criza politica si economica. In aceste conditii Oprescu il depaseste clar pe Antonescu si intra in turul al II-lea cu un scor bun apropiat de Traian Basescu, cu sanse reale de a il depasi cu 2-3 procente pe Traian Basescu inca din primul tur. Pesedistii ar fi incantati sa traga pentru Oprescu mai ales ca are sanse reale sa il bata pe Basescu si sa readuca PSD la guvernare. Solutia Oprescu Presedinte este viabila pentru ca PSD va guverna in mod cert cu PNL, iar Primul Ministru va fi pesedist. In mod clar Oprescu nu va semna decretul pentru numirea in guvern a oamenilor lui Basescu sau Blaga si poate nici a marionetelor lui Patriciu sau grupului Hrebenciuc-Vanghelie. Aceasta varianta are dezanvantajul ca Geoana se va visa Prim-Ministru si va dori sa conduca PSD in continuare. Varianta cu Sorin Oprescu Presedinte poate salva tara din criza economica pentru ca il va desemna Prim Ministru, cu acordul FMI si UE, pe Mihai Tanasescu- un super profesionist. Pentru a impaca toate aripile din PSD, Adrian Nastase va prelua functia de Presedinte al PSD si va conduce din umbra Guvernul. Gruparea Hrebenciuc-Vanghelie se va linisti si va contribui la "vanzarea" lui Geoana pentru ca fiecare va primi ce doreste: Hrebenciuc va controla discret Parlamentul unde ii este indiferent cine va fi Presedinte la Camera Deputatilor din partea PNL. La Senat in mod cert Geoana va zbura pentru a ii face loc unui om sustinut de Ion Iliescu. Vanghelie va avea cale libera spre Primaria Generala unde cu sprijinul lui Oprescu si al aliantei PSD-PNL ii va bate detasat pe pedelisti. Prin sustinerea lui Oprescu pentru preluarea functiei de Presedinte, PSD are garantia revenirii la guvernare si satisfactia ca ii va bate mar pe pedelisti.


In aceste conditii cea mai buna varianta pentru PSD este retragerea lui Mircea Geoana din cursa pentru Presedinte. Anuntul se va face pe 13 noiembrie, dar inca se discuta daca PSD il va sprijini pe Antonescu sau pe Oprescu. Aceasta informatie este veridica tinind cont de faptul ca Basescu si-a oprit caderea in sondaje iar Geoana a luat-o la vale rau fiind sub scorul partidului, fara sanse reale de a ajunge Presedinte. Asta in timp ce Oprescu si Antonescu alearga umar la umar pentru a intra in turul al II-lea !

6 comentarii:

Acronim.ro spunea...

Promovarea articolelor tale!!
Acronim.ro

Continua lupta !!!

crisstina spunea...

hai ca e culmea sa se retraga tocmai Mircea Geoana din cursa..ce poveste mai e si asta?? se poate spune ca va castiga alegerile, dar nu ca se retrage, fiti seriosi!!este singurul candidat valabil pentru noi!

Anonim spunea...

Vanzarea flotei, teapa. Intrarea in UE, teapa. Rapirea jurnalistilor, teapa.
Guvernul Mini-Boc, teapa. Imprumutul FMI, teapa.
Mai vreti inca 5 ani de tepe? Daca nu, faceti alegerea potrivita.
Votati Mircea Geoana!

Rodion Andreevici spunea...

Yes, but what about Mister Corneliu Vadim-Tudor? He does not exists at all? And, also, we must not forget about Basescu's health condition - which is deteriorating rapidly...

Anonim spunea...

ASTA NU ESTE ZVON..ESTE O PORCARIE! - Presedintele Mircea Geoana este SINGURA SOLUTIE PENTRU ROMANIA SILUITA DE TRAIAN BASESCU SI GRUPUL SAU DE MERCENARI!
MIRCEA GEOANA ESTE CAPABIL SA JUDECE IN INTERESUL ACESTEI TARI, NU IN INTERESUL UNOR PERSOANE DE TEAPA LENEI UDREA, DE TEAPA LUI BOC, VIDEANU, UMBRARESCU, CASUNEANU, COCOS.
MIRCEA GEOANA ESTE ACELA DESPRE CARE NICIODATA NU VOM PUTEA SPUNE CA SE COMPROMITE IN ASA HAL INCAT SA SE POATA VORBI DESPRE EL CA DESPRE UN BETIV DESFRANAT!
MIRCEA GEOANA ESTE UN OM SEROS – ROMANII SUNT ALATURI DE GEOANA – VETI VEDEA CUM ATI VAZUT GUVERNUL COMPLEXELOR UMILIT IN FATA PARLAMENTULUI, A TARII SI A LUMII INTREGI!

sophia spunea...

Probabil multi spera la asta dar...degeaba!
Geoana e puternic, din ce in ce mai puternic!
Se apropie si zile bune pentru Romania!